Nové příspěvky - Zpracování ovoce a zeleniny

Vylepšení a nové funkce pro vás
Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek >
Slivovica, host, 31.12.2023
Až se chlastem staneš plechem, ustel sobě v lese mechem, vlka slyšet lačně výti, už Ti vážou smutné kvítí. Na zdraví a šťastný celý rok 2024 přeje SPCH
Slivovica, KORZÁR, 31.12.2023
Tento rok bol aj pre mňa výnimočný dal som vypáliť slivovicu z Toptaste, niečo z Jofeli a trochu z Duranzie.Keď idem do pálenice a prelievame kvas tak kôstky dávame preč bolo ich dvoje táčky.Kvasu bolo 640l slivovice padlo 101l čo je... celý příspěvek >
Pálenka z dýně, host, 10.11.2023
No, právě nad tím přemýšlím. Mám pár velkých dýní sklizených a co s tím? Asi vykvasit a vypálit je rozumné řešení. Honza
Kysané zelí, host, 31.10.2023
Mam stejny problem... zeli je do pulku soudku a je po 10ti dnech necinne spise slane nez kysele. Dnes zkusim nakrajet vice cibule a promichat do napul kvaseneho zeli. Davam za vinu moc vzduchu v zeláku.
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 19.9.2023
Raději S nebo max. M. Fakt je velice zajímavé sledovat, jak hrozny pružně reagují na prováděné zásahy v keři a nebo přímo v hroznu, tohle u jiného ovoce ani nejde. Kečupu a štávy mám dostatek do příští sklizně, takže další zavařování je zbytečné.... celý příspěvek >
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 19.9.2023
Tak to máte jednoduché. Naplanujete si velikost sklizně l. Tak si naplanujte víc rajcat, ty si v této době v podobě husté šťávy dejte do sklenic pod vicka a zavarte. Odpadnou vám starosti s pěstováním v zimě.
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 18.9.2023
Máte pravdu méně je více, mně se letos z úrody hrozna zatočila hlava, příští rok zastříhnu na méně oček, v tom má réva velkou výhodu, oproti ovocným stromům, že si velikost sklizně můžete naplánovat hned při řezu v zimě. Biegler
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 18.9.2023
Mošt nelisuji, stihneme to většinou sníst, mám jen 2 kousky, na víc nebylo místo... Ale na chuť to stačí.           Lída
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 18.9.2023
To asi můžete i lisovat mošt paní Lído, si vzpomínám, že z něčeho podobného Jarka Broki dělala burčák na YouTube. Biegler
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 18.9.2023
Tomu věřím, že není náročná, ale já letos zjistil, že všechny odrůdy které pro moji vlastní potřebu potřebuju už mám doma a plodí pěkné hrozno. Biegler
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 17.9.2023
Ano, chutná nám, navíc není náročná - máme ji nařízkovanou od jednoho souseda, zůstala mu na zahrádce po tatínkovi. Ale není to ta tmavá fialová, je růžová, lze ji najít také pod jménem Lýdia... celý příspěvek >
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 17.9.2023
Jasně, každý jinak rád sladké, my dáváme většinou 20 až 25 dkg do zavařenin meruněk, hrušek, renklod a v minulosti broskví. Do hroznů jak zde bylo už psáno bych dal tu kyselinu citronovou. Na druhou stranu ta dávka je asi minimum pro to aby ten nálev... celý příspěvek >
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 17.9.2023
Tak jsem teď schválně koukla do receptů na netu, tam se dávka cukru pohybuje mezi 25 a 50 dkg cukru / 1 litr, nejčastěji uvádějí 35 dkg. Ono v těch sklenicích toho nálevu mezi kuličkami tolik není, možná záleží i na odrůdě révy... Moje je Isabella... celý příspěvek >
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 17.9.2023
Paní Lído, to muselo být sladké jako cumel, 30 dkg do hroznů. Já viděl na YouTube zavařování bez nálevu, ale těžko radit, nemám vyzkoušené. Biegler
Marmeláda - kompot z hroznů, host, 17.9.2023
Také jsem jednou dělala kompot, když bylo hroznů víc - na 1 litr nálevu jsem dala 30dkg cukru a sterilovala 20min při 850C.           Lída
Další příspěvky:  1,  2,  3,  4,  5  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika