Zemina na merunku

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 102.7 (?)
22.5.2012 11:47

Zahradnický substrát sám o sebe příčinou špatného růstu přesazených meruněk nejspíš nebude. Spíš šlo o následky přesazení a nedostatečného seříznutí korunky. Třebaže opticky velké kořeny zůstaly neporušené, většina vlasových kořínků se přesazením zrušila. Pokud se stromky zelenají, jejich růst se časem, až se obnoví kořenová soustava, upraví.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
t.tachy - (5) - 76.86 (?), 22.5.2012 10:53, zobrazeno: 4881x

Dobry den. Presadil jsem merunky (dvou rocni goldrich a velkopavlovicka), ktere vyborne rostli. Byly ale na stinnem miste, proto jsem je prendal jinam. Velkopavlovicka ale skoro neroste, goldrichu se krouti listky. Koreny zustaly temer vsechny, jako zeminu jsem pouzil universalni zahradnicky substrat, nemichal jsem ho se zemi. Muze to byt problem? Udelal jsem to tak i s novou broskovoni a taky roste velmi malo. Diky

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 102.7 (?), 22.5.2012 11:47

Zahradnický substrát sám o sebe příčinou špatného růstu přesazených meruněk nejspíš nebude. Spíš šlo o následky přesazení a nedostatečného seříznutí korunky. Třebaže opticky velké kořeny zůstaly neporušené, většina vlasových kořínků se přesazením zrušila. Pokud se stromky zelenají, jejich růst se časem, až se obnoví kořenová soustava, upraví.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz