Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Každý olej časom oxiduje a degraduje. V uzavretom obale vydrží niekoľko rokov, ale už prístup vzduchu (kyslíka) postupne zhoršuje jeho vlastnosti.

Zmes s olejom by sa mala spotrebovať do 2-3 mesiacov. Ako správne uvádza autor príspevku nado mnou, biozložky v benzíne tiež výrazne skaracujú životnosť zmesi. Preto najlepšie riešenie je miešať si zmes v potrebnom množstve a používať vždy čerstvú. Čerstvú zmes nenahradí žiaden "super" olej. Ja osobne si miešam zmes v 0,7 l fľaši. Nahoršie je, ak si niekto na občané práce okolo domu namieša celú bandasku, ktorá mu "vydrží" celú sezónu.

Stih, Husqvarna, Dolmar... žiadne oleje nevyrábajú. Kvalitu oleja určujú špecifikácie, ktoré olej splnil počas testov. Pre 2T oleje sú to špcifikácie JASO a API. Je preto vždy vhodné zistiť si špecifikácie a neriadiť sa marketingovými blábolmi. Výrobcovia náradia ich však neradi zverejňujú.

Stihl HP Ultra JASO-FB - "nic moc"

Dolmar má v ponuke bežne olej JASO-FD

A kvalitný olej pre 2T vyrába tiež Mogul, typ Alfa 2T. Tiež JASO-FD

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika