Nové příspěvky - Zpracování ovoce a zeleniny

Vylepšení a nové funkce pro vás
Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek >
Kolko odobrat metylalkoholu, host, 21.4.2025
Tak raz som pálil marhuľu. Zo služobným autom som parkoval doma a do ostrekovačov som nalial výskoček. Kolega, ktorého som v aute viezol sa čudoval, že po použití ostrekovača všetko rozvoniavalo po marhuliach.
Kolko odobrat metylalkoholu, host, 21.4.2025
No tá voda. Kal sa robí od minerálov vo vode. Na riedenie alkoholu treba používať vodu z prameňa, najlepšie horského, ktorá má čo najmenej minerálov. 
Zelí za 2 měsíce nezkvasilo, host, 5.4.2025
Jodizovaná sůl je často problém. To byl můj problém
Slivovice zapáchá po acetonu, host, 29.3.2025
Je to presne z nezrelého ovocia, pri pálení to ide na začiatku a treba to odoberať pomaly ale mne ostala len štvrtina z celého množstva funkcna
Slivovica, host, 21.3.2025
Prešiel viac ako rok, a mandľová aróma nikde. Pán ktorý ma chcel ukľudniť očividne len tipoval. Slivovica to je dobrá. Ale len slivovica. Proste, klasika. Nie je v nej ani náznak duranziovice. Možno je to v pôde. Pôda na Morave v okolí Karpát má... celý příspěvek >
Slivovica, host, 20.3.2025
Určitě tam vliv půdy bude, duranciová pálenka z písčitých oblastí okolo Hodonína nedosahuje kvalit těch z Horňácka. To mandlové aroma se nám (taťkovi, ani mě) taky nepodařilo, je jen takové jemné. Chce to nechat kvas déle a pálit až koncem... celý příspěvek >
Slivovica, host, 20.3.2025
Ploidy nebyly dost zralé.
Slivovica, host, 20.3.2025
Prešiel viac ako rok, a mandľová aróma nikde. Pán ktorý ma chcel ukľudniť očividne len tipoval. Slivovica to je dobrá. Ale len slivovica. Proste, klasika. Nie je v nej ani náznak duranziovice. Možno je to v pôde. Pôda na Morave v okolí Karpát má... celý příspěvek >
Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 7.3.2025
Zdravím. Potrebujem dobrú ražovicu na pohostenie pri otvorení múzea Jozefa Gabčika. Vojaci v Britanii cez 2 sv. Vojnu tam totiz pálili a pili ražovicu. Viete mi prosím pomôcť? 0917 44 88 89. Nie som zved. Pozrite si www.jozefgabcik.sk alebo na fb :... celý příspěvek >
Skúsenosti s pálenicou, host, 2.2.2025 Obsahuje fotku
Dobrý deň.Našiel som na nete túto pálenicu.Predava sa v objeme 20,30,50,70 l.Tá najvetšia sa predáva za cca. 300 €.Zdá sa mi to málo, keď zrovnám s cenami iných pálenic.Má ju už niekto, alebo nevie v čom je háčik?
Ražná pálenka - "kvasenie škrobov"?, host, 23.1.2025
Jeden paleničiar od ktorého beriem fajnú ražovicu, mi hovoril že nechá naklíčiť isté množstvo sladovnického jačmeňa, potom pomelie zmieša z ražovým šrotom a za pár dni páli.Tuším to aj nejako zohrieval vo vode.A produkt má špecifickú chuť ražovice.Aj... celý příspěvek >
Palenka z exotickeho ovoce, host, 15.1.2025
Proč vodku?
Palenka z exotickeho ovoce, host, 15.1.2025
Já nechávám banány zčernat pak je v nich jak hodně cukru tak i alkoholické aroma poté přidávám ještě trochu vodky ještě špetku cukru a nechám kvasit.
Jak odkyselit palenku?, host, 11.1.2025
Taky ji mám kyselou, před tím 3 tím pálení ji musím naředit?nebo ne, neudělá to nic?
Proč mi nechce prokvasit kvas ze špedlíků a myrabelánu?, host, 15.12.2024
Děláte to příliš složité. Pokud v kvasu, který už nekvasí, naměříte 10-11% cukru, musí být na chuť zřetelně sladký. Když ne, je měření mylné.    Naberte trochu kvasu do zavařovací sklenice a nechte v teple, třeba v kuchyni. Když se objeví... celý příspěvek >
1234  
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika