 |
Vylepšení a nové funkce pro vás  Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek > |
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, host, 21.4.2025 Tak raz som pálil marhuľu. Zo služobným autom som parkoval doma a do ostrekovačov som nalial výskoček. Kolega, ktorého som v aute viezol sa čudoval, že po použití ostrekovača všetko rozvoniavalo po marhuliach. |
| Kolko odobrat metylalkoholu, host, 21.4.2025 No tá voda. Kal sa robí od minerálov vo vode. Na riedenie alkoholu treba používať vodu z prameňa, najlepšie horského, ktorá má čo najmenej minerálov. | Zelí za 2 měsíce nezkvasilo, host, 5.4.2025 Jodizovaná sůl je často problém. To byl můj problém | Slivovice zapáchá po acetonu, host, 29.3.2025 Je to presne z nezrelého ovocia, pri pálení to ide na začiatku a treba to odoberať pomaly ale mne ostala len štvrtina z celého množstva funkcna | Slivovica, host, 21.3.2025 Prešiel viac ako rok, a mandľová aróma nikde.
Pán ktorý ma chcel ukľudniť očividne len tipoval.
Slivovica to je dobrá. Ale len slivovica.
Proste, klasika. Nie je v nej ani náznak duranziovice.
Možno je to v pôde. Pôda na Morave v okolí Karpát má... celý příspěvek > |
| Slivovica, host, 20.3.2025 Určitě tam vliv půdy bude, duranciová pálenka z písčitých oblastí okolo Hodonína nedosahuje kvalit těch z Horňácka. To mandlové aroma se nám (taťkovi, ani mě) taky nepodařilo, je jen takové jemné. Chce to nechat kvas déle a pálit až koncem... celý příspěvek > | Slivovica, host, 20.3.2025 Ploidy nebyly dost zralé. | Slivovica, host, 20.3.2025 Prešiel viac ako rok, a mandľová aróma nikde.
Pán ktorý ma chcel ukľudniť očividne len tipoval.
Slivovica to je dobrá. Ale len slivovica.
Proste, klasika. Nie je v nej ani náznak duranziovice.
Možno je to v pôde. Pôda na Morave v okolí Karpát má... celý příspěvek > |
| Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 7.3.2025 Zdravím. Potrebujem dobrú ražovicu na pohostenie pri otvorení múzea Jozefa Gabčika. Vojaci v Britanii cez 2 sv. Vojnu tam totiz pálili a pili ražovicu. Viete mi prosím pomôcť? 0917 44 88 89. Nie som zved. Pozrite si www.jozefgabcik.sk alebo na fb :... celý příspěvek > | Skúsenosti s pálenicou, host, 2.2.2025  Dobrý deň.Našiel som na nete túto pálenicu.Predava sa v objeme 20,30,50,70 l.Tá najvetšia sa predáva za cca. 300 €.Zdá sa mi to málo, keď zrovnám s cenami iných pálenic.Má ju už niekto, alebo nevie v čom je háčik? | Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 23.1.2025 Jeden paleničiar od ktorého beriem fajnú ražovicu, mi hovoril že nechá naklíčiť isté množstvo sladovnického jačmeňa, potom pomelie zmieša z ražovým šrotom a za pár dni páli.Tuším to aj nejako zohrieval vo vode.A produkt má špecifickú chuť ražovice.Aj... celý příspěvek > |
| Palenka z exotickeho ovoce, host, 15.1.2025 Proč vodku? | Palenka z exotickeho ovoce, host, 15.1.2025 Já nechávám banány zčernat pak je v nich jak hodně cukru tak i alkoholické aroma poté přidávám ještě trochu vodky ještě špetku cukru a nechám kvasit. | Jak odkyselit palenku?, host, 11.1.2025 Taky ji mám kyselou, před tím 3 tím pálení ji musím naředit?nebo ne, neudělá to nic? | Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024 Děláte to příliš složité. Pokud v kvasu, který už nekvasí, naměříte 10-11% cukru, musí být na chuť zřetelně sladký. Když ne, je měření mylné.
Naberte trochu kvasu do zavařovací sklenice a nechte v teple, třeba v kuchyni. Když se objeví... celý příspěvek > |
 |
|