Postřik proti monilióze

host - 176.26 (?)
17.4.2011 20:26

Po dnešní obhlídce našeho meruňkového sadu (lokalita Kobylí na Mor.) musím konstatovat, že cca 5% letorostů je chyceno monoliovým úžehem květů. Všechny stromy jsem stříkal 2x Baycorem. Díval jsem se i k sousedům, kteří ničím nestříkají a jejich stromy vypadají stejně jako ty naše. Není to divné? Jako dlouho trvá než se definitivně monolióza na letorostech projeví. Může se rozhas nákazy ještě zhoršovat na ostatní, zatím zdravě vypadající letorosty? LS

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.247 (?), 13.4.2011 14:24, zobrazeno: 24278x

Dobrý den.

O uplynulém víkendu jsem provedl postřik meruněk proti monilióze. Stromy byly v různém stupni kvetení, tak jsem na některé použil Horizon a na jiné Baycor. Na zahradu se dostanu zase až v sobotu a to už budou všechny stromy odkvetlé. Nevím tedy, jestli má smysl provádět ještě další postřik Baycorem. Nebo už je to zbytečná práce a nezbývá než v tomto počasí čekat, jak to s úrodou dopadne? Milan (JM)

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 65.50 (?), 13.4.2011 15:55

Jste si jistý, že v tomto počasí všechny odkvetou? Já jsem o víkendu taky stříkl meruňky Horizonem (využil jsem asi 30 minut v neděli ráno, kdy nefoukalo, jinak pořád), květy byly zatím ve fázi poupěte. Pevně věřím, že tak i zůstaly.

host - 126.239 (?), 13.4.2011 16:16

A proč by nemohly být odkvetlé? Dnes jsem se byl podívat na zahradě (jižní svah-Dolní Kounice-Ivančicko) a u nás jsou už po květu.

host - 6.247 (?), 13.4.2011 18:17

S tím odkvetením jsem si téměř jistý. Už v sobotu byly některé stromy skoro po odkvětu (na ty jsem použil Baycor), jiné byly celé rozkvetlé (Horizon). A poupat na stromech už moc nebylo. Zahrada se nachází mezi Brnem a D.Kounicemi.

host - 176.26 (?), 17.4.2011 20:26

Po dnešní obhlídce našeho meruňkového sadu (lokalita Kobylí na Mor.) musím konstatovat, že cca 5% letorostů je chyceno monoliovým úžehem květů. Všechny stromy jsem stříkal 2x Baycorem. Díval jsem se i k sousedům, kteří ničím nestříkají a jejich stromy vypadají stejně jako ty naše. Není to divné? Jako dlouho trvá než se definitivně monolióza na letorostech projeví. Může se rozhas nákazy ještě zhoršovat na ostatní, zatím zdravě vypadající letorosty? LS

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz