Nové příspěvky - Zpracování ovoce a zeleniny

Vylepšení a nové funkce pro vás
Vážení uživatelé, rádi bychom vás informovali o veškerých změnách, které jsme v průběhu posledních měsíců realizovali. S cílem vám poskytnout ještě lepší uživatelský zážitek a zpříjemnit vám procházení našimi stránkami, jsme provedli několik... celý příspěvek >
Repák + řepná pálenka, host, 12.2.2024
Ahoj mohl bych poprosit jak založit kvas bez přidání kvasinek? Já to nechal samovolně asi 3 měsíce v kotelně při teplotě 20-23 stupňů a po následném otevření akorát zkažená směs.Kde se stala chyba? Ještě podotýkám řepa byla oloupaná a... celý příspěvek >
Meruňkovice 2018 - vysoký výnos, host, 20.1.2024
Pro pana pepu kota: Já měl nějvětší životní výtěžnost pálenky z toptastů 15 litrů 52% slivovice. Byl to průměr z 300 l kvasu přepočítaný na 100 l bez jakéhokoliv doslazení. Na druhou stranu musím dodat, že když kvasu z toptaste bylo méně, i průměr na... celý příspěvek >
Slivovica, host, 15.1.2024
Neviem ci moze mat vplyv na mandlovy odor destilatu z durancii aj konkretny klon duranzie ale je to dost pravdepodobne. Dnes ich je uz v obehu viac. A kazdy z nich moze ovplyvnovat vonu palenky inak. Ondro
Slivovica, host, 13.1.2024
A taky souhlasím že délka kvašení je důležitá. Nejlepší co jsme kdy měli byla z rok starého duranciového kvasu. A taky je důležitá pálenica. Jestli je celonerezová nebo celoměděná, jestli je to kolona nebo dvoukotlová. A taky jak moc palič spěchá.... celý příspěvek >
Slivovica, host, 13.1.2024
Ta půda je moc důležitá. Tady na Hodonínsku v suchém písku (i při závlaze) se nám v rodině (já, tata, strýc)  nepodařilo dosáhnout z Durancií kvalit slivovice z Horňácka. A úplně nejhůř chutnala, když byly suché roky. To je ta slivovice taková... celý příspěvek >
Slivovica, host, 12.1.2024
u duranzie tu peckovou příchuť dělá větší podíl pecky vůči dužnině. Chutnal jsem letošního vítěze duranzii Palirna Kuželov z Horňácka, za mě tedy žádná velká sláva, hlavně pecka, švestka až někde vzadu a jen trochu, až moc dřevité, takhle to snad ani... celý příspěvek >
Slivovica, host, 12.1.2024
Dobrý. Tvrdíte že slivovici z duranzií ktoré boli dopestované na Horňácku sa mandľovou arómou duranziovica z inej lokality nevyrovná? Myslím že v hre bude viac premenných. Od dobrého počasia v danom roku ktoré umožní slivkám dokonale dozrieť, cez... celý příspěvek >
Ananasový kvas, host, 12.1.2024
Zkoušeli jsme to 2x a poprvé to bylo snad do 14 dnů. Podruhé to trvalo myslím déle, ale už nebyla tak dobrá. Asi málo cukru v ananasu.
Slivovica, host, 12.1.2024
Vás ten chlast taky silně poznamenal.
Slivovica, host, 11.1.2024
Dobrý den, pokud si přejete mít destilát z durancií se silnou mandlovou chutí, musíte si pořídit plody z Horňácka. slosar-petr@seznam.cz
Slivovica, host, 9.1.2024
Chce to svoj čas a ešte trochu odležať. 
Slivovica, KORZÁR, 8.1.2024
Môj kámoš páli Duranzie vždy rozbije asi 20 kôstok podľa litrov kvasu vyberie jadierka z kôstok v palenici dá do kotla z kvasom aróma sa dostaví po vypáleni.
Slivovica, host, 8.1.2024
Nechej rok odležet a bude i mandlové aroma.
Slivovica, host, 8.1.2024
Dobrý deň. Minulý týždeň som dal prvý raz vypáliť kvas z duranzií. Duranzie boli zrelé a kvalitné, cukornatosť vysoká. Kvas bol založený 20.10.23 kvas bol destilovaný s kôstkami v pálenici s dvojkotlovou technológiou. Bol som pri destilácii.... celý příspěvek >
Slivovica, host, 31.12.2023
Další příspěvky:  1,  2,  3,  4,  5  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika