Husqvarna x Stihl



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
Artpraktik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 19.30 (?) 
23.10.2008 22:11
Musím si ešte zvykať že na tomto fóre sa vyká... Takže pane Radku, ono sa vlastne potvrdzuje to, že podstatnú úlohu má vlastné presvedčenie, vybudované a utvrdzované povedomie, alebo také niečo. Práve preto si myslím, že dôležitejšie ako samotná značka je ono použitie, preferovanie výberu podľa určitých výhod ktoré jednotlivé stroje poskytujú... Táto téma nemá a nemôže mať jednoznačného víťaza. Chcel by som pripomenúť, že je lepšie tvrdiť že "mám názor" ako "mám pravdu". Oba pohľady sú zaujímavé, nech to teda nespeje do tých osobných výčitiek ako v niektorých témach. Aj protivník pokiaľ má rozumnú argumentáciu (používateľ a predajca ju majú rozdielnu) je výborný partner, pretože nahráva na správnu reakciu... Prepáčte, že som do toho vpadol, ale na základe iných vlákien sa dá pedpokladať vývoj. A táto téma je dobrá...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.10.2008 8:11

Pane Irša, budu jen spokojený, pokud výběr jakéhokoli stroje, auta, či čehokoli jiného, bude mít vítěze jen pro toho jednoho člověka!  V opačném případě jsme zpět před rokem 89! Vždy to bude o názoru, nikoli o pravdě. O pravdě to musí být právě ve chvíli, kdy začnu uvádět jenoznačná technická data. Začne - li politik předčítat údaje statistiky, je to pravda, další text projevu je názor! Argumentace, srovnávací prvky a hodnoty, převážně vycházejí z názoru, nejedná - li se o profesionální srovnávací (testovací), osobu, firmu, úřad. I tam však spolupůsobí názorové vlivy.  Zdejší názorové "souboje", jsou vítanou příležitostí, jak získat více pohledů na daný stroj, problematiku a pod. Rozhodně však musí mít určitou "štábní kulturu "! Vstoupí - li někdo do zdejších diskuzí stylem : všichni jste hlupáci, jen tato značka je špičková, dodnes jste žili v bludu a já vám přináším světlo, pak nelze jinak, než ho poslat kam patří!  A není to jen o praxi, naučených hodnotách, o " jedna paní povídala ". Uživatel a prodejce mohou mít shodnou argumentaci, je li na obou stranách solidnost. Ten na druhé straně, nemusí být nutně protivník a určitě je mi partnerem, pokud uvádí pravdivé, přesvědčivé a skutečné argumenty, čímž nahrává k rozvíjení diskuze (J.S., ARB, Gl., vy a kupa dalších), vždyť ani bunny mnohdy nemá argumenty od věci, jen ten styl je jaksi mimo!

Takových "světlonošů" jsem potkal v životě mnoho, většina se však vytratila kamsi do zapomění, bylo mnoho lidí se kterými jsem měl vášnivé a nejen diskuze, bohužel jich dost již není mezi námi a vzpomínám na ně s pocitem vděku, že jsem je potkal a mohl tyto s nimi vést. Vždy mi byli přínosem! Pokaždé se zde snažím přidat jen to co mám ověřené a ještě dnes mnohdy sahám zpět do příruček, prospektů a dalších papírových, či počítačových zdrojů. 

Co se týká vykání, také mi není moc blízké, ale je to zde zažité a mnohdy lepší, protože těžko se píše vy vole, než ty vole!

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 50.4 (?), 24.10.2008 12:17

Pane Radku, Vy děláte v lese od roku 1977, já jsem dělal v lese od roku 1975 do roku 1981 (pracoval jsem s husqvarnou, ale měl jsem možnost si zkusit i jiné pily) a pak jsem přešel na jinou práci, abych si mohludělat strojní průmyslovku, takže jsem kontakt s vývojem pil ztratil. Nyní po letech jsem se knim vrátil a protože mě zajímá jak co funguje (a na rozdíl od kolegů bych si nikdy nedovolil někomu nabídnout pilu partner 422 pro práci v lese) koukám se co který výrobce uvádí a co mi řekne, takže technické údaje beru z oficiálních materiálů výrobců a nebo se jich zeptám (viz uložení ložisek v plastu u MS180,HQ142 atd.)

Nevím proč se Vám nezdá s rovnání HQ345 a MS250? Vámi nabízená HQ50 není již vůbec v prodeji na rozdíl od MS250.Obě jsou to pily především pro amatéry a oběto jsou pily o obsahu 45cm3. Můžeme tu dlouze polemizovat co je a není jedna páčka. U Husqvarny zatáhnu za páčku sytiče a vyskočími zároveň ovládání stopky. Obě páčky mám v dosahu palce pravé ruky stejně jako u Stihlu.Mám ale dojem z toho co jsem se tu dočetl, že její ovládání není mnoha lidem jasné.(ostatně H445 tuto páčku jednu již má).

K těm spojkám.Asi jste mě v rozčílení špatněpochopil.Já jsem napsal:"Husqvarna ji používá na větších pilách pro profesionální kácení, kdy výkon při odvětvování je méně důležitý. " Čímž jsem chtěl říct, že se používá u pil, které jsou především na kácení stromů (a to velkých průměrů) kde potřebuji především výkon.Na odvětvování bych si vzal buď úplně jinou pilu (např.HQ 353) anebo si vyměnil lištu za kratší.

K čištění válce píšete, že to je pouze u starších modelů. Je fakt, že jsem všechny modely neviděl. Hlavně jsem neviděl jedinou letošní noviku u Stihlu MS 211.Ale bavíme se tu hlavně o "farmářské třídě" né? Ale ani profi pila MS 361 nemá tak jednoduchý přístup k válci jako HQ.

Lišty - jak už jsem uvedl výše údaje beru z oficiálních stránek a materiálů firem které nám dodají a nabízím lidem jenom to co firma doporučuje, protože sice si můžu na MS 250 dát lištu 45cm, ale protože jí firma nedoporučuje - nenabízí, ryskuje uživatel, že mu v přídadě závady (řetězky, motoru) nebude uznána reklamace, protože nedodržel doporučení výrobce. A k její ceně, vámi uvedenou cenu jsem v ceníku vůbec nenašel. Sám sebe však musím opravit. Ceny lišt které jsem uvedl jsou pro lišty dlouhé HQ 38cm a Stihl 40cm. Opoměl jsem si ale překontrolovat které lišty doporučuje výrobce.

MS 250 lišta 40cm doporučena :

Rollmatic E light...828,-Kč

Rollmatic E...748,-Kč

to jsou ceny stanovené dodavatelem!

Olej, Vaše cena je za olej rozlívaný, bohužel na to nejsme zařízení a pakliže si nechám poslat balený s odměrnou nádobkou (což většina uživatelů uvítá) je cena 219,-Kč. Tvrdíte mimo jiné že minerální olej je od Stihlu kvalitnější než synetický od HQ, ktomu se nebudu vyjadřovat protože nemám žádné srovnávací údaje, jenom bymne zajímalo proč potom syntetický olej od Stihlu stojí 429,.Kč/l?

Naprosto nechápu proč se tak čílíte, že "tlačím" Husqvarnu? Vy zas prosazujete Stihl a o tom snad tato diskuse je né? A té vaší poznámce :"chcete-li vycházet z nabídky vámi neustále propagovaného prodejce, rozhlédněte se více po kraji a poptejte se u jiných dodavatelů! "  také moc nerozumím. Jaký jiný dodavatel? Stihl nikomu nedovolí vozit si to například přímo z německa, a ceny které uvádím jsou diktovány firmou.
Podobné je to u HQ, i když u ní mi nikdo nenařizuje, že to musím kupovat od dodavatele v čechách, ale ceny jsou podle oficiálního ceníku Husqvarny.

Panský

p.s. Já jsem tam nenapsal, že jste mě Vy nazval "podavačem" a jak jste si mohl všimnout nikoho tady nijak netituluji, protože mohu nesouhlasit a uvést lepší argumenty. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.10.2008 17:40

Pane Panský,  Proč srovnání HQ 50 a MS 250? Je to velmi jednoduché, myšlenkové modely jsou shodné, modelové roky vašeho srovnání jsou jako naše ročníky "výroby" a školáka páté třídy ZŠ! Nechápu toho "odborníka", který vám nakukal, že Stihl MS 180 má ložiska uložena v plastu! Již 017 a 018 mají od prvopočátku kovovou klikovou skříň! Ložiska 6202 a gufera gumokov! Nevím co a na které z pil není mnoha lidem jasné ohledně ovládání, já jsem tu žádné dotazy na Stihl nenašel, zato na "jednopáčku" HQ ano. Modrá - sytič, červená vypínač elektro a jednoznačně, při teplém startu určitě nikdo nepoužívá sytič, aby zapnul elektrovypínač! Co je a co není jednopáčka tu nemá vůbec cenu diskutovat, to je záležitost dítěte z první obecné, 1+1 = 2! Čištění válce se týkalo modelů 021 až MS 250 a stáří jsem snad již objasnil, né? Čištění vzduch. filtru, nebo spíše přístup k němu je také bez diskuze.

K "jediné" novince, MS 211 je jedinou novinkou na našem trhu, jinde jich je daleko více a obchodní politika Stihl ČR mi bohužel dodnes není zcela jasná! Není to jen o novinkách, ale například o modelu MS 380, který se zde dříve prodával jako 038, dnes je tu zavržen, ale zastoupení "nemůže" ani dovážet shodné díly, aby se dali udržovat původní stroje!?  Co se týká lišt, je to znovu o vaší neznalosti a uvádění nepravdy! Pokud prodáváte oficielně Stihl, pak máte jistě DVD s part listy, podívejte se prosím do adresáře katalogy a v Řezných nástrojích na mnou uvedená data! Ceny jsem si z prstu nevycucal, vaše jsou za 1. doporučené a za 2. je to o tom, co vy jste překroutil a použil k argumentaci nákupu strojů v zahraničí, cena lišty je Oregon!!! O použité délce se nebavíme v době záruky a to jste jak je vašim zvykem nenapsal!  Olej, srovnávací údaje ani nepotřebuji, protože pokud pilu rozeberu a je těžce zakarbonovaná, přidřená evidentně z nedomazání a majitel je pro mne ověřitelně poctivý a vím od něj co do kterého stroje dává (konkrétní příklad dřevorubce, který má HQ 365, olej XP a MS 440, olej HP), neboť mu oleje sám také dodávám dle jeho přání, nemusím dál zkoumat! To byl jen jeden příklad! Cenu ostatních Stihl olejů nezkoumám! Záležitost dovozu je u obou naprosto shodná, neboť vyřídit u HQ reklamaci je boj, reklamaci dovezeného stroje je marný boj a to samé u dovezeného platí i u Stihl. Dovezl jsem některé z Polska a reklamace řeším tam. Oni oba ještě nepostřehli, že jsme v EU!!!

Stihl netlačím, a ani to o tom u mne není, mám i zastoupení Solo, jednal jsem s Dolmarem.

Vy jste měl v letech vámi uváděných, při těžbě dvě pily, jednu HQ 266 a jinou menší? Asi těžko a myslím, že záležitost spojek vůbec již nebudeme probírat, tam jste dost někde jinde. Zkusil jste si sundat sevřenou lištu z pily s vnější spojkou? Hezky motor u kmene a v hlavním řezu cca 2/3 hluboko u průměru 80 cm na pařezu? Asi těžko. A je jedno zda má prstýnek, či pevnou řetězku. Spíše naopak, pevná je ještě u vnitřní lepší, neboť ji nemusíte sundávat z výřezů!

Rád s vámi proberu téma pily, ale jinou formou a pravdivou argumentací!

Pane Panský, nic ve zlém, ale nejprve čtěte, ptejte se, zjišťujte a potom můžete začít argumentovat. Já jsem psal, že těžbu kupříkladu dělám dodnes, ale i ostatní. V čera jsem prodal novou MS 180, bez uložení ložisek v plastu a dnes jsem kácel v lese. Večer budu brousit asi 15 řetězů.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 24.10.2008 17:45

Já bych k tomu měl jen takovou poznámku, neboť se delší dobu nacházím v oblasti příležitostního uživatele a toto je moje velká záliba. Proto se netlačím do skupiny lidí, které tento obor živí. Přesto mi toto připomíná některé moje diskuze tady, zejména začátky. Naváželo se do mě dost lidí, kteří si mysleli, že uvádím zkreslené, nebo přímo nepravdivé údaje, abych vyzdvihl přednosti jiných značek a modelů pil. Postupně se ukázalo, že znalosti těchto lidí byly buď nulové v porovnání více pil, nebo vůbec vycházeli z toho co slyšeli a toto bylo jejich měřítko. Další skupina byla právě takových, které to živí a nelíbilo se jim, že dle testů, nebo konstrukce je prostě ta pila od jiné značky lepší. Obranou jim bylo pomlouvání a různé napadaní s cílem odvést pozornost jinam, aby z toho vznikl nepoužitelný guláš. Co jsem tvrdil, to jsem doložil. Toho jsem se držel a jestli to nebylo pochopeno úmyslně, nebo neznalostí již neřeším. Několikrát jsem svoje oponenty vyzýval, aby stejně obhajovali svoje oblíbené značky, a aby to dělali tak, že uvedou přednosti a udělají porovnání, ALE podle skutečnosti. Když toto fórum objevil p. R.B, tak se do mě pustil stejně, jako někteří dříve. Tak jsem si představil, že to bude asi další ostrá diskuze. Dopadlo to ale zásadně jinak. Svůj počáteční postoj změnil a omluvil se za něj(aby to nevyznělo jako nějaká omluva vynucená,nebo požadovaná, jednalo se o to, že si p.R.B. myslel, že zaujatě a jednostranně odpovídám, ale po přečtení více příspěvků to přehodnotil). To dosud nikdo z mých krátkodobých, či dlouhodobých oponentů neudělal. On totiž asi stejně, jako p.Panský vstoupil do rozjetého vlaku a některé odpovědi jsou vytrženy z kontextu, když si přečtete pouze část. Proto jsem rád, že p. R.B. je bližší Stihl, protože je to spravedlivější z pohledu přesných dat o jednotlivých značkách. Stejně tak p. Panský může být specialistou na HQ, vždyť to ničemu nevadí. Pouze bych jeho vstup do tohoto fóra označil za - mírně řečeno - nevhodný a neodborný. V tomto musím souhlasit s R.B. Např. spodní plastový díl klikové skříně jsem měl nedávno na ponku J 2145(mám fotky) a 3x jsem jej přetěsňoval i s výměnou gufer a ložisek. Předtím to byla H 340, stejná závada. O otočené řetězce se nemá cenu asi bavit, neboť zejména profesionál vymění prstýnek v lese za chvilku, nebo vyprostí sevřenou lištu,  příležitostní uživatelé nemusí do servisu(povolení spojky není tak snadné a hrozí , že dojde neznalostí poškození dílů i motoru) a ušetří peníze i čas. Na velikosti - objemu pily nezáleží, protože s např. HQ 372, nebo MS440 můžete odvětvovat stejně efektivně, pouze ve větších porostech se jedná o silnější větve.  Mechanika brzdy v krytu způsobuje širší boční kryt a kryt musí být pevnější , je složitější i těžší, navíc ovládání brzdy je přes nějaký mechanismus na boční kryt. Další rozdíly ve srovnání pil jsem mnohokrát popisoval, tlumení vibrací ocelovými pružinami je lepší a trvanlivější. Celkově řada H340-350 má naprůměrně více závad, někdy těžko zjistitelných, a k tomu se přidává v mém hodnocení právě zastaralost některých řešení. Na základě těchto okolností tyto modely hodnotím, jako horší, i když mají některé přednosti(např. tlumení vibrací, snažší přístup k motoru, základní konstrukci převzatou z profi řady 346,353). Myslím si, že smyslem tohoto fóra je možnost získání informací a zkušeností, které nejsou běžně dostupné, hlavně od těch, kteří k tomu mají co napsat. Proto bych apeloval na uvádění přesných parametrů a technických popisů, bez snahy vyzdvihnout jednu značku na úkor druhé nečím, co tam není. Tak to možná dělají někteří prodavači, když je konkurence neslyší. Potom se nebudeme dohadovat, protože když někde uvede, že MS 250 má gumové tlumiče, tak je to tak, stejně jako, že H340 má plastový spodek klikové skříně a tvrdit, že opaky těchto řešení jsou horší, nebo to nevadí je vyhýbání se faktům a uznání nevýhody pily, která má takové konstrukční řešení.  A aby to nebylo jen o tomto, tak využiji situace a zeptám se p. P , jak hodnotí novou řadu HQ , prostě takový stručný popis předností a záporů, díky. P.R.B nezlobte se, ale koho půjdete volit je pouze Vaše věc a  na jiné stránky a  obecně, pokud jsem se dostal s někým do sporu a začal do technických diskuzí tahat politiku, tak to byl pro mě signál, že to zajímavé končí a víc neví. Doufám, že to bylo jen nešťastné vysvětlení diskuzní pauzy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 24.10.2008 22:19

Jestli šťastné či nešťastné vysvětlení, je opravdu jen má věc. Proč a koho jsem volil, jsem vysvětlil v jiném vlákně. To, že jsme k sobě našli cestu, je také o toleranci. Politiku sem rozhodně tahat nechci a také jí nemíním používat namísto věcných argumentů. Ovšem s příspěvky pana Panského, jako bych se vrátil na školení HQ a to již nikdy víc! Polopravdy, neúplné údaje, srovnávání nesrovnatelného. Pokud dovozce na školení prodejců srovnává HQ 575 a MS 440, tím vyzdvihuje svůj výrobek, pak to není profesionál! Toto mohu kdykoli dokázat! O něco podobného se kdysi pokusil i šéftechnik z Německa, od SOLO, vysvětlil jsem mu svůj názor a on to vícekrát neopakoval!

Rozhodně si však nemyslím, že by pan Panský uváděl úmyslně zkreslené údaje, pouze a to jsem také napsal, nenastudoval veškeré dostupné materiály a podklady.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Artpraktik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (61) - 19.30 (?), 25.10.2008 1:22
S tým porovnávaním MS 440 a HQ 575 XP to sedí, stretol som sa s tým niekoľkokrát. Lenže nebola skôr 575 ako 441? Nádrže sa mi síce nepraskli, ale tá kýlovitá 357 XP sa prevrátila na vedľa stojacu pílu. Pri práci striedam píly a kladiem ich vedľa seba bez krytu reťaze. Bol som celkom prekvapený, že taký drobný škrabanec od zubu reťaze ju vlastne prederavil. Síce to bolo len také rosenie, ale skutočne drobné štrajchnutie a takýto následok... Dalo sa to opraviť, takže výmena nádrže nebola. Reťazka mi pri tej 357 veľmi nevyhovuje. Ale tú 575 mám asi tri mesiace, bez závady (len doladenie) a som s ňou nadmieru spokojný. Pracoval som s výkonovo porovnateľnou Stihlkou MS 440 (ak teda nerátam tie ostatné) ale 441 sa mi do rúk ešte nedostala. Vyzerá ale celkom slušne. V menších predajniach však často vyššie výkony nedržia, takže len podľa obrázku. Rozhodujúci je ale pri výbere aj ten predajca. Ak je predajca dobrým servisákom, nemelie len svoju pesničku, tak to na vážkach rozhodovania veľmi zaváži. Myslím si že pán Panský mal na mysli firemnú politiku, teda skôr stratégiu (marketingové zámery, reklama, povedomie o značke, vzťahy s predajcami a zákazníkom, zabezpečenie servisu...) ako tú skutočnú... V tomto smere by to bolo na diskusiu...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 25.10.2008 7:29

To nešťastné a nevhodné srovnání je z roku, kdy již byla MS 441 v prodeji. To samé, stejným dovozcem bylo předváděno u 372 XP a MS 360. Je to jejich obchodní politika.

Radek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 50.4 (?), 7.11.2008 17:39

Jednak jsem s těmito pilami neměl zatím možnost pracovat a ozkoušet si je opravdu v provozu takže na ňáké hodnocení je pro mne brzo.Jinak zvuk mají hezkej. Jako přednost bych viděl, že díky většímu kroutícímu momentu zabírají už při nižších otáčkách, většina z nich má rychloupínací spony horního krytu, ovládání jednou páčkou určitě jednodušší než Stihl, protože když potřebuji pilu vypnout zatlačím páčku dolu a nemusím ji tlačit nahoru jako u Stihlu, ale pro mě velké mínus je, že většina má beznářáďové napínání řetězu - nemám to rád u žádné značky! Šroubovák je šroubovák, nemusím několikrát zkoušet jestli je řetěz dostatečně napnutý, to cítím v odporu šroubováku, a nebolý mě od toho palec.

Ještě se vrátím k tomu srovnání MS 250 jsem si vybral proto, že má obsah 45,4cm3 podobně jako HQ345 má obsah 45,0cm3.

Nicméně (a proč jsem se také na tak dlouho odmlčel) od prosince bude v prodeji Shindaiwa! Všechno opravdu v kovu, žádný plast a údajně oproti HQ až pětinásobně nižší poruchovost! Bohužel kromě toho co jsem našel na internetu žádné údaje k tomu nemám, snad příště.

Panský

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 103.201 (?), 7.11.2008 20:44

Abych pravdu napsal, tak jsem čekal podrobnější popis nové řady, hlavně mě zajímala ta skutečnost, zda se ztotožňujete v hodnocení těchto pil s prodejci, se kterými jsem měl možnost o tom hovořit. Když to zkrátím, tak zklamání z větších hmotností i ovladatelnosti, plasty zůstaly, spojky ven také,nové motory nemají až tak vylepšené parametry - viz. výsledky měření zkušeben. K té Shindaiwě. Já jsem Vás podle toho, jak se zde prezentujete považoval za příznivce, nebo specialistu na HQ. Pokud napíšete, že u Sh. je 5x nižší poruchovost, tak jste opravdu ještě nevyzkoušel pilu, která je konstruovaná, jak uvádíte vše v kovu, nebo se prostě necháváte unášet tím, že to tak je podle nějakých reklamních letáků. Ale v obou případech z toho mám dojem, že i když HQ vychvalujete, tak vzápětí jste ochoten připustit to, že je 5x poruchovější než Shindaiwa. Zamyslel jste se nad tím vůbec? Jestli srovnáváte plastové modely HQ a kovové Shindaiwy, tak dobře, ale to si netroufám uvádět poměr kolikrát je to lepší, ale z hlediska stálosti parametrů při velké zátěži je kovová skříň vhodnější a lepší. Jen mi do toho nezapadá Váš dřívější úvod, kdy jste razantně vyzdvihoval přednosti HQ, abyste nyní natěšeně oznámil, že budete prodávat Shindaiwu s 5 x nižší poruchovostí , přitom parametry o ní hledáte zatím na internetu ??? Já jsem si vyzkoušel Shindaiwu 488 a nikdy bych neprohlásil, že má 5 x nižší poruchovost(resp. životnost dílu do závady), jako např. HQ257. Obě pily mají Mg skříň a liší se vyplachováním a dalšími detaily, které ale nemohou způsobit uvedený rozdíl v závadách. Výhledově bych si u Vás objednal nový katalog Sh., pokud bude možnost(i když mám na Shindaiwu velmi pěkné stránky s parts listy).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?13.6.2024
Kouří do místnosti10.6.2024
Traverzy IPE5.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Traverzy IPE2.6.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?1.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika