Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jsem přesvědčen, že právě řádově. Zatímco jáma, kterou jsem v červenci kopal v trávě, byla do hloubky 50 cm proschlá, tak výsadbová jáma, ze které jsem odstraňoval špatný stromek, a byla vylepšená spoustou kompostu a hnoje, byla téměř v celém svém profilu přirozeně vlhká. Proto píšu, co píšu. Myslím si, že když ve vrchní ornici udržím vláhu, musí to přispět i k udržení vláhy ve spodnějších vrstvách. Myslel jsem si, že voda zespodu vzlíná nahoru a odpařuje se, a když bude vláha v horní vrstvě, nebu mít důvod se vysušit ani spodní vrstva. Nebo přemýšlím chybně?

Nicméně letošní suchý rok přinesl - až na výjimky - mimořádné úrody ovoce prakticky všude. A povětšinou bez doplňkové závlahy.

No, to sice přinesl, ale taky jsem si všiml, že na každém druhém vzrostlém stromu u nás na kopci má mnoho větví uschlé listí,  a ovoce na nich je už od léta sušené. Proto se toho trendu děsím a rád bych proti němu učinil opatření, pokud to bude v mých silách.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika