Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za pochalu od AB.  Jedno JOJO vypadá že snad poroste, pokud v budoucnu zajde na šarku, tak nevadí. Normální kopulaci používám nejčastěji, je to dle mého názoru nejlepší způsob roubování téměř všeho. Je to jednoduché a funguje to. Anglickou kopulaci jsem nezkoušel, příjde mi příliš složitá. Několiktrát jsem s úspěchem rouboval za kůru, nebo přikládáním na silnější podložku. Pro zelené roubování angreštu a rybízu na meruzalku používám roubování do dozštěpu.

Už pár let roubuji amatérsky pro radost a jako nejdůležitější bych viděl respektování určitých principů jako:

  • srůstové plochy musí být v co nejlepším kontaktu, vodivá pletiva podnože navazují na vodivá pletiva roubu.
  • pořádně utahovat pásku (někdy se mi stane, že ji přetrhnu). Rovné srůstové plochy, mezi roubem a podnoží nesmí být vzduch.
  • vždy by měla být více narašená podnož než roub, rouby by měli být dostatečně kvalitní, dobře vyzrálé, odpovídající průměrem podložce, jinak roubovat za kůru nebo jinak.
  • záleží-li vám velmi na výsledku, zabalit naroubovaný štěp do igelitového sáčku (nevysychá), u zeleného roubování nutnost.

Letos jsem zkoušel roubovat i trnavskou moruši na morušovou pláňku a zatím to vypadá, že snad poroste. Příště ukážu fotky.

HONZA

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika