Pila ktera vydrzi

host - 96.2 (?)
24.1.2015 22:03

Nejde o to aby "profi pila vydržela neprofesiální použití". Nýbrž opačně! Aby farma farma vydržela profi zápřah

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 96.2 (?), 24.1.2015 21:50

NO jo, je to pech  :-) Ale hodně s ní špalkuju a to je větší záhul...

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 24.1.2015 21:59

Tak jestli s ní špalkujete od rána do odpoledne pět, šest dní v týdnu celý rok a pořád dokola tak klobouk dolů..yes

host - 96.2 (?), 24.1.2015 22:22

Neodvětvuju a pružiny zatím drží-alespoň mi to tak přišlo z diskuzí, že si na to hlvaně stěžovali. Prostě se větve nesmí sekat

Ale zajímalo by mě co se všechno změnilo při tom faceliftu. Proč tam nepasuje starší spojka? Jiný rozměr?

Hupino - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (77) - 211.189 (?), 24.1.2015 22:38

Tak co se týče zadní pružiny tak nejdřív byla tvrdě poddimenzovaná, ta praskla na podívání, za pár měsíců vymysleli tu s tou hadrou, ta praskala uplně stejně jen jsem v klidu dodělal šichtu, protože to logicky drželo při sobě. Třetí varianta už je prostě silnější a je klid. K tomu facelitu. Jak jsem psal, nijak jsem to zvlášť nezkoumal. Jiný víčka, zesílená klika, komplet novej výfuk, delší šrouby na něm, na kartr dali o jeden šroub navíc, aby nechcal olej přes něj pod výfuk. To dřív bylo snad u všech co byli v těžbě. Asi toho bude víc. Mě to ještě v záruce přeházeli tzv.polomotor i s tím výfukem a kartrama.No a k tomu rozměru řetězu. Prostě to udělali jako dřív, na 357xp to z 0,325 na 3/8 přehodit šlo, na 346xp byl primárně 0,325 a hotovo. Na té nové to je prostě jinak. Je to asi špatný srovnání, ale nevím jak jinak to napsat..

host - 96.2 (?), 24.1.2015 22:51

Díky:-)

host - 163.134 (?), 16.6.2015 20:20
Nemáte kryt řetězu?

host - 81.131 (?), 24.1.2015 19:32
Ešte je tu jedna možnosť pre príležitostné rezanie pre menej skúsených tj. urobiť s profi píly farmársku pílu. Stačí len max. povolené otáčky nastaviť o 500-1000 ot nižšie ako udáva výrobca a dať oblú reťaz popr.pri kúpe ak by bola možnosť použiť - vymeniť reznú súpravu s 325 delením /samozrejme len do obsahu cca 60ccm/. Takto by mala aj profi píla vydržať neprofesionálne použitie za cenu trocha vyššej spotreby a menšej dravosti a pomalšej rýchlosti rezu. Už som to pár krát takto nastavil a píly príležitostným majiteľom v pohode šlapú. Jaro Š.

Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 37.255 (?), 24.1.2015 21:51

Pán 103 -

Mám pracovné auto.Minule som kamarátovi viezol asi 150km E-čkového medveďa. Keď sme zastali pred jeho barákom tak mi išli lopatky opadať..Zaujímalo by ma čo na to poviete.Sú dve možnosti, buď je to katastrofálna ergonómia asi dva roky starého E klasse Mercedesa alebo zvyk na pracovné auto.Podľa toho ako to prezentujete je Mercedes katastrofálna ergonomická zliepka a ten čo chce zažiť ozajstnú ergonómiu má skúsiť staré Ducato.Tým chcem povedať že je to o zvyku.

Jaro Š nevidím dôvod prežo by niekto kupoval profi stroj a potom mu ubral otáčky.A delenie tried strojov podľa reťaze či už,325 /  3/8 alebo hranata/okrúhla jen trochu scestné.Ono aj profi stroje môžu používať,325 okrúhlu retaz a hobby alebo farma môže používať veľkú 3/8 hranatú.

host - 81.134 (?), 24.1.2015 22:43
Ja viem že je to scestné. Ale u hobíkov sú väčšinou buď veľmi poddimenzovane stroje / napr brat má MS211 a reže s ňou priemery aj nad 60 cm/. Alebo si niektorí kúpia kôli egu predimenzovanú profi mašinu a nevedia ani nabrúsiť reťaz. Technika rezu a bezpečnosť pri práci im nič nehovoria o základnej údržbe, prevádzke stroja ani nepočuli. S veľkou hranatou 3/8 už treba mať určité skúsenosti pri rezaní v lese /napr. rez zápichom do hrabu je s ňou veľmi problematický aj pre skúsenejších/. Takéto nastavenie robím iba vtedy, keď obsluha píly toto nevie. Pre príležitostného užívateľa profi píly bez skúseností je to jediná cesta ako výrazne predĺžiť životnosť a aj zčasti ochrániť obsluhu pred úrazom. Jaro Š.

host - 96.2 (?), 24.1.2015 22:03

Nejde o to aby "profi pila vydržela neprofesiální použití". Nýbrž opačně! Aby farma farma vydržela profi zápřah

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz