K PS6400, jako levné variantě pily kolem 64ccm. Je pravda, že PS7300/7900 mají vyšší výkon a kroutící moment. Je to dáno i požadavkem motorové pily v takové kategorii. Takovou pilu si mimo profesionála pořídí málokdo. Přesto vůbec nepovažuji PS6400 za nějakou nutnou možnost z pohledu konkurence. Dolmar řadou PS6400/7300/7900 nahradil a doplnil řadu PS6000i a PS6800i, tedy 60ccm a 68ccm. Kdo si PS6400 vyzkoušel, tak výkonem tato pila jednoznačně konkuruje silnějším pilám, než uvádíte. Stačí si porovnat kroutící moment dle návodu 4,2Nm(zkušebna 4,4Nm) je u konkurence 70ccm třída. Např. H372XP má 4,1Nm a konstrukčně je na hranici, ale je o něco lehčí, což je u PS6400 daň za to, že je konstruovaná na 4,6kW. Ještě je dobré se podívat na rozdíly mezi PS6400 a silnějšími modely této řady. Píst je stejné konstrukce - odlehčený s jedním pístním kroužkem, válce se liší nejvíce, ale ne životností, ale vyplachováním. Klikovka je u všech modelů stejná. Další rozdíl je v pístním čepu u PS7900, který je více odolný, ale to souvisí s vyšším výkonem PS7900. Jinak je všechno stejné a stejně vysokou konstrukční hodnotu má model 6400, jako 7300/7900. Já jsem si porovnal uvedené modely, ale nějak jsem neměl potřebu požadovat vyšší výkon. Pro mě je ideální a hraniční hodnotou výkon 6400. Od řezů podélných po velké řezy příčné. Komu tento model nestačí, tak má možnost volby dvou silnějších modelů, to bych viděl rozumné u profesionálů a intenzívního využití pily. Ještě k tomu výkonu - 6400 má motor s nadprůměrným kroutícím momentem ve své třídě. O to předpokládám konstruktérům šlo. Snažit se o vysoký výkon by znamenalo se dostat k hodnotám cca kolem 3,6kW, ale pokud by se zhoršil kroutící moment, tak by klesl řezný výkon. Proto je tato pila hodnotná z pohledu univerzálního použití, kdy nabízí při výhodném - rel. nízkém objemu vysoký tah motoru v nízkých otáčkách. Každý z modelů řady 6400-7900 má přednosti v jiném využití pily, a to byl podle mého názoru záměr výrobce.