zkušenost s jednoručními motorovými pilami

host - 76.167 (?)
29.2.2012 13:31

Kto reže konáre 2 x do roka tak Hecht je dobrá, no kto reže vo výškach a potrebuje kvalitnú a výkonnú pílu, s kovovým blokom motora nie plastový obal, preto je cena 82 EUR.

Preto je rozdiel v cene, ale aj vo výkone, životnosti stroja.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 229.11 (?), 9.4.2009 16:47

Děláme arboristiku a dostala se mi do ruky Husqvarna H 425, no prostě paráda, Nic lepšího jsem ještě neměl. S.R.

exot007 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (83) - 176.57 (?), 9.4.2009 18:27

Mohu se zeptat na konkrétní zkušenosti s ostatními pilami tohoto typu?   díky J.K.

Jani - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 34.55 (?), 9.4.2009 19:32

Všetky tieto píly sú kovštruované z dôrazom na váhu, sú to vinikajúce stroje na prácu v korunách stromov a všade tam kdeje málo miesta prípadne zlý prístup.Svojou konštrukciou majú dané veľkú pohyblivosť a tým sú nebezpečné pre neskúseného pracovníka.V rukách skúseného profíka sa z nej stáva veľmi dobrý pomocník ktorému nemôže klasická píla konkurovať.

Myslím si že každý nový majiteľ tohoto stroja by si mal na nete pozreť rany po motorových pílach a skúsiť ako ľahko sa na týchto strojoch dá otočiť lišta na seba.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 10.1.2011 20:15

Již mi přijde nebezpečné lozit po žebříku a po stromech s velkou motorovou pilou jako dřív, tak uvažuji taky o koupi jednoruční pily - samozřejmě za účelem prořezávky stromů, nikoli pro kácení a krácení. 
     V předešlých příspěvcích tohoto vlákna se píše pouze na téma "jednoručky ano či ne". Může se někdo vyjádřit k jednotlivým typům?  Vždyť třeba Hecht 927 a PS 221 vypadají na první pohled tak podobně a přitom je jedna 5x dražší než druhá! 
   Obešel jsem místní prodejce a osahal si většinu pil dané kategorie. .  Ale s žádnou jsem neřezal. Asi nejvíc mě oslovila MS 192T.  
Lze považovat 18V aku Makitu BUC122RFE za možnou alternativu?
  Díky za rady.

host - 99.27 (?), 29.2.2012 8:57

Dostávame sa opäť do diskusie o porovnaní cien a kvality drahých /značkových/ a lacných /tiež značkových, ale nie až tak moc/ pil.

Mám jednoručku HECHT 927R pilu, ktorú som kúpil za EUR 82,-. 

Pila je šikovná, pracuje perfektne, jej prevedenie je dobré /jedinou výtkou sú čiastočne nelicujúce plasty na otváracom víčku k filtru a sviečke, ale to som si už opravil. Dobre štartuje a má myslím dobrý, zodpodedajúci výkon. 

Som presvedčený, že sa jedná o dobrú pilu za cenu, ktorú si môže skoro každý záujemca dovoliť. Načo platiť 5x viac? Má niekto iné skúsenosti?   

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 29.2.2012 11:28

Místní prodejce Makity a Dolmaru mi dal obě pily k osahání. Myslím tu jednoruční Hecht a velmi podobně vypadající Dolmar.  To půlkilo, oč je Dolmarka lehčí,  poznat asi je. Jestli je ale skutečně o tolik lepší,  aby stála 5x víc (což skutečně stojí)  to neumím posoudit. Jako amatér bych za to ty prachy nedal.

host - 76.167 (?), 29.2.2012 13:31

Kto reže konáre 2 x do roka tak Hecht je dobrá, no kto reže vo výškach a potrebuje kvalitnú a výkonnú pílu, s kovovým blokom motora nie plastový obal, preto je cena 82 EUR.

Preto je rozdiel v cene, ale aj vo výkone, životnosti stroja.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz