Ostřička pilových řetězů Güde 2500 "profi"

host - 72.61 (?) 
30.11.2009 14:25

Dovoluji si připojit svoji zkušenost s touto bruskou. Sestavení ostřičky nebyl žádný problém, co ovšem je velice nepříjemné, jsou vibrace od šmajdavých brusných kotoučů, které hází jak axiálně, tak radiálně.Musil jsem je na přípravku na soustruhu z obou stran orovnat brusným kamenem upnutý místo nože a pak ještě přetočit opěrný talířek brusného kotouče a vyrobit přítlačný talířek z duralu. Dodaný je ocelový a když je nevycentrovaný, tak způsobuje vibrace. Dále jsem ještě upravil upínač řetězu tak, že jsem snížil vylisované výstupky na vnitřní straně těchto lišt a zaměnil distanční vložky za ploché podložky M6.Jinak jsou lišty na krajích příliš daleko od sebe a řetěz se v nich zadrhává. Seřizovacím šroubkem se dá docílit stejné vzdálenosti zubu od brus. kotouče pro P a L broušení cca v toleranci 0,1 mm, což jsi myslím, že je velmi dobré. Mluvím o tom, že jsem měl před tím PA 2300, kde konstrukční chybou bylo 3,7 mm a po každém přehození broušení, jsem musil doraz zubu neustále seřizovat. Tak šla zpátky k prodejci a pořídil jsem si tuto, která už maká.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 207.22 (?), 31.1.2010 9:15

Dobrý den, potřebuji radu jak upravit brusku gude 2300.Při broušení jedné strany a otočení na druhou nesedí kotouč na zub.Děkuji za radu

host - 101.144 (?), 28.1.2010 18:58

Zdravím, koupil jsem brusku Gude 2300 profi a mám problem.Nabrousim levou stranu zubu a otočim na pravou tak mě nesedi kotouc na zub.Děkuji za radu.

host - 226.42 (?), 28.1.2010 19:20

Zřejmě kvalita za rozumnou cenu, tu příponu profi nesmíte brát moc vážně určitě jste si pročetl co tu s touto bruskou bylo problémů.Nejdříve nabruste jednu stranu pak znovu seřídit a nabrousit druhou -nebo reklamovat.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 28.1.2010 22:33

V žádném případě neseřizujte každou stranu zubů zvlášť! Přečtěte si diskuzi celou a je zde popsán problém stejný i jeho řešení. Seřízení musí být stejné pro obě strany!

PedroKV - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 16.68 (?), 30.10.2008 9:25

Tak jen abych to shrnul:

Objednané 2ks stejných kotoučů z brusivojimi.com sedí perfektně, mají vnitřní průměr 22,23mm, průměr unašeče je 22,05, takže není problém. Vnější průměr mají dokonce o maličko větší, než originál (146,4mm vs. 144 a nějaké drobné co má origoš).

Nehází skoro vůbec do boku, což přičítám kvalitním skladováním a balením. U ostřičky jsou ty kotouče až na dne krabice vložené mezi karton, tak se můžou ohýbat s tím, jak se manipuluje s krabicí.

Za zásadní ale považuji uvést informaci, že (změřeno dle nového řetězu) neplatí úhly na krabičce od řetězu Stihl.325 RMC 1,6mm a to 90/85/30, ale správné jsou opravdu ty v manuálu k ostřičce: 10/60/30.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 30.10.2008 9:39

Zdravím, Pedro, můžete prosím napsat jak jste k těm úhlům přišel?  Možná to souvisí s úhly označenými na brusce a pak je to jen pro tuto brusku!

Radek

host - 90.168 (?), 30.10.2008 10:18

Nehází skoro vůbec do boku - to je normální ;-) Pokud do boku hází, tak je to zmetek! Kotouč co vám házel / prasknul, tak byl nejspíš poškozený při přepravě (?). Při montáži je třeba kotouč zkontrolovat - musí "zvonit".

Jiné úhly - nejsou to špatně nastavené úhelníky na brusce? Divil bych se, kdyby Stihl dělal jiné úhly než uvádí ve specifikaci řetězu ;-)   Gl.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 30.10.2008 10:31

Stáhl jsem si návod na tuto brusku a nestačím se divit, úhloměr na úhel čela naprosto nepochopitelný. Názvy absolutně nové, vypadá to na doslovné překlady, údaje (úhel na vyklonění vodítka), nově zaváděné 5 - 10°? To se zase někdo vyznamenal! Bruska je v podstatě JOLLY, ale to osazení!? Už to drhnutí o číselník!

Pánové Pozor ! Ještě jednou jsem návod prošel a konstatuji : Pedro má naprostou pravdu, ty úhly jsou v pořádku, bohužel však jen pro tuto brusku !!! Je to totiž ekzot ! Má zcela jinak a nepochopitelně umístěný číselník úhlu čela zubu ! Čímž také jinačí číslování ! Ještě jsem nedopátral všechny Pedrem uvedené hodnoty, ale 30° je jasné, 60°odpovídá shora uvedenému bláznivě umístěnému číselníku a těch 10°, Pedro opravdu platí 90°, což znamená, že u STIHLu nepoužívají na řetězu 0,325" naklopení vodítka, nebo svorce, chcete-li !

Radek

PedroKV - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (127) - 16.68 (?), 30.10.2008 13:28
napsal jsem to předtím možná trošku špatně, myslel jsem, že úhly platí pro brusku. Napadlo mě, že úhel zubu 60° dělá vlastně malý průměr pilníku asi také. Těch 90°/10° - mě to tak vycházelo, když jsem se vypnutou bruskou snažil kopírovat zub. Vytvoří to na boku zubu pěknou oblinu, jako má originál z fabriky naostřený řetěz. Nechci se dohadovat nejsem guru, ale myslím, že je to správně.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz