Vychovny rez dvojrocneho stromceka

host - 54.125 (?)
21.4.2010 7:37

Já mám zásadní poznámku k tomu poslednímu obrázku. Je to tam špatně vidět, ale i tak je jasné, že terminál není ten výhon označený růžově, ale ten vpravo od něj. Vyráží z něj i ty další dvě kosterní větve. Tak pozor na to!!! Radit podle fotek je ošidné, když nemáte ponětí o prostorovém rozložení větví. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6675) - 147.108 (?), 9.4.2010 20:24

To nebylo na Vás, ale na pana Ronyho. Vaše rady respektuji a názor jsem napsal.

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 9.4.2010 19:39

Klidně to nechte jak to je, bude plodit dřív a je nižší riziko že jí napadnou nemoce. A korunku taky časem bude mít, prvních pár let sice poroste do koštěte, ale potom se začne roztahovat a tvořit korunku. (pokud má dost místa)

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 9.4.2010 20:25

Pravda je, že tvarovacím řezem se řeší hlavně estetika stromu. Pokud tedy někomu navadí, že má před domem, kam všichni sousedé zvědavě přes plot nahlížejí jeden solitérní strom oku neladícího tvaru, na kterém ovšem rostou krásně oranžové meruňky, inu proč ne? Já ale do této skupiny nepatřím. A pokud by zde byl zájem,  po následné návštěvě jisté moravské zahrady o kterou mám "tu čest" se starat (ovšem pod přísným dohledem jejího majitele, který nesnáší pouhé pomyšlení na nůžky či pilku) mohu pořídit a zde zveřejnit dokumentární foto, zachycující ukázkové meruňkové koště, nesouměrného tvaru, které vyrostlo vlastními silami v absolutní vegetační svobodě, nespoutáno rukou zahradníkovou. Jedná se o strom starý asi 20 let. A pozor - i na něm také rostou meruňky. (I když jich bohužel nebývá mnoho -ale to nemusí být zapříčiněno tím patvarem ).

pablito47 - (31) - 148.36 (?), 9.4.2010 23:44
Cize podla vas by som nemal spravit ziadny rez?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6675) - 147.108 (?), 10.4.2010 7:34

Je to na Vás, nic jiného podstatného se tu už zřejmě nedočtete. Mně je nejsympatičtější příspěvek M. Vysloužila.

host - 18.5 (?), 10.4.2010 20:29

Dobrý večer. Stromek doporučuji nechat být jak je a řez provést v srpnu.Jednak odskoušíte případné plody a během vegetačního období do srpna se ukáže, kterým výhonům dává přednost

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 10.4.2010 22:13

Přesně tak, nic neřežte.

host - 54.125 (?), 21.4.2010 7:37

Já mám zásadní poznámku k tomu poslednímu obrázku. Je to tam špatně vidět, ale i tak je jasné, že terminál není ten výhon označený růžově, ale ten vpravo od něj. Vyráží z něj i ty další dvě kosterní větve. Tak pozor na to!!! Radit podle fotek je ošidné, když nemáte ponětí o prostorovém rozložení větví. 

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 21.4.2010 11:01

Souhlas, radit podle fotek je ošidné, není zcela zřejmé prostorové uspořádání větví. Avšak v daném případě je ze všech fotografií úvodního příspěvku jednoznačné, že terminál je ten fialově označený.

host - 54.125 (?), 21.4.2010 12:32

V tom případě nevím, jestli si rozumíme, co je terminál. Terminál je pro mě to, co chci, aby bylo budoucí terminál, co tvoří kmínek a pod čím jsou nebo budou zalořené kosterní větve. Pokud vidím dobře, tak jsou tu kosterní větve založené na tom výhonu se zeleným označením - to je tedy budoucí terminál!!! :-)

Podle Vás je zřejmě terminál to, co se nyní jako terminál tváří a co by mělo být převedeno na kosterní větev.  Je dnes silnější než budoucí terminál, ale to se spraví tím, že se tato kosterní větev zastřihne níže než budoucí terminál. Ale hádat se s Vámi nebudu. :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz