Prevrúbľovanie

host - 58.118 (?)
12.1.2011 18:39
Vážený pám Vysloužil, ďakujem za odborný názor, hlboká úcta pred Vašimi vedomosťami a skúsenosťami. Mne sa vrúbľovanie do rázštepu celkom darí, takže... skúsim a uvidím... Presne ako píšete... ak sa nepodarí, skúsim narok na vlky... život nekončí... Len by ma zaujímalo, či mám šancu do 2-3 ročných konárov ringloty úspešne naočkovať broskyňu... ale veď-skúsim, uvidím napíšem-------toto nešťastné počasie mi spôsobuje cukanie v rukách na strihanie, rezanie, vrúbľovanie, ale kalendár nepustí
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 58.118 (?), 10.1.2011 22:28, zobrazeno: 3498x
Mám 2 cca 8ročné ringloty, Zelená a Wagenheimova, ktoré nerodia. Zakvitnú, nasadia minimu plodov a aj tie opadnú. Vedľa stojace Althanky rodia ako blbé.Chcem ich prevrúbľovať marhuľou - Pincot a Ananáska (bohvie, čo to v skutočnosti je). Ale mám málo marhuľových vrúbľov, kedže budem musieť dávať na zrezané konáre minimálne po 2 vrúble, niekde kvôli hojeniu aj 3. Preto to asi doplním slivkovými vrúbľami, ktoré budú slúžiť len na hojenie rany. Kedy mi radíte vrúbľovať? Koncom februára(únor) bez miazgy alebo až po polovici apríla (duben) za miazgy?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 65.50 (?), 11.1.2011 13:00

Přeroubování peckovin je nelehké a problematické, zejména větších stromů.  Ujímavost roubů nebývý 100%ní. I ujmuté větve se hůř hojí než jádroviny a trpívají klejotokem. 
   Koncem února bych rouboval pouze jednoleté výhony kopulací. Kdo má dobré zkušenosti s kozí nožkou nebo rozštěpem, může i tak (mně se to příliš nedaří). V polovině dubna je na mízu podle mého příliš brzy. Počkal bych měsíc, do květu, nebo ještě později. Pak lze roubovaz za kůru, limitujícím faktorem je síla svěžest a nenarašenost roubů. Pokud se Vám rouby neujmou, nevěšte hlavu.  Strom vyrazí silné vlky, na něž se dá úspěšně roubovat kopulací v předjaří příštího roku.

host - 58.118 (?), 12.1.2011 18:39
Vážený pám Vysloužil, ďakujem za odborný názor, hlboká úcta pred Vašimi vedomosťami a skúsenosťami. Mne sa vrúbľovanie do rázštepu celkom darí, takže... skúsim a uvidím... Presne ako píšete... ak sa nepodarí, skúsim narok na vlky... život nekončí... Len by ma zaujímalo, či mám šancu do 2-3 ročných konárov ringloty úspešne naočkovať broskyňu... ale veď-skúsim, uvidím napíšem-------toto nešťastné počasie mi spôsobuje cukanie v rukách na strihanie, rezanie, vrúbľovanie, ale kalendár nepustí
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz