Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V roce 1918 byla v japonsku založena firma Tanaka ve čtyřicátých letech postavili výrobní závod a začal výzkum a vývoj spalovacích motorů do motocyklů v 51 roce pak už hrnula sériová výroba mopedů. 1962 vyroben nejmenší průmyslově vyráběný dvoudobý motor na světě s obsahem 22ccm. 1971 začala výroba motorových pil s obsahem 37ccm a nůžek na živý plot. Když v evropě výrobci pil tahali kačera nebo montovali šicí stroje a pušky (od tud logo Husqvarny = čelní pohled na hlaveň),  japonci měli požehnaně zkušeností se stavbou malých dvoudobých motorů. Mimochodem kdo myslí, že trend udávala Husqvarna se Stihlem plete se největší počet patentů má Zenoah a další výrobci nezůstávali s různýma fičurinama pozadu ať už Echo se svým protilehlým dvouválcem s dokonalou antitivibační konstrukcí, Shindaiwa s 4dobým motorem atd. Shindaiwa má ve svém sloganu heslo, že staví motorovky tak, aby spolehlivostí zahanbila evropu a Tanaka výrobce je stavěl tak, aby zahanbil japonské konkurenty, jejich pily ať už Tanaka ECV 4501 nebo Tanaka ECV 5601 předběhli o pěknou řádku let dobu a se změneným názvem Hitachi CSxxEL a Hitachi CSxxEM (xx - délka lišty) se prodávají a v pohodě konkurují do dnes, kvalita těchto pil = výkon, váha, provedení, chod motoru bylo natolik dobré, že s menšími úpravami menší model Husqvarna vydala nedávno jako novinku 543XP a větší model kopíruje spousty čínských noname výrobců např. Hecht se 945, 950. Bohužel jak už to tak bývá u kvalitních a drahých výrobků nikdo je nekupuje a firma šla ke dnu, v roce 2007 spolkla Husqvarna Zenoah, Shindaiwa se spojila s Echo a Tanaku spolklo Hitachi. Hitachi odtáhlo výrobu do číny a kvalita Tanaky byla samosebou upozaděná před cenou. Pokud chcete koupit pilu, křoviňák nebo jinou zahradní techniku, pak doporučuj kupovat výrobky z japonska = přeznačené Tanaky, např. místo vámi vybrané pily je tu možnost koupit Hitachi CS40EM na heuréce za 9050Kč což za ty peníze a to bych dal klidně ruku do ohně takovou kvalitu nenabídne nikdo.

videoprohlédnutí  

Pila v akci

Kdo vyzkoušel někdy tyto pily, musí konstatovat jediné, tak nádherně čistý chod motoru na volnoběh nemá nikdo a hluboký dunivý a přitom tichý chod v záběru, to je pastva pro ucho.

test pil

Závěr je ten, že pokud chcete koupit pily Hitachi a bude to japonec od Tanaky a ne novodobá čínská cirkusová hračka (váš výběr), pak můžu pokud bude dobrá cena jen doporučit, jsou to stroje co nepotřebují absolutně servis, který ale na druhou stranu u Hitachi drhne a nečekejte ani zdaleka zázemí Stihlu nebo Husqvarny.

Jinak už i v jiné diskuzi zazněl názor že jsou Hitachi hračky, podobným hodnotícím musím říct, že bych jim přál aspoň jednou stroj od Tanaky vyzkoušet, ať už křoviňák, pilu, foukač nebo jinou zahradní techniku.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika