Meruňka vadne

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?)
3.6.2008 23:12

To bohužel čerstvě vysazené meruňky občas udělají, důvodů může být víc - změna půdy než ve které rostla, nevhodná podnož.nevhodná půda, neduživý stromek, špatný řez, kořenový systém, přelévání, i když podnož švestka je do vlhčí půdy.Asi jste měla důvod ji nekoupit na meruňkovém semenáči. A pokud měla nějaký květ, je možný i moniliový úpal. Pokud je na loňském dřevě normálně olistěna, provedl bych zakrácení na něm a odstranění zvadlých letorostů. Já bych použil radikální řešení a na podzim vysadil novou.           Zdravím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.78 (?), 30.5.2008 20:35, zobrazeno: 6579x

Dobrý den, letos na jaře jsem zasadila meruňku Lerosa naroubovanou na švestce. Meruňka začala hezky růst. Bohužel poslední týden pozoruji, že nově vyrostlé větvičky začínají postupně uvadat a schnout. Není to nedostatkem vody, pravidelně zalévám. Poradí mi někdo, co bych měla udělat? Předem díky.

Monika Lénertová

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 113.121 (?), 3.6.2008 23:12

To bohužel čerstvě vysazené meruňky občas udělají, důvodů může být víc - změna půdy než ve které rostla, nevhodná podnož.nevhodná půda, neduživý stromek, špatný řez, kořenový systém, přelévání, i když podnož švestka je do vlhčí půdy.Asi jste měla důvod ji nekoupit na meruňkovém semenáči. A pokud měla nějaký květ, je možný i moniliový úpal. Pokud je na loňském dřevě normálně olistěna, provedl bych zakrácení na něm a odstranění zvadlých letorostů. Já bych použil radikální řešení a na podzim vysadil novou.           Zdravím

host - 6.78 (?), 9.6.2008 22:17

Díky za reakci. Taky to vidím na výměnu na podzim.

Monika Lénertová

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025