Ranní mrazíky kolem 20.4.2015
|
|
|
|
 |
 |
|
bred_ik - Zlatý Zahrádkář (899) - 214.16 (?) 19.4.2015 11:40
Na Hané pod Kosířem ráno -2,2°C, už o půlnoci bylo -1.
Na trávě byl šedivák silný, ale na chráněných místech nebyl, proto doufám, že i meruňky přežily. Ale to se definitivně uvidí po pár dnech.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.29 (?), 19.4.2015 12:35
Tak tady na luhačovsku to kleslo na -3,7°C. Meruňka v květu, ovšem ta to snad ustojí - ta snese dost. Nejhůře dopadla tradičně třešeň, ta je z větší části zmrzlá, ale u ní, jako nejnáchylnější z ovocných dřevin, jsem to čekal.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 19.4.2015 16:26
Z Polabí přeji průzračný slunečný den všem příznivcům ovocných dřevin a meruněk zvláště. Optimistická předpověď ranních teplot ČHMÚ se leckde nepotvrdila. Umístěná mapa s ranními teplotami jedním z pisatelů ukázala, že situace byla nejhorší v Chebu a celkově v západních Čechách, na Liberecku a na Zlínsku. Mapa ukazuje zdejší teplotu -0,5 °C měřenou zřejmě na letišti. Jak pravil pan PP, tak situace ve stejné oblasti může být na různých místech různá. Zatímco kilometr odsud byla u lesa ráno na trávě značná jinovatka, tak zde nebyl na vodě v sudech žádný ledový povlak, takže zřejmě teplota pod bod mrazu nepoklesla. Slibované 3°C to však nebyly. To se trefila spíše předpověď windyty com. s -0,1°C. Všem pěstitelům s odkvetlými stromy, kde poklesla teplota pod bod mrazu přeji "upřimnou soustrast". Sám jsem byl minulý týden vyhlídkou mrazů dosti zdrcen, ale jako správný pesimista jsem nyní opět příjemně překvapen.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.131 (?), 19.4.2015 20:53
Odpoledne jsem koukala na blizny, kupodivu vypadá lépe Venus než Redhaven. Ale uvidíme za pár dní, u nás (HK) bylo dost zima :-((( Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mikimajky - Bronzový Zahrádkář (68) - 166.77 (?), 19.4.2015 21:31
U nás na záp. slovensku ráno hlásili okolité stanice v 5cm nad zemou -6 až -8 °C. V skleníku som kúril tak tam mi to nekleslo pod 5°C. Na záhrade stromy vyzerajú byť ok. Meteostanica u mňa na dome hlásila minimum 1,3°C ale je vo výške 8m nad zemou. Autá ráno boli zamrznuté. Uvidíme čo to urobilo so stromami v chotári.
A dnešná noc bude zrejme tiež mrazivá. :(
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 17.210 (?), 20.4.2015 14:32
Pri Bratislave tesne nad nulou. Auto rano ukazovalo 3.5 st C. Stopy po mrazikoch neboli, i ked je pravda, ze som nevstaval tak skoro.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 20.4.2015 17:32
Tak jestli přežijeme zítřejší ráno, tak snad už všechno. Já jsem znovu připravený zatopit pod meruňkama, ale myslím, že už taková zima jako v neděli ráno bude a potom už se má oteplovat, nechci to zakřiknout, ale...
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|