Žluté listy

host - 41.143 (?)
9.8.2013 16:51

Podle mě je to ESFY.

Candidatus Phytoplasma prunorum

Při ESFY se na jaře už stromek neprobere a nebude to v důsledku mrazu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 9.8.2013 16:24

Podle dostupných fotek na netu je u ESFY patrné výraznější zavinutí a stočení listů dovnitř čepele. Naproti tomu žluté listy od pana tazatele jsou jen sevřené. Já se proto kloním k obyčejné chloróze.

host - 41.143 (?), 9.8.2013 16:51

Podle mě je to ESFY.

Candidatus Phytoplasma prunorum

Při ESFY se na jaře už stromek neprobere a nebude to v důsledku mrazu.

host - 248.52 (?), 9.8.2013 23:03

Také tipuji, že to žloutenka není. Nevím, jestli stromek kvetl, ale u žloutenky udávají abnormální prodlužování květních stopek a hlavně zelenou barvu okvětních lístků, listy stromku kromě silného svinutí (okraje listů jsou až k sobě) a světlé barvy mají i vadnout.           Lída

host - 248.52 (?), 9.8.2013 23:08

Zapomněla jsem přidat obrázky, nešly okopírovat...           L.

Nebezpečná choroba ovocných dřevin - evropská žloutenka peckovin

CANDIDATUS PHYTOPLASMA PRUNORUM

host - 156.230 (?), 25.10.2013 15:35

Takže jako původní autor tohoto příspěvku písnu, jak to se SRS dopadlo. Kontaktoval jsem je emailem, přehazovali si mě, až jsem skončil u "místně příslušné" odbočky SRS, kde se na to sice chtěli podívat osobně, ale řekli mi, že mi musí uříznout několik vzorků dřeva o velikosti 15 cm. Vzhledem k tomu, že mi meruňka vůbec nenarostla, de facto by mi zničili celý stromek, což se mi nelíbilo. Připomínám, že Meruňka měla pas od pěstitele z Nymburska, zakoupena v zahradnictví na Praze 10. Tak jsme se domluvili, že jim alespoň zašlu žluté listí, což jsem v srpnu učinil. Nyní v říjnu se telefónem ozval nějaký "čudla ", podle hlasu veterán, z Prahy, že k němu dorazilo to listí, ale že z toho nic nezjistí (už asi muselo být pěkně usušené) a že potřebuje to dřevo, ale teď ne, že už je podzim. No, keců plný vagón. Tak poradil že to mám na zimu zalít bórem, jít od toho a nazdar. A také prý žloutenka peckovin je z velké většiny "latentní" a prý mám pozorovat okolní peckoviny (vůbec ho nezajímalo, že se to projevilo jenom u meruňky a ostatní mladé švestky a třešně od různých jiných dodavatelů jsou bez příznaků). Ví někdo, k čemu ta SRS vlastně je? Každopádně meruňka na zimu pěkně zasychá (hlavně nové červené větvičky).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16:33
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz