Solo 651
|
|
 |
 |
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?) 4.12.2013 21:06
Když už tu kážete bludy tak, snad ostatní umí číst a na stránce na kterou jsem zde dal odkaz si přečtou pravdu..Kvalita lišt je stejná, jsou pouze jinak uzpůsobeny, pro danou práci, v tom je jejich rozdíl!!!
Pro ty co to zajímá ještě informace (stránky jsou v češtině), jen je to potřeba zadat, najdete tam vše co by vás mohlo zajímat.
Jinak to vypadá,že potřebujete vykácet tisíce hektarů na jednu lištu................,rozumnému člověku i ta podle vás mizerná, vydrží.Její životnost velice ovlivňuje mazání a ostrost řetězu,pak také ruce (tlak do řezu).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 179.53 (?), 3.12.2013 19:27
ale davajte pozor na kupu listy v MF..na Solo 651C dodavaju neoriginalne farmarske listy sice Oregon ale o triedu slabsie ako su doporucene vyrobcom... jedinnu profi dodavaju na 681 a tomu aj zodpoveda cena. Radsej si zozente doporucenu navodom ci uz,325 alebo 3/8. A este pozor... na Solo 651 C ide ina ako na Solo 651.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.206 (?), 4.12.2013 16:39
Můžu se zeptat: je ta PRO-LITE opravdu tak špatná, že se nevyplatí za ni utrácet, nebo pro hobby použití postačí?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.53 (?), 4.12.2013 19:34
neni spatna..odreze, pisu ze je aj na profesionalne pouzivanie... ale nie je povedane ze kde... aj stolar je profesional. Ale Solo dava v zaklade nie pro-lite ale Power match... a v tom je velky rozdiel 38 cm Führungsschiene für Solo 651
Pozrite web MF a zobrazenie ponukanych list, oznacenie na zobrazenych listach pro-lite je pre retaz oregon 21BPX... to je retaz ozaj pre farmarske pouzitie ale ked si to zoberiete do lesa je to vas problem..vyrobca dodava kvalitnejsiu. Dokonca ani MF nepise ze je to profi lista... iba pre Power match pre Solo681.
Z toho si urobte uzaver o pouziti listy pre retaz 21BPX..kazdopadne by som chcel original Solo urceny pre tu ktoru pilu alebo by som isiel do Oregonu Power Match
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?), 4.12.2013 21:06
Když už tu kážete bludy tak, snad ostatní umí číst a na stránce na kterou jsem zde dal odkaz si přečtou pravdu..Kvalita lišt je stejná, jsou pouze jinak uzpůsobeny, pro danou práci, v tom je jejich rozdíl!!!
Pro ty co to zajímá ještě informace (stránky jsou v češtině), jen je to potřeba zadat, najdete tam vše co by vás mohlo zajímat.
Jinak to vypadá,že potřebujete vykácet tisíce hektarů na jednu lištu................,rozumnému člověku i ta podle vás mizerná, vydrží.Její životnost velice ovlivňuje mazání a ostrost řetězu,pak také ruce (tlak do řezu).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.53 (?), 4.12.2013 21:40
myslim ze sa s vami neoplati bavit..proste Solo dava v zaklade listu ktora je o triedu ale aj aj o 50% drahsia..dobre si to precitajte na ake prace je urcena pro-lite a na aku power match... bludy si tu kazete sam..skuste tie listy v zabere a aj samostatne v ruke a to co citate o univerzalnosti jednej tak vam pride uz len na chytenie do ruk ktora je akej kvality... znovu zdoraznujem..Solo tam dava inu triedu ako MF... ak ten vyrazny rozdiel v cene vam nic nehovori..tak pre kvalitu je to u Oregona urcite smerodajne... pro-lite je okolo 25-30 euro a power match je v cene 45-60 euro..ale znovu ma budete presviedcat a vasej pravde... no skuste si najprv ich dat do ruk a sam uvidite. Retaz ktoru som uviedol a je oznacena na listach od MF rozhodne nie je pre tak vysokootackove stroje v profi pouziti ako je 651 a 656...inak su asi blbci v tej fabrike ked tam zbytocne davaju take drahe listy..napiste im ze ste citali katalog Oregonu... dostavam ich aspon 20 rokov a kazdy rok novy aktualny original od zastupenia pre EU v Begicku a absolvoval som dost jednani o nich.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.53 (?), 4.12.2013 22:02
cize skusme to inak ked sa neda vam to vysvetlit... odbytova cena doporucenej listy 38/0,325 od firmy SOLO pre celu na 651 EU je asi 27 euro..t.j. bez dopravy, priamy nakup.Ina moznost nieje a ani ine doporucenie nahrady. Skuste mi z toho vyrobit 22 euro u MF kde to ma uz aj s DPH, dopravou a marzou pre predajcu. ok napisem zajtra na zastupenie ale priamo do firmy a sam som zvedavy ze kto uvadza bludy. rad vam to tu dam. Ale aj voci tomu budete namietat ako vidim ze mate len vy a vy pravdu. .
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.53 (?), 4.12.2013 21:05
neviem kto koho pletie... mam solo 656 povodnu a listou profi s oddelitelnou spicou a oznacenie pre Power Match na webe Oregonu CA..mam aj nahradne a na nej je nazov SOLO a tiez oddelitelna spica... a tiez oznacenie Power match... ked si pozriem katalog Oregonu tak Pro-Lite ma 3 stupne kvality a za tymto modelom su este dva podla urovne pouzitia a na vrchole Power match. Ja uvadzam len jedno... ked to tam firma v originale dava asi vie preco a neviem preco by som mal od toho doporucenia oddist. Pokial viem vseobecne listy s oddelitelnou spicou su vrcholom profi, kym pro-lite je univerzalne, aj farma a aj profi... pila co toci 14000 bude asi lepsia v zabere s retazovu a listou pre to urcenymi ako s nahradou... sice o polovicu lacnejsou. Nie je umenie pre MF odoberat lacnejsi a predavat Oregon, no idu proti zakladnej vybave z vyroby.Original ma oznacenie SOLO a aj ako nahradne prislusenstvo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář (463) - 211.38 (?), 4.12.2013 22:21
Pokud se firma Solo rozhodla pro spolupráci s M.,tak si asi dala /určité podmínky/,prodávat pily s mizernými lištami, by ji nijak ve prospěch rozhodně nebylo.Spíše je to záměr odlišit prodej (plné profi 651 a 656 u ostatních firem),nebo se jedná o spolupráci a prodeji (pil na míru),pro M.Tam se spíše počítá s (obecným) zákazníkem, profík půjde jinam.Co se týče osazení lišt na Solo 651 a 656 jde také o určitou (solidnost profi provedení),kde se počítá s každodením nasazením pily, tudíš je kladen důraz na vysokou životnost vrcholu lišty (řez zápichem).
Komu tato problematika (nedá spát),nechť se obrátí s dotazem na zástuce, či přímo firmu Solo.
Tak jste reagoval dříve,nežli jsem dopsal příspěvek,nehodlám zde řešit zisky M.,byla tady otázka na kvalitu lišty a ta je doufám pro běžného spotřebitele slušná.Na vyjádření Solo jsem přiznám se docela zvědav.Pokud se vám jedná o to zda není zákazník šizen,rozumím vašemu úsilí o pravdu a nelze jinak,nežli s vámi souhlasit.
Pokud ovšem lze věřit stránkám Oregonu prezentováných firmou dovážející jejich produkty do ČR není co řešit,lišty mají vysoké hodnocení.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 56.206 (?), 5.12.2013 15:57
Jej, tak to jsem opravdu nechtěl - rozdmýchat tu nějakou při, navíc zbytečně. Omlouvám se - já si jen zmíněnou BPXku vyhlédl v MF jako náhradu za původní 16" na své úplně základní hobby pile a právě se mi zdála za tu cenu docela solidní, tak mne znejistělo doporučení p.Bačovi, aby si dal pozor při nákupu v MF a bral raději tu dražší Power Match lištu. Ta by pro mne (a mou pilu) byla příslovečným "házením perel sviním", ale zase jsem nechtěl úplné "bláto", když jedno už bylo k pile přibaleno. Tak děkuju za ujasnění, pro mne bude BPX bohatě stačit a k těm nižším cenám u MF jen tolik: když se podíváte na stránky výrobce olejů Mogul, koupíte litrovku Alfy 2T za 126,- Kč. U ostatních e-shopů je cena podobná - ale u MF stojí láhev 65,- Kč. Totéž ztrátový olej na lišty. Takže i u těch lišt je možné, že má MF nějakou marketingovou strategii, kdy něco sleví až na hranu, aby přilákal zákazníky a oni to pak bohatě dorovnají kupci těch cenově nadsazených produktů, které má MF taky v nabídce. Případně je možná dohoda s výrobcem o nestandardních cenách výměnou za velký objem - kdoví?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|