Žluté listy

host - 156.230 (?)
25.10.2013 15:35

Takže jako původní autor tohoto příspěvku písnu, jak to se SRS dopadlo. Kontaktoval jsem je emailem, přehazovali si mě, až jsem skončil u "místně příslušné" odbočky SRS, kde se na to sice chtěli podívat osobně, ale řekli mi, že mi musí uříznout několik vzorků dřeva o velikosti 15 cm. Vzhledem k tomu, že mi meruňka vůbec nenarostla, de facto by mi zničili celý stromek, což se mi nelíbilo. Připomínám, že Meruňka měla pas od pěstitele z Nymburska, zakoupena v zahradnictví na Praze 10. Tak jsme se domluvili, že jim alespoň zašlu žluté listí, což jsem v srpnu učinil. Nyní v říjnu se telefónem ozval nějaký "čudla ", podle hlasu veterán, z Prahy, že k němu dorazilo to listí, ale že z toho nic nezjistí (už asi muselo být pěkně usušené) a že potřebuje to dřevo, ale teď ne, že už je podzim. No, keců plný vagón. Tak poradil že to mám na zimu zalít bórem, jít od toho a nazdar. A také prý žloutenka peckovin je z velké většiny "latentní" a prý mám pozorovat okolní peckoviny (vůbec ho nezajímalo, že se to projevilo jenom u meruňky a ostatní mladé švestky a třešně od různých jiných dodavatelů jsou bez příznaků). Ví někdo, k čemu ta SRS vlastně je? Každopádně meruňka na zimu pěkně zasychá (hlavně nové červené větvičky).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 9.8.2013 16:24

Podle dostupných fotek na netu je u ESFY patrné výraznější zavinutí a stočení listů dovnitř čepele. Naproti tomu žluté listy od pana tazatele jsou jen sevřené. Já se proto kloním k obyčejné chloróze.

host - 41.143 (?), 9.8.2013 16:51

Podle mě je to ESFY.

Candidatus Phytoplasma prunorum

Při ESFY se na jaře už stromek neprobere a nebude to v důsledku mrazu.

host - 248.52 (?), 9.8.2013 23:03

Také tipuji, že to žloutenka není. Nevím, jestli stromek kvetl, ale u žloutenky udávají abnormální prodlužování květních stopek a hlavně zelenou barvu okvětních lístků, listy stromku kromě silného svinutí (okraje listů jsou až k sobě) a světlé barvy mají i vadnout.           Lída

host - 248.52 (?), 9.8.2013 23:08

Zapomněla jsem přidat obrázky, nešly okopírovat...           L.

Nebezpečná choroba ovocných dřevin - evropská žloutenka peckovin

CANDIDATUS PHYTOPLASMA PRUNORUM

host - 156.230 (?), 25.10.2013 15:35

Takže jako původní autor tohoto příspěvku písnu, jak to se SRS dopadlo. Kontaktoval jsem je emailem, přehazovali si mě, až jsem skončil u "místně příslušné" odbočky SRS, kde se na to sice chtěli podívat osobně, ale řekli mi, že mi musí uříznout několik vzorků dřeva o velikosti 15 cm. Vzhledem k tomu, že mi meruňka vůbec nenarostla, de facto by mi zničili celý stromek, což se mi nelíbilo. Připomínám, že Meruňka měla pas od pěstitele z Nymburska, zakoupena v zahradnictví na Praze 10. Tak jsme se domluvili, že jim alespoň zašlu žluté listí, což jsem v srpnu učinil. Nyní v říjnu se telefónem ozval nějaký "čudla ", podle hlasu veterán, z Prahy, že k němu dorazilo to listí, ale že z toho nic nezjistí (už asi muselo být pěkně usušené) a že potřebuje to dřevo, ale teď ne, že už je podzim. No, keců plný vagón. Tak poradil že to mám na zimu zalít bórem, jít od toho a nazdar. A také prý žloutenka peckovin je z velké většiny "latentní" a prý mám pozorovat okolní peckoviny (vůbec ho nezajímalo, že se to projevilo jenom u meruňky a ostatní mladé švestky a třešně od různých jiných dodavatelů jsou bez příznaků). Ví někdo, k čemu ta SRS vlastně je? Každopádně meruňka na zimu pěkně zasychá (hlavně nové červené větvičky).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz