Nůžky na trávu Accu

host - 81.52 (?)
17.6.2007 12:36
Mám Gardena nůžky, ale myslím si, že to není na práci, ale na hraní. Malá elektrická strunovka je za ty peníze asi lepší. Už bych to nekoupil. Pavel
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 23.64 (?), 1.5.2007 22:54, zobrazeno: 15245x
Na dočištění okrajů trávníku uvažuji o accu nůžkách na trávu. Oslovil mě Bosch Isio, ale oproti ostatním výrobcům udává dobu chodu pouze 40 min. Což je oproti ostatním téměř poloviční. Má někdo konkrétní zkušenoti s accu nůžkami třeba i od jiných výrobců?

host - 81.52 (?), 17.6.2007 12:36
Mám Gardena nůžky, ale myslím si, že to není na práci, ale na hraní. Malá elektrická strunovka je za ty peníze asi lepší. Už bych to nekoupil. Pavel

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 17.6.2007 13:35

Manželka koupila Bosch. Čtyřicet  minut pracovní doby vůbec nevadí, pokud máte nůžky kde dobít. O moc déle  s nimi v kuse  pracovat nevydržíte.
Nůžky jsou ale slaboučké, hodí se tak na šnitlík v květináči. Silnějšímu stonku neublíží. Pokud jste používal(a) na zarovnání trávníčku krejčovské nůžky, tak určitý pokrok zaznamenáte, ale to je vše.

host - 168.158 (?), 17.6.2007 22:32
No,velká zkušenost to není,ale alespoň něco.Aku nůžky Wolf garten 100,s přídavnou rukojetí - cena cca 1900 Kč.Nevýhoda - nabíjení 50 hodin(není to překlep).Na první nabití jsem zatím posekl 2x 100 metrů okrajů kolem chodníků a domu(tj asi 2x 30minut).Sekám to před sečením,s tím,že už ze zkušenosti vím asi kde je to třeba,a při sečení sekačkou posekanou trávu odsaji.Totéž jsem skoro stejně(s větším nepohodlím) dokázal i se strunovkou.Takže na Aku nůžkách oceňuji to pohodlí(bez šňůry),a také možnost krásně obsekávat keře ,což se strunovkou nešlo.Bez té přídavné rukojeti  bych to ale asi nebral.

host - 204.208 (?), 23.6.2007 0:20

Asi před rokem jsme koupili nůžky GARDENA s rukojetí. Na obseknutí menších okrajů trávníku byly fajn. Dokonce jsem s nimi tvarovala i okrasné keříky a tůjky.  ALE - po necelém roce se natolik opotřebovala nabíjecí baterie, že nyní vydrží sekat už jen 5 minut. Nová baterie je dost drahá (stojí přibližně 600,- Kč) a tak jsme se vrátili ke strunovce.  S dnešními zkušenostmi už bychom je asi nekoupili...

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498), 23.6.2007 8:38
Tiež som tento rok riešil akunůžky na trávu. Peniaze boli sekundárne, primárna bola kvalita. Z tohoto dovodu som hneď vylúčil všetko od Bosch (osobné neblahé skúsenosti, ale v inom segmente výrobkov - a teda celkovo nedovera k Boschu). Gardenu pokladám za "hračky" vhodné pre záhradky 5x5m. Ale ak by lepšie nebolo...
Som prívržencom Wolf-Garten - mám docela dobrú výbavu ručných nástrojov +vertikutáror a myslím, že sú vynikajúce. Naštastie som mal možnosť otestovať si pred kúpou W-G Accu 100 aj s rúčkou. Dospel som k záveru, že ani toto nie je to pravé orechové. Kolečká, rúčka, design je OK. Užitné vlastnosti - tam sa dá diskutovať. (Práca s násadou je nepresná, kopa ľudskej energie sa spotrebuje na samotné správne nasmerovanie strihača, NiMH články, 7.8V technológia, pomerne malý výkon,...)

Potom som natrafil na ponuku neznačkového FERMu - "Aku nůžky na živý plot a trávu FCGS-18K". Cena viac než dobrá (a ak by to bol napokon tiež len krám, tak to je pri tej cene vlastne jedno).
Používam ich druhý mesiac a myslím, že sú dobré. Majú skutočne veľký výkon (ale aj vyššiu hmotnosť - nůžky s batériou netto 1572g). 18V technológia, strihajú cca 1hod - čo bohate postačuje. Nabíjanie trvá zase iba 1hod - čo je najlepšie medzi aku nůžkami. Sú o niečo hlučnejšie než W-G. Nemajú kolečká, čo ja osobne pokladám, za "diskutabilný doplnok" a myslím, že kolečká sú zbytočne marketingovo preceňované.
Ak by som si teda znovu mal vybrať medzi W-G a FERM, tak u mňa jednoznačne vyhrávajú FERM - hlavne výkonom (strihajú všetko a obávam sa, že bez problémov aj prsty). Cena "až podozrivá", záruka 3 roky. Jedno aku a automatická nabíjačka je súčasťou balenia. Dá sa dokúpiť náhradná batéria za 580.
No nekupte to!

Podrobnejšie o FERMe:
http://www.promacz.cz/katalog/zahrada/fcgs18k.htm

host - 175.250 (?), 28.6.2007 20:19
Ferm je "lesklá bída", myslím, že tá "podozrivá cena" se brzy projeví. Mimochodem "18 voltová technologie" je technický nesmysl a marketingový tah, což na tomto fóru každý ví. Ostatně celý tento příspěvek se mi zdá příliš reklamním. Zkusme si o tom popovídat za rok.

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498), 29.6.2007 8:39
Až sa to pokazí, dám vedieť. Ferm skutočne nie je nič extra, ale v tomto prípade ani ostatné značky neponúkajú nič extra. Ferm je asi najmenšie zlo.
Mimochodom, aké aku nůžky máte Vy?

A propos...
Čítal som patovú debatu medzi "zahradkármi-technikmi" a "zahradkármi-netechnikmi" na tému 18V technológie. Minimálne zopár ľudí nezdieľa Váš názor o marketingu a technickom nezmysle. Váš názor Vám samozrejme neberiem. Sú aj horšie a nebezpečnejši veci, v ktoré dokážu ľudia veriť.

host - 175.250 (?), 6.7.2007 16:50
Jak už jsem psal výše, mám nůžky Wolf Garten 100, teď už jsem  je na to první nabití  použil 3 krát. Zvykám si, a je to na moje požívání lepší než strunovka.

Jinak jsem si koupil aku vrtačku Makita a její  "12V technologie"  je mnohem lepší než  "18V technologie"aku vrtačky Einhell, kterou mám též. Zahradě zdar a různým technologiím aku nářadí, lišících se napětím článků zvlášť

host - 223.231 (?), 28.10.2007 14:36
Tak tady čtu diskuzi, ale musím říct, že levný ferm na 18V mi připadá daleko lepší volba než dražší gardena na 3,6V nebo wolf. On vzorec pro výkon je jasný P=U*I. Takže při nízkém napětí musím při stejném proudu dostat menší výkon. Pokud chci stejný výko, tak protéká vyšší proud a to jsou velmi namáhané uhlíky. Tak bych ten Ferm upřednostnil. Sám se rozhoduji,a asi do něčeho podobného půjdu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz