Ma cenu mit zahon vedle pole?



host - 185.138 (?)
29.5.2018 22:42

Buď konfliktní jednání s hospodářem, nebo nic. Nějaké cedule nebudou traktoristu zajímat.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2   
Violeta - (23) - 3.114 (?), 29.5.2018 10:23, zobrazeno: 8447x
Dobry den, Jiz nekolik let mam zahon vedle pole (nyni repkove), cca 4m max od plodin. Me vypestky jsou skutecne zalostne, letos uz mi ani cibule nevylezla (nevim, zda to zerou mysi nebo co, ale mam tak 20% rostlin). Pokazde kdyz jdu mrknout na zahon, je to pohled k placi. Rajcata, okurky, cuketa - samy flek. Ted libecek uplne odsycha, je na nem asi rez celerova, co jsem tak zkousela hledat. Muj dotaz zni - ma vubec cenu se snazit? Traktor tu od jara strikal 4x (co jsem videla), trysky samozrejme nevypne, takze mam pokropenou celou zahradu. Za chvili bude strikat na repku lepidlo a cert vi, co jeste. Jsem opravdu zoufala, nicemu se tu nedari. Pomohl by treba sklenik, foliak? Moc Vam dekuji za nazor
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Optus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (273) - 136.165 (?), 29.5.2018 17:53
Pole mám ze dvou stran, jsem poslední na vesnici. Jak vidím či slyším traktor s postřikovačem, chystám hadici a vše poté polévám vodou. Prozatím OK, ikdyž nevím, čím to stříkali. Mám jahody, maliny, cukety, dýně, ředkvičky, hrách, cibuli, česnek, pórek, oharky, melouny, mrkev, petržel, pažitku, červenou řepu, ostružiny, rajčata, špenát, papriky. Zrovna včera kolem mé zahrady stříkali ječmen, tak jsem vše spláchl a vzhledem k tomu, že už rodí moruše, spláchl jsem i je.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 154.136 (?), 29.5.2018 20:10

Treba nabit do zeme vysoke koliky s tabulkami a napisom, prosim nestriekat na zahon!

Pripadne je taka zelena tkanina... snad to zachyti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 185.138 (?), 29.5.2018 22:42

Buď konfliktní jednání s hospodářem, nebo nic. Nějaké cedule nebudou traktoristu zajímat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 191.123 (?), 29.5.2018 22:55

Ani nevíte, jak vám rozumím. U nás je letos cukrová řepa, postřiků už má za sebou minimálně deset, a ty první byly už v momentě, kdy ještě ani řepa nevyklíčila. Navíc celý duben trvale foukalo a nikomu to nevadilo, postřikovalo se v silném větru, šlo to cítit všude. Záhony jsou v pohodě, mám "biobariéru" z psího vína. Horší to je u výběhu pro slepice, kde se ty svinstva rozpráší třeba do jejich vody, ale taky na trávu, kterou pak ty slepice zobou. Na to jak často se tady řepa pěstovala si nikdy nepamatuju tak četné postřikování, jako letos.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Violeta - (23) - 3.114 (?), 30.5.2018 13:40
Dobry den, Soused tam ma barieru z malin, ostruzin a rybizu, coz uplne nevim, zda je vhodne. Navic ramena s tryskami jsou pomerne vysoko a tak vysoky plot ani nemame, potreboval by tak 3 metry :) Ale zkusim tam taky neco nasadit, at to alespon cast pochyta. Vitr je u nas stale, z pole fuci
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
majk - (8) - 119.92 (?), 17.9.2018 16:05
Obratte se na provozovatele pole a pozadujte informaci, kdy a cim bude strikat a ze pokud Vam to nesdeli a napacha dalsi skody na vasi zahrade, budete to resit a dokumentovat a poridite si vcelstvo a pak ma ze zakona povinnost Vas informovat. Oni NESMEJI ze zakona postrikovat pri vetru! Natocit si na video jak postrikuje (obliknete si plastenku!) se zapnutou gpskou - ve videu bude gps i presny cas - a myslim ze by se s tim dalo hodne udelat a mel by vazne problemy. Ale predem tohle hospodari oznamte, nechcete prece s nim valku a chcete mu dat sanci na smirne reseni.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 149.16 (?), 17.9.2018 20:01

Rada je to krásná. Teď ještě přesný návod, jak ji lze realizovat. Už jsem tu vložil foto, zmizelo, jak se postřikuje, zápach byl cítit tři km daleko. U toho pole bych musel bydlet ve stanu se zapnutým hlásičem pohybu, abych ho načapal. Orgán, který má takové věci řešit, dělá mrtvého brouka. S tím GPS to myslíte vážně, to mám utrácet peníze za něco co se mi nikdy nevrátí. Včelařil jsem 50let. Nikdy nikdo nic nehlásil a i kdyby, k čemu by to bylo. Včely nejsou kráva, kterou uvážu ve chlévě u žlabu. Na smírné řešení vám podnikavci kašlou. Hlavně, že po digitalizaci, která proběhla v jejich prospěch, zrušili stávající slouvy a v nových, za ornou půdu nabízejí pachtovné jako za travní porost. Že zaneřádí okolí ježatkou, kakostem, ostím a prasetníkem, jim vůbec nevadí, oni přece hospodaří na pronajatých pozemcích, jako řádný hospodář.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
majk - (8) - 119.92 (?), 20.9.2018 17:30
S tim GPS to je tak ze to umi kazdy dnesni mobil, dokonce i ten muj 7 let stary a ma rozliseni 1080p a funguje skvele ;-) Do fotky i videa se mmj. uklada i souradnice. Pokud tuto vlastnost nevypnu v nastaveni. Proste mobil, co ma GPSku (asi kazd) a soucasne umi natocit video... Pokud budete argumentovat, ze nikdo nic nehlasil (a byl jste registrovan?) a vy s tim nic delat nebudete, tak tim jen rikate: kaslu na to. Ja v zivote par veci korporacim zmenil... ku prospechu obcanu i sveho, proto sdilim zkusenosti dale. Jen tim se ucime a poucime a posuneme se dale. To foto jste asi nevlozil, zkuste znovu. Jak to realizovat? Psal jsem to: prvne bych zavolal nebo dosel na hospodare a jednatele a pokusil se s nim dohodnout a zapsal bych si pred nim konkretni ujednani s tim, ze pokud... tak... A pokud on bude praskovat ci kropit za vetru a nerekne vam cim, natocim video, seberu vzorky a volam a pisu na ministerstvo zemedelstvi, tam mi poradi... Je zakon o svobodnem pristupu k informacim, kazdy organ ma svou podatelnu a MUSI na spravne napsany mail odpovedet do 15 dnu... A jestli chcete, tak vam s tim pomuzu. Ale je treba KONKRETNI DUKAZY a zejmena dukaz, jak jste vyzval a jak jste pozadal a jak to nepomohlo...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 149.16 (?), 21.9.2018 12:59

Zajímalo by mne, jak důkazovat neúrodu, např česneku. Nebo, jak dotáhnout na místo agronoma. Mám jisté problémy, tak jsem o řešení žádal písemně, ticho po pěšině.To si mám pořídit komando, které by mi ho dotáhlo, ještě s některým vyšším funkcionářem. Že se stříká a čím, neni podnikatel povinnen nikomu hlásit. Musím si ho vystihnout sám a při potazu čím stříka, si říkám o nádilku. Včelařil jsem organizovaně, takže si necucám z prstu. Ale na druhou stranu, někde někdo ví co se kde pěstuje a žádá vzorky medu od včelařů, z míst, kde se pěstuje např kukuřice. Nebo co dělat, když podnikatel vyváží stovky tun kejdy a tom ví v širokém okolí všichni, protože se to rozlévá na povrch půdy a bude to „vonět“ aspoň tři týdny. Hlavně, že ekologické úřady honí „malého“ vesničana, protože má jen septik, vyhrožuje padesátitisícovou pokutou a chudák vesničan musí svůj septik vyvážet doporučenou firmou atd.Jak jsem již napsal, kvůli GPS, si nebudu kupovat nový mobil, nebo dokonce fotoaparát. Než bych se s tím naučil dělat, tak budu pětkrát po smrti. Takové rady, které jste poskytl, umím poskytovat také, možná v ještě víc vyšperkované formě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika