Paper Potter



host - 137.170 (?) 
2.12.2013 5:38, zobrazeno: 2882x

Dobrý den.

Dostala jsem tip na výrobu květináčku na množení - Paper potter. Našla jsem na internetu, ale cena je příliš vysoká. Dají se vyrobit takovéto květináčky bez této pomůcky? 

Děkuji, L.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.12.2013 8:22

jo použijete dva kelímky od jogurtu. Nejlépe značkového Olma Florian.

Kolem jednoho rudé právo navinete, vmáčknete do druhého, vytáhnete vnitřní a naplníte ihned zeminou. Pak odděláte i ten vnější...

Výhodou je možnost na plato je namačkat tak k sobě, že vytvoří šestiúhelníkový "medový plást" nebo čtverečkovou síť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 137.170 (?), 2.12.2013 12:13

Jejda, to zní zajímavě, určitě vyzkouším, jen si nedokážu představit, jak to bude držet pohromadě. Ale říkám, vyzkouším a uvidím. Díky L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 2.12.2013 12:23

Paní L., to není nic nového... koukněte se na trh jak se prodává/la balíčkovaná sadba. Jen s příchodem rašelinových a kokosových jiff ubylo klasických novinových sadbovacích předělů. Brží to pohromadě, protože provedete tři náviny kolem kemílku což je deset cm široký a 50-60 cm dlouhý novinový pás. Navíc se spodek pomačká do uzlíku mezi dna kelímků. Po namočení se to rozknotí a pro odstranění to musíte natrhnout.

Jen pokud budete koukat na obrázky na internetu, tak jsou ty novinové květníky příliš volně naskládané (snad kvůli ilustraci, ale jejich největší výhodou proti použití samotných kelímků je, že se dají dát tak na těsno, aby si přes stěny vzájemně předávaly vhko a vzájemně se chránily před vysyháním tak jako by tam ta překážka proti prorůstání kořínků do prostoru kořenového balu sousední rostlinky nebyla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 72.168 (?), 24.1.2014 23:20

Zdravím, i já jsem propadl kouzlu papírových-novinových květináčů ale musím říci, že zlaté jiffy nebo rašeliňáky. Sazenice jsem do nich zasázel hezky zalil a nahňápal jeden vedle druhého až mi po týdnu začalo vše plesnivět, takže rajčata šla do kopru a to co jsem zachránil, tak jsem musel přesadit do kelímků. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika