Naložené třešně - třešňovice



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?)
9.8.2018 10:18

To je asi nejčastější recept. Já dávám 2 kg višní (do 4l sklenice skoro plná), 1 litr alkoholu (dořeďuju ho na 40%, přeci jen je to pro ženy), cukru 20-35Dg podle sladkosti višní.
   Třešně jsem zkoušel jen jednou - ve stejných poměrech. Pít se dala ale moc dobré to nebylo. S chutí višňovky se to nedalo srovnat.
   Existuje receptura tzv. "pro chudé", kdy se višně prosypou cukrem, nechají zkvasit, stočí se zkvašená šťáva a ta se teprv smíchá s alkoholem. Ani kapka lihu nepřijde nazmar, naopak nový vznikne. Když se to umí, je to moc dobré, mně se to nepovedlo. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 130.105 (?), 7.8.2018 19:56, zobrazeno: 6949x

Dobrý večer, doufám, že jsem zvolil správné téma. Potřeboval bych poradit. Letos jsem naložil třešně tak, že jsem do zavařovačky na okurky kromě třešní, cukru a vodky přihodil podle receptu na netu ještě i hřebíčky, badyán, pomeranč a podobně. Flašku jsem zakryl plátnem a přetáhl rexovku. Asi po měsíci a půl až dvou měsících, kdy flaška stála na okně na slunci, jsem se rozhodl obsah slít do láhví. Vůně byla dobrá, naložené třešně taky nebyly špatné, ale... Místo krásně sladké chuti třešní jsem měl pocit, že piju ocet s příchutí třešní. Netušíte někdo, kde se stala chyba? Měl jsem proces naložení ukončit třeba po dvou až třech týdnech? Mám všechno raději vylít, nebo můžu tento "poloocet" nějak zužitkovat (dotáhnout proces až do octa...)? Díky za odpovědi.

   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 76.211 (?), 8.8.2018 17:28

Kolik bylo třešní a kolik vodky?

   
host - 178.235 (?), 8.8.2018 19:15

Tuším a myslím, že to slabá 35% vodka neustàla v soutěži s množstvím uvolněného třešňového moštu.Nakládám do 4l sklenice višně se 400g cukru a zalévám je 1l slivovicí 52%. Po 6 týdnech je griotka výborná, zbylé víšně nevyhazují, dodám na sklenici lžíci cukru, zaleji vodou a zavařím v mikrotroubě.Mají zajímavou chuť..Višně nechávám pěkně dozrát a žádná zchutňovadla nepřidávám. AB

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 9.8.2018 10:18

To je asi nejčastější recept. Já dávám 2 kg višní (do 4l sklenice skoro plná), 1 litr alkoholu (dořeďuju ho na 40%, přeci jen je to pro ženy), cukru 20-35Dg podle sladkosti višní.
   Třešně jsem zkoušel jen jednou - ve stejných poměrech. Pít se dala ale moc dobré to nebylo. S chutí višňovky se to nedalo srovnat.
   Existuje receptura tzv. "pro chudé", kdy se višně prosypou cukrem, nechají zkvasit, stočí se zkvašená šťáva a ta se teprv smíchá s alkoholem. Ani kapka lihu nepřijde nazmar, naopak nový vznikne. Když se to umí, je to moc dobré, mně se to nepovedlo. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:30
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika