Pila Aram-Trade-Tools



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 3.4 (?) 
6.2.2010 23:00

Nejsem těžař.Pilu používám na kůly při stavění oplocenek, kácení a řezání soušek na topení a nyní i na prořezávky.Neřekl bych že pila je těžká, ale pravda je že ten bráchovo jensered je zhruba stejně těžkej, má větší obsah a víkon.Do motoru leju mix kvalitního oleje cca 1:40,1:25 jsem dával jen ze začátku na záběh.Ruce mě nebrní, číňani odpružení zřejmě okopírovaly dobře.

Myslím že největší problém u téhle pily je její cena, řekl bych že když jí srovnám s pilama podobnýma a občas i stejnýma který se prodávaj různě v obchoďákách pod nějakou známější značkou za ceny okolo 3-4000,tak tahle za 2100 vypadá fakt podezřele a kdybych jí nevyzkoušel nedoporučil bych jí a možná i pomluvil.

Tahle pila má celohliníkovej motor, hliníkovej karburátor a na hoby možná i poloprofesionální práci je podle mě vhodná.

Problém bych ale viděl v tom že u čínských výrobků se nebude kvalita pohybovat v rozmezí šarží, ale spíš kus od kusu.

Pravdou asi bude že kdybych dělal dlouhou dobu s profi pilou, tahle by mi asi nesedla.Otázkou je ale jestli na to co dělam potřebuju 10X dražší pilu a taky to jestli tahle je 10X horší.Samozřejmě řeknete že si nemusim kupovat profi pilu za 20,ale řekl bych že tahle je s těma levnejma značkovejma srovnatelná.Tím myslim kvalitu, pravdou ale je že je těžší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 88.37 (?), 4.4.2010 12:04

Zdravím mám stejnou pilu jen tentokrát TARUS koupenou před cca 4mi roky v německu, je pravda že mi nyní odešlo zapalování :-(   tedi za odkaz na ND budu rád, nic méně za ty roky toho ta pily nařezala tolik že si myslím že má na 1.poruchu docela nárok, mezitím kolem mě mým kamarádům zhaprovala partnerka, stilka který stály(hlavně Still) o dost víc kaček.

Tedy vyměním zapalování koukal jsem podobná mají cenu kolem 350 kč a jedeme dál, motor stále tahá, je suchý, a popravdě mi zde některé názory připomínají reakce lesníků  (chápu, kdyby mě to živylo taky si koupím lehkou úpornou profi pilu) a prodejců kteří se každému budou snažit prodat značkovou pilu aspon za 10 na chatu na soušky.

Každý tu má v podstatě pravdu jen tu svoji ani mě nikdo nevysvětlý že pila k baráku musí nutně být Stihl nebo Huska a aspon za 10.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 74.218 (?), 29.4.2010 8:35

Koupil jsem si také tuto pilu a musím jen souhlasit. Jsem trochu podezíraví co se týká čínských výrobků, ale nakonec jsem se rozhodl pro tuto pilu hlavně kvůli ceně a též se mi líbil výkon. Pila mi přišla perfektně seřízená, nalil jsem benzí a chytla na třetí cuknutí. Byl jsem mile překvapen výkonem a poměrně malými vibracemi. Dříve jsem měl pilu Partner asi 10 let a pak Homelite 3 roky (než mi ji někdo ukradl), ale řekl bych, že ty obě měly vibrace větší. Kácel jsem nyní 3 stromy o průměru kmene od 45 do 90 cm a rozřezával jsem je na špalky a pila jela perfektně - nedusí se a jde dobře do otáček. Myslím si, že pro běžného uživatele na řezání dřeva kolem domu a na přípravu topení na zimu je to dobrá pila za velmi dobrou cenu. Byla včetně českého návodu, se zárukou 24 měsíců, seřízená a přišla hned druhý den po objednání službou PPL.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 185.108 (?), 1.6.2010 13:37

Zdravim panove.  vcera mi zminovata pila prisla.  Samozrejme me nalakala cena a ze byl k pile zdarma druhy retez. PO vybaleni jsme zjistil ze nahradni retez ma misto 76 clanku jen 72 coz me silene rozhorcilo a sel sme okamzite   psat prodejci. ten odepsal az dnes ze mi etd aposle sptavyn rete, ale upozronoval jsme ze trvam na zaplaceni postovneho jeho firmou jestli je sriozni a chce dobry komentar takze sjme zvedavy. No ale on mi sam priznal ze dodavany retez stoji zaprd a doporucuje OREGON. ja   protoze nejsme az tak blby a je mi jasn e ze lista 50cm je vhodan pro pily tak od 3,5 kw sem si ho nenechal za tech dobrych 399 kc poslat, protoze ocekavam jak tu nekdo psal ze se bude pila dusit a budu muset koupit listu tak 35 s novym   poradnym retezem. ivestice doufam do 900 kc.

Jsme zvedavy jak bude slapat motor. Mma smulu na reklamace- vs es emi kazi a nechci ji posilat za drahe penize z5.

rezat budu mensi stromy do prumeru   30-40 cm, ale vetsinou tak 20 cm.

tvrde drevo.  Trnka, dub, habr

Myslite ze ten retez neoc nareze kdyz ho budem   brousit casteji?

mam totiz nadelat 30 m dreva.

Jo a jeste s echci zeptat tech co menily listu a retez za kratsi. pasuje tam jakakoliv kratsi? a nebo jsou tam taky jeste nejake urcite rozmery jako je treba roztec u retezu a pocet dilku.

Ja myslim ze na tu kladku by me pasnou snad kazdy retez, ale jsity si nejsu.

diky za odpovedi

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 90.168 (?), 1.6.2010 13:57

Jen k liště - nemůže být jakákoliv, ale musí se kamarádit s pilou a řatězkou - rozteč řetězu, mazací otvory, upínání lišty a napínání řetězu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 190.236 (?), 1.6.2010 16:24

Nemohu si pomoci, ale při přečtení posledních 5ti příspěvků mám pocit, že je všechny psal jeden člověk. Pravopis pod psa, v žíle tak 3 promile. Znovuotevření tohota vlákna má zadání jasné, dokázat že Aram Trade Tools a spol stále žije. Proč se tedy obracíte do diskuze jako majitel týhle superpily na těžbu trnek s dotazama který byste měl adresovat prodejci?? Výměnou lišty ani řetězu z ní značkovou stejně nikdo neudělá, pokud vůbec slušnej řetěz utáhne. O tom že se v tento okamžik výhodná koupě prodražuje nemluvě. Pokud je na výměnu lišta, řetěz na novým kusu, těžko předpokládat, že ostatní díly na tom budou líp. Další, že koupě přes net, prodejní síť žádná, servis taky ne. Zaběhnutý značky maj prodejní síť, sevisní zázemí, v nabídce hobby, farm i profi verze, každému dle jeho přání, potřeb, peněženky,  a když je potřeba dílu nebo problém, je kam jít,!  Prodejce Ho-či-min bude vystřídán po měsíci Ho-či-janem nebo 3x trestaný Petr nahrazen Honzou před 4 trestem. Promiňte, ale zajímalo by mě, kolik spokojenýh majitelů těchto značek se najde po 3, 5ti nebo 10 letech. Tak jak jsou tyhle pily od A do Z nekvalitní plagiáty, CE a testy státních zkušeben mají asi v cajku, nebo ze by ne?? Pokud tyhle krámy přestanou po 3 dnech, měsíci nebo 2 fungovat, není vlastně ani vada, chyba porucha- to je VLASTNOST!  Osobně Vždy dám přednost výběru byť Hobby verze značek se sítí a zastoupením, než tomuto shitu. Vyhozený prachy    j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 185.108 (?), 1.6.2010 22:59

Jakou listu a retez teda koupi??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 221.218 (?), 2.6.2010 9:31

Dobrý den, kupte lištu např od Stihlu nebo Oregonu, ale dbejte při koupi zároveň na to, ať je ke konci lišty přidělaná normální pila jako součást balení LK

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 111.234 (?), 2.6.2010 11:02

Musíte hlavně vědět, jestli tam máte řetězku (to ozubené kolo, které posouvá řetěz) s roztečí 3/8" nebo 0,325". Nejjednodušší by asi bylo zajít do krámu a vyzkoušet to. Jestli ale půjdete k prodejci značkových pil, obrňte se trpělivostí, prodavači tam při spatření laciných pil bývají téměř nepříčetní arogancí. Jestli máte někde nedaleko železářství, kde prodávají nářadí Hecht, můžete to zkusit tam, fa. Hecht dělá řetězy s oběma roztečemi (velmi pravděpodobně to jsou řetězy vyráběné z metráže Carlton).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 185.108 (?), 2.6.2010 23:11

tak prodejce mi nabizel ten retez oregon a v nazvu uvedl 0325,takze to bud eta druha moznost.

Jinak k tomu vykonu uvazuju o liste 35 nebo 38 na stihlce o stejnem vykonu mame 35 a myslim si ze by utahla 40 uplne vpohode.

Ale jako tak dlouha lista jako 45 a vic je naprosto naprd akorat to zvysi hmotnost pily.

Jets ese chci zeptat jakou listu koupit? kupodivu treba STIHl neni nejak brutalne predrazeny. 620 kc a retez asi 350

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika