Vysokotlaký čistič Karcher 2.980

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?)
28.2.2011 18:31

Na tak velkou plohu jako při mytí auta dává sice dostatečný tlak ale žalostně málo vody k oplachu, že výsledek je hodně blízký přirovnání " opice po tyfusu", což není zdaleka jediný nedostatek celé této řady. S názorem že " Nestálo to moc musím s tím být spokojen" si dovolím taky nesouhlasit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 225.226 (?), 28.2.2011 18:03

Pane Robert, máte naprostou pravdu. Je vidět, že jste servisman a věci perfektně rozumíte.  Dotaz výše byl ale vznesen v tom smyslu, že pan potřebuje čistič na mytí motorky, kola a pod. věci na chalupě v režimu hobby využití. Takže kupovat myčku s kovovým čerpadlem a bezkomutátorovým motorem v ceně až přes 10.000 kč je možná nerozumné pro občasné víkendové mytí na chatě. Takže otázka nespočívá v tom, která myčka je lepší (samozřejmě, že jsou i lepší tlak. myčky), ale jde o to, co postačuje na tazatelovo používání. Já jsem psal jen moji zkušenost s hobby myčkou 2.xx, jak si tazatel přál. A to mytí v asi 15ti vteřinových intervalech bylo myšleno tak, že během mytí stejně se okolo umývaného např. auta přemísťujete a popocházíte s myčkou a proto ji během práce vypnete a opět zapnete. Takže já auto také myju snad 20 minut, ale myčka jede jen asi 7 -10 minut čistého času, prostě ji nedržím zapnutou, když ji nepotřebuji aby běžela. Takže asi tak.

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 186.101 (?), 28.2.2011 18:31

Na tak velkou plohu jako při mytí auta dává sice dostatečný tlak ale žalostně málo vody k oplachu, že výsledek je hodně blízký přirovnání " opice po tyfusu", což není zdaleka jediný nedostatek celé této řady. S názorem že " Nestálo to moc musím s tím být spokojen" si dovolím taky nesouhlasit.

host - 244.64 (?), 1.3.2011 8:53

Děkuji všem přispěvatelům za Vaše názory a zkušenosti při používaní karcher čističe. Jirka

host - 43.3 (?), 29.12.2011 17:54

Mám Karchera 4 rok na oplach auta a motorky.Prý vyšší třídy ale bohužel pořád s plastovým čerpadlem.Po cca 5 měsících znatelný pokles tlaku.Po roku a půl v záruce měněno opotřebené plastové čerpadlo.Ted zase pomalu bez tlaku.Soused ten stejný problém řeší občasnou výměnou plast čerpadla což mě čeká asi také.Karchera nedoporučuji a do dnes lituji, že jsem nepořídil levnějšího boshe za 5500kč již s ocelovým čerpadlem.Karchera nikdy více určitě ne s plast čerpadlem což jsou bohužel snad všechny jejich hobby vysokotlaké myčky

host - 2.230 (?), 18.1.2012 14:55

A co Stihl RE 98 s nerezovým pístem čerpadla. za 4 000kč?

Hadici na čištění trubek nutno přikoupit za cca 1600Kč.

Hreba

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025