Aku nůžky nebo aku strunovku na dosékání?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 54.4 (?), 6.8.2007 8:05, zobrazeno: 14072x
Dobrý den, řeším problém s dosékáním trávy kolem plotu a stromků. Mám pozemek cca 1000 m2 s domkem a letos mi vyrostla tráva. Sekačku jsem si pořídil s pojezdem - to je bez problémů, ale neposekám trávu kolem plotu a stromů (které chci na podzim sadit). Co na toto dosékání pořídit? S kabelem se mi nechce tahat, tak uvažuju o něčem akumulátorovém. Buďto o strunovce nebo o aku nůžkách - s těmi ale nemám žádné zkušenosti a dozvěděl jsem se o nich teprve nedávno. Dá se s nimi pořádně dostřihávat? Opravdu to funguje? Co byste mi poradili? Nebo co používáte na tyto účely vy? Díky za rady
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.240 (?), 6.8.2007 18:27
Děkuji vám za reakce. Od aku nůžek odstupuju. Ukecali jste mě.  Ale co aku strunovka? Na tu chvilku dosékání by opravdu nevydržela? Já se totiž toho kabelu bráním zuby nechty. Opravdu ty baterky stojí za houby?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.250 (?), 6.8.2007 19:49
Když se mně rozbila strunovka,koupil jsem aku nůžky.Jsem s nimi spokojen. Záleží na tom,co od nich očekáváte.Mám Wolf Garten Accu 100,s RUKOJETÍ,to je velmi důležité,pokud nechcete lozit po kolenou.Přibližně stejnou práci okolo zídek nebo kůlových ohraničení trávníků uděláte se strunovkou rychleji,i když nevzhledněji.Výhody aku nůžek se projeví při obsékání keřů,stromků a pod.No a i v tom,že netaháte kolem těch keříků žádnou šňůru.Zpočátku mne též zarazila nabíjecí doba akumulátorů(NiCD):50 hodin,ale již jsem na to jedno nabití obsekl asi 100 běžných metrů 4krát a zdá se,že kapacity neubývá
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.250 (?), 6.8.2007 19:54
P.S. Sousedka, která mi ty aku nůžky doporučila, má taky aku strunovku Bosch (strunovka není to přesné slovo, má to nějaký plastový nožík), no a ty nůžky ji při vzájemném, praktickém srovnání nadchly.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.250 (?), 6.8.2007 21:24
Pan J.S. má v tom, co tvrdí pravdu, jako vždycky. A možná i proto tvoří u každého aku nářadí podstatnou část ceny, cena akumulátorů. Měl jsem i levné nářadí, a nemyslím si, že by u spousty uživatelů toto nářadí nevyhovělo potřebám. Ale od jisté doby kupuji jen Narex (pokud hraje roli váha - Makitu). Přeji všem dobrý výběr dle jejich potřeb.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?), 7.8.2007 5:58
Pan J.S. přesně vystihl můj názor. Zvažte i dostupnost a cenu náhradních aku packů! Jsem přesvědčen, že tahat se se šnůruou je menší zlo, než litovat nešťastného nákupu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
jekyll - Stříbrný Zahrádkář (498), 7.8.2007 20:41
Tiež som kúpil aku nůžky, pretože nerád ťahám káble k strunovej sekačke. Kedže sa jedná o miesta, kde sa nedá poriadne dosekávať ani so strunovkou, aku nůžky pokladám jednoznačne za prínos. Aku nůžkami sa bez problémov dostanete na miesta, kde vám struna dávno uletí. Takže u mňa bola strunovka nielen o kábly ale aj o nekonečnom vysunovaní novej struny. Odkedy mám aku, tak som strunovku prestal používať. Nůžky sú pohodlnejšie a operatívnejšie. Druhá vec je volba - aké aku nůžky. Mám Ferm, podrobnosti pro/contra sú v inej diskusii (prečo nie iná značka, atd.). Zatiaľ seká bez problémov, bežne s nimi sekám rdesno, trávu, popínavky a i. Pravdepodobne zvládne rozsekať aj prsty. Samozrejme, luxusná značka to nie je, ale som spokojný.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|