Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

keď sa to už niekde riešilo, tak sa ospravedlňujem, ale ako správne kvasiť kapustu v kameninovom sude? natlačiť a zaťažiť niečím, aby na vrchu bola vrstva vody a nechať kvasiť odkryté alebo urobiť to isté, dať tam vrchnák, dookola naliať vodu a nechať takto kvasiť? viem, že tam nemá mať prístup kyslík, čo teoreticky zabezpečí aj vrstva vody (šťavy), ktorá je na vrchu a ktorú pustí kapusta. ako dieťa si pamätám, že starí rodičia drevený sud zaťažili kamenom a len zakryli látkou. my sme to robili rovnako v kameninovom sude, výsledok bol dobrý. minulý rok ale kyslá kapusta bola síce chuťovo dobrá ale makká, tak hľadám príčinu. na internete sa názory rôznia. na trhu som sa pýtal predajcov kapusty a kameninových sudov a názory zase 50:50. utlačiť, drevenú dosku alebo niečo na vrch, zaťažiť kameňom. ale polovica tvrdí, že neprikrývať už vrchnákom, druhá že prikrývať. ako to robíte vy, resp. prečo je ten ktorý spôsob správny?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika