Pila Stihl 211

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
12.10.2008 9:07

Ano 120.31 má pravdu v obou případech. Za 1) to není o pravopisu (pouze se otázka hůře luští). Za 2) sytič už NE, pouze poloplyn! Páčku do polohy sytiče, přepnout bez startování výše na poloplyn a pak teprve startovat. Případně pokud je opravdu teplá, pak jen na polohu 1!! Vy ji zaléváte jako zahrádku. Demontáží svíčky se válec odvětrá.

Radek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 254.218 (?), 6.10.2008 22:23

Opět zdravím.

Dnes dopoledne jsem se s tatíkem vrhnul na ten ořech - jak jsem sliboval. Koncové větvě jsem kvůli bezpečnosti odřezal ruční pilkou a na zemi jsem z nich vyřezal hroubí.

Poté jsme se vrhli na obřezaný stojící kmen. Pila se do dřeva zakusovala opravdu s chutí až na jednu mou chybičku (příliž nízko provedený hlavní řez), takže kmen spadl trošku jinam než měl. Odřezávání pahýlů větví většinou cca 20 cm naprosto s přehledem, ale co mě překvalpilo, tak bylo porcování hlavního kmene - okolo 35 cm - žádné dušení, žádné kousání, žádné škubání, pohoda, jen čisté krájení. Nejhrubčí čás kmene jsme z bezpečnostních a praktičtějších (delší lišta) důvodů pořezali starým Oleo Macem, protože terén byl dost stísněný a prudký.

Jinak maximální spokojenost, protože narozdíl od 6,5 kilového OM je MS 211 výrazně lehčí a obratnější. A o to mi při koupi šlo - mít akorátní stroj na pořezání dřeva a na nějaký ten pokácený strom a snadné vyvětvování.

Jsem spokojen zdraví Martin

Jo a v magazínu na www.stihl.cz se o MS 211ce něco píše..

Ronas - (5) - 4.74 (?), 9.10.2008 10:55
No to mě potěšilo. přibližně v té době, jak uvádíte jsem koupil Jonsered 45 turbo na doporučení lesáků. Od té doby zpracovala neuvěřitelné množství dřeva bez rozdílu kvality a průměrů (třeba s kamošema pro Silvestra na horách zdatné buky) - je to neuvěřitelný pomocník. Chce to jen řádnou údržbu. Zklamala mě jen jednou a to když jsem vlastní blbostí dal omylem dvakrát olej do kanistru. Jistě, že už mám několikátý řetěz a jednou jsem měnil lištu a jednou řetězku. Pro jistotu taky svíčku.Jinak v naprosté pohodě.

host - 236.243 (?), 11.10.2008 20:18

p. radku. /ostatni take/ zakoupil jsem pilu ms 211 a zatim spokojenost. Mam ale jeden problem. Bud se jedna o zacatecnickou dan nebo delam nejakou chybu. Po dojiti paliva naplnim palivo nove ale nemohu pilu nastartovat. Tento problem mam i gdyz rezu a chci si urovnat drevo. Pila je zahrata a nechyta, D ojde to tak daleko ze musim vysrubovat svicku a potom bez problemu. Gde delam chybu. dekuji Zdenek

host - 2.155 (?), 11.10.2008 22:04

že gde? no skoro fšude.

host - 120.31 (?), 11.10.2008 23:16

Zdenku a nestartuješ náhodou už zahřátou pilu se zapnutým sytičem?Když dojde benzín tak to chvilku trvá než se zaplní pal. soustava a je potřeba startovat o trochu déle. (pokud není primer)          A pro 2.155 tady to není o pravopisu.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 12.10.2008 9:07

Ano 120.31 má pravdu v obou případech. Za 1) to není o pravopisu (pouze se otázka hůře luští). Za 2) sytič už NE, pouze poloplyn! Páčku do polohy sytiče, přepnout bez startování výše na poloplyn a pak teprve startovat. Případně pokud je opravdu teplá, pak jen na polohu 1!! Vy ji zaléváte jako zahrádku. Demontáží svíčky se válec odvětrá.

Radek

host - 236.243 (?), 12.10.2008 18:34

Tak moc děkuji za radu a později se ozvu jak to jde. Pro 2 155 dik za skvělou radu skusim to napsat pravopisně snat to pujde nastartovat. Zdenek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz