Nezkoušel, ale je to technologie, kterou údajně používá Poděbradka a.s. na výrobu zpětně dosycovaných minerálek slazených cukrem. Nesmíte to přehnat s dávkováním. V době dokud neměli vychytanou technologii a občas se jim stalo, že do 0,5 l lahve dali dávku pro 1,5 l, tak zejména dětem po otevření lahve skoro celý obsah "vyběhl" ven.
Jinak jak jste uvedl výše, při láhvování je důležité, aby pasterovaný mošt nebyl infikován z okolního (zpravidla chladnějšího) vzduchu. K tomu je třeba připomenout, že množství patogenů ve vzduchu závisí na čistotě okolí. V čisté kuchyni dojde k infekci obtížněji než při provizorním "garážovém" stáčení atd. K desifekci "operačního sálu" můžete před prací použít i germicidní lampy s UV C světlem a přivádění vzduchu přes HEPA filtr.
SfK.