motorová řetězová pila Dolmar PS-500



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
            
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?) 
17.9.2008 11:37

Au, au zase jsem zapoměl skla. Omluva a dík za upozornění.

R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
host - 90.168 (?), 17.9.2008 13:23

Ona je teď v akci i PS-500, tak jsme zase tam kde jsme byli ;-))) Německo 439,- eur (v ČR e-obchod 10500,- Uznávám, že v ČR v kamenném krámě je to víc. Akce asi ještě nepřelezla kopečky..)

Mám pocit, že věhlas Dolmaru v ČR stoupá - postupně se zdražuje, přestože euro spadlo o 1/4 dolu...   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 229.105 (?), 17.9.2008 0:24

Jako palivo se používá Natural 95 a jakýkoliv olej pro 2T motory?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 17.9.2008 20:33

Benzín BA 95 ano, ale olej jakýkoliv pro 2T ne. Nejvhodnější je používat originál Dolmar 1:50, nebo dle dostupnosti 1:100 u Dolmar přístrojů. Vhodnou náhradou je olej určený pro použití v motorových pilách. 2T je také např. motor malotraktoru, který má jiné otáčky proti pile a takový olej nemusí motorové pile stačit, nebo dlouhodobě vyhovovat. Ostatní je uvedeno v návodu a opravdu nedoporučuji se snažit ušetřit pár korun. U profesionála je to jiný pohled na věc, neboť jednak ví, co si může dovolit a jakou náhradu použít, na druhou stranu chyba v tomto směru znamená, že výrobní prostředek je poškozen a nevydělává resp. neumožňuje vydělávat. To je již rozhodnutí, které musí každý zvážit. Pro občasné použití pily je záměna za o něco levnější olej, mnohdy nevyzkoušený zbytečnou možnou komplikací, která v konečném důsledku může přinést několikanásobné překročení ušetřené sumy vložením do zbytečné opravy. Navíc i zdánlivě dobrý momentální stav neznamená, že nedochází k většímu tření na guferech, kde se dotýkají klikovky - vydírání, třecích plochách a vyšší karbonizaci v motoru. Navíc se takový zvýšený vliv opotřebení projeví později, kdy již to může i vypadat na vadu gufer, nebo závadu ložiska. Náročné testy olejů speciálně určených do motorových pil jsou zaměřeny také na zachování dlouhodobé životnosti vysoce namáhaných dílů motoru.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 193.241 (?), 30.12.2008 0:57

Tuhle pilu jsem po delším zkoumání trhu a konkurence koupil na jaře r. 2008. Cena byla oproti tehdejším cenám srovnatelných pil od Stihlu nebo Husqarny nižší. Levnější byl snad jen Oleo-Mac, ale nechtělo se mi kupovat pilu u Bédy trávníčka.... Výkonově a provozem je tato pila bez problémů, stačí včas brousit řetězy. Současně s koupí pily jsem si pořídil nylonový vzduchový filtr. Tento filtr doporučuji u této pily používat při řezání v málo prašném prostředí (např. v lese). Pila s tímto filtrem jde lépe do otáček, než se standardně dodávaným filtrem (tento nylonový fitr společně s rounovým filtrem standardně obsahuje pila profi řady PS5000). Jinak jsem s touto pilou bez problémů za jaro a podzim nařezal v lese v metrových polenech (a u hodně silných kmenů i v 33 cm dlouhých špalcích - měl jsem problém tak těžké kusy dostat z lesa na káru) cca 40 m3 měkkého dřeva bez jakéhokoli problému. Stačí jenom lít benzín a olej a brousit řetězy. Pro neprofesionály při zachování příznivé ceny můžu tuto pilu jen doporučit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 71.160 (?), 23.3.2009 16:55

Ano, pilu mám již druhým rokem a pracuje velmi slušně. Ovšem, pokud se jí podaří nastartovat. Někdy naskočí až po několikátém vyčistění nové svíčky (má za sebou asi 50 pracovních hodin) a námaha spojená s nastartováním pily je možná větší, než by si člověk pořezal dříví ruční pilou. Napříště bych určitě zvolil pilu jiného typu nebo značky.

Zdeněk

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 90.168 (?), 23.3.2009 17:01

Někde je chyba, než shazovat značku, tak spíš hledejte závadu. Co přesně to dělá a jak dlouho? Reklamoval jste to? Zjišťoval jste, jaký tam je problém?   Já jí mám rok a půl a na startování si nemůžu stěžovat - studená i po delším odstavení 2-3 zatáhnutí do blafnutí se sytičem, pak 1-2 zatáhnutí na půlplyn a jede. Teplá bez půlplynu na první zatáhnutí...   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 213.141 (?), 23.3.2009 17:06

P. Zdeňku, tímto sám o sobě dáváte najevo, že pilám moc nerozumíte. Určitě víte, kde je servis - ve Vašem případě záruční, kde pilu seřídí, nebo zjistí závadu. Problém je v tom, že asi nedáváte na doraz páku při sytiči, nebo v seřízení. Pokud není páčka úplně nahoře, tak se sytičová klapka úplně neuzavře a start je nesrovnatelně náročnější pro obsluhu i startovací mechanizmus. Je možné, že je nepřesný výlisek páčky, to chce ověřit. Pila běžně po delším odstavení startuje na 3 pokus. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 54.239 (?), 19.2.2016 20:15

Je to sice už pár let od zadaného dotazu, ale snad někomu pomůžu. Mám tuto pilu od doby, kdy se jako novinka objevila na trhu. V nabídce Dolmaru je dodnes. Jde o kvalitní stroj, v tomto smyslu nemám výhrad. Špatný je pouze servis. Veškeré opravy jsem si nakonec udělal sám, sehnat náhradní díly není lehké. Když se mi rozpadl mechanismus napínání řetězu, nezbylo mi, než si jej v dílně zhotovit. Takže než si od Dolmaru cokoliv koupíte, zajistěte si servis. Dřív nebo později bude potřeba tak jako u všech strojů. V mém okolí mi bohužel servisáci konkurenčních značek vysloveně odmítli pomoci. Co se týká samotné PS500, používám ji v podstatě profesionálně, i když ne denně. Není problém provádět těžbu deset hodin v parném létě, pila funguje bez potíží. Je samozřejmě slabší, než drahé profi pily, avšak v praxi není velký rozdíl, neboť jen nemnoho mě známých dřevorubců ostří správně řetěz nebo užívají časově ztrátový postup práce. Spotřeba paliva je kvůli jednodušímu motoru vyšší, avšak na druhou stranu nehrozí komplikace s nějakým pokusným hitech systémem. Před tím jsem pracoval s rize profi Husqvarnami. Výhodou byl dostupný a rychlý servis. Nevýhodou množství závad a značná cena za opravy. S Dolmarem PS500 rozhodně neuskutečním výkonový rekord při práci v lese ani na skladě, ale je to pila příjemně univerzální a byla za bezkonkurenční cenu. Praxí jsem ověřil, že je i odolná s dlouhou životností, přitom svépomocí opravitelná. Nuže nechť se každý rozhodne dle svých priorit. Toulavý medvěd

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 185.245 (?), 3.3.2016 10:31

mam tuto pilu druhym rokem. Zatim narezano cca 30m3 bez nejmensiho problemu. Jen doplnuju olej a menim retez. Doufam ze dlouho vydrzi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika