Husqvarna x Stihl



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 50.4 (?) 
12.11.2008 18:30

Ano pane J.S. jsem příznivcem HQ a snad proto jsem měl u své poznámky o Shindaiwě uvést sluvko "prý až o...", protože zatím jsem jí neměl možnost vyzkoušet, neboť vedení s tím dělalo strašné tajnosti a dokud neměli jisté, že získají výhradní distribuci, nechtěli nám ani říct co to bude za značku. Takže mé "nadšení" vyplívá spíše ze zvědavosti co to bude až to bude, až si sní budu moci říznout, až jí budeme moci porovnat s ostaními atd. ostaně ty part listy by mne také zajímali, protože já sám je ještě nemám!! Doufal jsem tak trochu, že se tu najde někdo kdo jí má, protože v polsku se tato značka prý úspěšně prodává, a sdělí jak je sní spokojený. A to že vám připadá, že tím zrazuji HQ, že jí odvrhuji. No já jsem prostě ochoten připustit, že může být i něco lepšího, pakliže mne o tom ten který výrobek přesvědčí a nestojím si sveřepě na svém. Například mohu polemizovat o tom jestli ta pila mohla být lehčí nebo né. Já jsem začínal s pilou která měla 10Kg a vše pod tuto váhu mi přijde skvělé a je mi jasné, že snižovat hmotnost do nekonečna také nejde, jinak vše je podle mne také o zvyku, mě osobně vnější spojka vyhovuje víc než vnitřní, protože mě hezky přidržuje řetěz aby mne nespadl když jej nandavám, lišta se o ní také hezky zapře. Osobně mi nevadí ani napínání ze předu, podle mne furt lepší než beznářaďové napínání řetězu, ale o tom jsem již psal.

A k panu Radkovi o tom snad tato diskuse je, abychom každý uvedli své důvodu proč zrovna tato pila se nám líbí. Já bych si například HQ 40,45, 49 nekoupil, protože se mi nelíbí tvarově i když jsou od HQ a zrovna tak proto bych si nekoupil Stihla, protože to je stejná krabice. A ty kroutící momenty - kde jste je našel, mě se podařilo najít akorát graf od HQ a ten byl v takovém rozlišení, že to nebylo k přečtení.

Panský

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 12.11.2008 18:57

To je v pořádku, pokud byste nějak postupně došel k tomu jinému názoru, ale ještě jsou čerstvé Vaše poslední příspěvky o HQ a bronzových ložiscích a..., no přečtěte si je a už jste ochoten uznat, že je něco lepšího. Já jsem nikdy neměl dobrou zkušenost z pohledu znalostí a odborné stránky s takovými názorovými přeběhlíky. Dnes chválil to, zítra něco jiného a za rok už měl zase to první, ale vždy to bylo nejlepší. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.11.2008 22:52

Pane Panský, brnkáte na mne stou jednopáčkou u HQ, ale zeptám se vás jako kluka, jak cvrnkáte kuličku? Palcem dopředu a nebo dozadu? Zvedáte-li ruku z něčeho, zvedáte ji nahoru, či dolů? Vyhnu-li se té lži o jednopáčce, jednoznačně logický pohyb je nahoru, že? Psal jste o ergonomii, gyroskopickém odporu u HQ, o čem je ergonomie? O využívání logických pohybů, přirozených postupů a pohybů těla, ovladatelnosti strojů a zařízení pro zkrácení pracovního procesu. Toto vše je na jediném místě u HQ popřeno, mimochodem, dnes skončil jeden zarytý Husqvarňák s touto značkou a objednal si MS 361! Proč? Za třičtvrtě roku mu odešla na pravdu boží druhá HQ profi! A když píšu na pravdu boží, tak skutečně! Dále použitelné díly z obou jsou : karburátory, plasty, oblouky, jedna nádrž, jedna spojka a jedny kartery. Upozorňuji, není to typ dřevaře, který shazuje omezováky hned na půl, dělá výkonové rekordy (dnes ani není kde), zahazuje pilu pod schody po příchodu z lesa! Je to stará škola a tak údržba u něj je nejméně hodina denně! Reklamaci už odmítl, ta druhá byla náhradní po reklamování první, uznáno až po mé intervenci, takže "tady to máš a objednej mi MS 361"! Rozsype-li se klika do půl roku u první, je to trapné, do 4 měsíců u druhé, je to hloupé! Zničí-li však vlastně celou pilu, je to hrůza! Ptal jsem se ho na to ovládání, jeho komentář sem radši ani nebudu psát. (Dvakrát jsem mu modrou "jednopáčku" měnil, praskla).  Řekl něco ve smyslu, že si připadal jak v tělocvičně, nejprve pilu zvednout, (červenou "jednopáčku" zatlačit na zhasnutí), pak zase položit! Stejně mám pocit, že podruhé praskla po vypínání nohou a to už musel být do běla! Takže máte pravdu, ten pohyb páčky nahoru je opravdu blbost a ty dvě "jednopáčky" u HQ jsou výhodou! Takže srovnávejme tyto značky tam kde to srovnatelné je, kroutící moment - vyšší x nižší, nikoli v porovnání s otáčkami. Nezajímá mne zda je lepší v nižších otáčkách u té které, to snad jen pro řezbáře, při kácení a manipulaci se snad pracuje a hledí na maximální řezný výkon a ne na zvýšený volnoběh! Ovladatelnost při odvětvování, tam je to však vždy o subjektivním názoru a zvyku.

Objektivní oblasti : spotřeba paliva, hmotnost, spojka, napínání řetězu, přístup k vzd.filtru a místům denní údržby. Každá značka má své pro a proti, každý dřevař vám vyjmenuje body které ho zajímají především. Každý servisák také.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 224.22 (?), 24.12.2008 15:53

Ten kdo s temi pilami skutečne delá - tedy pracuje a podáva výkon ví,  že Stihl je jednoznačne lepší, kvalitnejší a LACINEJŠÍ!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 191.217 (?), 26.12.2008 22:05
"Volvo versus BMW, nebo Mercedes?" Jsem zelenáč, chytám tady rozumy hlavně od mistrů J.S. a R.B, ale, když porovnám svoji stihl 270 proti Hq 365 myslím startování, tak pro mě je jednopáčka určitě jednodušší, blbuvzdornější a vypínání nahoru, prostě logický a rychlý! To u Stihlu považuji za jednu velikou výhodu! Marek, Brno
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 0.150 (?), 9.1.2009 17:54

Stihl X HQ ani s jednou člověk neudělá chybu..

jedná má lepší todle a druhá zase todle... např to tlumení..mám doma jak HQ tak Stihlku..u HQ se mi zdá, jakdyby se ta pila kroutily, kdežto stihl se nekroutí a vibrace ale tlumí obě dobře, výkon atd, bez problému, startování se mi osobně lůíbí více u Stuhlky, než u HQ, která má zvláště páčku od sytiče a od zapalka..

je to asi jako srovnávat Hondu a Yamahu... obě mají své srdcové zastánce, každá má své +a -,ale v podstatě oboje velmi kvalitní a dobré stroje!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.83 (?), 18.1.2009 23:11

Tak si jako ryzí amatér a majitel menšího lesíka dovolím také drobnější srovnání těchto dvou značek.

Za minulého režimu jsem jakožto člověk bydlící na vesnici v blízkosti lesů neviděl u sousedů těžbou se živících nic než HQ. I odhodlal jsem se na začátku 90tých let zakoupit pro údržbu lesa svou první pilu - HQ 55.O STIHLu jsem v té době věděl jenom to, že existuje.

HQ 55 nebyla špatná pila, měla malý hluk ale bohužel velké vibrace do rukou, neseřiditelné čerpadlo oleje a časem malý výkon.Vyvážení pily taky nic moc.Začaly mi vadit vibrace pily do té míry, že jsem se rozhodl po 8 letech k výměně.Nechal jsem se prodejcem přesvědčit na výměnu za HQ 346XP s papírově malými vibracemi a malou váhou. Ta pila byla ovšem neuvěřitelné zklamání.

HQ 346XP-měl jsem pocit že snad nedokážu provést jediný rovný řez-pila se kroutila jako had.Neustále povolený moc tenký řetěz, vysoké otáčky a žádný zvláštní výkon-nepříjemný hluk, postavit na zem nešla-kýlovité dno, startování zoufalé. Nevydržel jsem to-práce mě musí bavit, neochota a nepříjemná atmosféra u prodejce HQ jako důsledek celkové situace u HQ ČR byly taky důvod-a odhodlal se k výměně za STIHL.

Už 3 roky vlastním STIHL MS 361 a jsem naprosto spokojen. Bál jsem se u ní větší váhy a vibrací díky pryžovým silentblokům, ale pro mě má kupodivu lepší vyvážení a naprosto dokonalé tlumení vibrací.Pila padne perfektně do ruky jako ulitá a výkon mi také vyhovuje (akát o průměru kmene 0,75m řezala jako víno).Vibrace žádné-asi je to dané i originálním řetězem, který používám.  Co mi na ní jako jediné vadí je poměrně rychlé zanášení filtru nasávaného vzduchu a obalování těsnění zátek dolévacích otvorů oleje a benzínu prachem a pilinami.

Preventivní výměna pryžových antivibračních prvků po pár letech mi fakt vadit nebude, zvlášť když vidím u sousedů četnost výměny tolik zde opěvovaných antivibračních pružin u HQ 372XP-neustále jim praskají.

Myslete si co chcete, ale já bych se v současné době k HQ už nevrátil!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.57 (?), 14.4.2009 10:37

Dobrý den

Potřebuji radu. Chci si pořídit Stihlku, jsem amatér, mám lesík a budu těžit dřevo jen pro vlastní spotřebu.V lese mám hodně smrků, ale i ovocné a pár dubů, tak nevím jestli vybírat pilu s profi,nebo mi bude stačit hobby.

Díky za odpověď

David

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.251 (?), 14.4.2009 11:26

Pokud na to máte, tak určitě profi pilu - pracovat s lehkou a výkonnou pilou s velkou životností je radost. Přesný model podle toho jaké máte dřevo (20 leté smrčky chtějí něco jiného než 200 leté duby ;)

Pokud jste omezený financemi, tak něco z farm nebo hobby, tam ale musíte znát možnosti stroje a nepřekročit je (to platí i pro profi, jen hranice je jinde). Některé hobby pily snesou i profi zatížení (MS180/1,211, PS420C atd.), ale pokud je budete používat na silné dřevo, tak tomu musíte přizpůsobit styl práce (chce to víc času...).

Takže výběr: 1. podle dřeva zvolte vhodný výkon pily / délku lišty atd. 2. podle peněženky zvolte pilu s odpovídajícím výkonem, kvalitou, životností a poměrem výkon/ hmotnost/ konstrukce/ pohodlí obsluhy...   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 219.226 (?), 2.5.2009 0:36

Vybírám pilu 2-2,5kw, okolo 5kg. Výběr jsem omezil na HQ 450e nebo MS 230 / 270. Nejsem profik. HQ 450 má být moderní, nižší emise i spotřeba i vibrace. Z prezentací se zdá i opatřená vyspělejším bezpečnostním systémem, ale z téhle diskuse vychází asi lépe Stihl. Chybí mi přesnější zhodnocení nové řady Husqvarny. Mohl by tu někdo pily porovnat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika