Jaká je to choroba?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Obadalek - (4) - 72.120 (?), 19.5.2011 10:22, zobrazeno: 7903x
Dobrý den,
nejsem žádný zkušený zahrádkář a proto se obracím s prosbou o radu. Máme na zahrádce meruňku, a začala ji praskat kůra a osychat některé větvičky. Více je snad patrné z fotek.
Dokáže mi prosím někdo poradit, co s tím?
Děkuji Vašek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 131.40 (?), 19.5.2011 12:36
Dobrý deň! Nemám tiež skúsenosti v oblasti chorôb ovocnín, ale napriek tomu si trúfam tvrdiť, že všetky tieto príznaky sú spôsobené hubami. Na posledných dvoch snímkoch tipujem Moníliu. Kmeň by som očistil, oškrabal do živého a ošetril roztokom modrej skalice. Prognózu nevidím priaznivo, do hlbokých trhlín sa dostanú drevokazné huby. Paľo
|
|
 |
|
 |
 |
|
Obadalek - (4) - 72.120 (?), 19.5.2011 13:18
Děkuji za tip. podobně se něco projevuje i na jabloních a peckovinách, ale tam nejdříve zčervená kůra kmene a poté popraská. Může to být totéž?
Vašek
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.75 (?), 19.5.2011 14:01
To vypadá na mrazovou desku, je ta prasklina na kmeni orientována jižním, či JZ směrem?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.2 (?), 19.5.2011 23:07
Dobrý večer! Odlučovanie kôry na kôstkovinách neveští nič dobré. Nie je to ako pri kmeňoch viniča, kde sa mi odstránenie starej kôry osvedčilo-zbavil som sa pred príchodom jari spolu s kôrou vajíčok rôznych škodcov, hlavne roztočcov. Vinič si počas sezóny vytvorí novú kôru, ale Vaša mirabelka pravdepodobne nie, najmä ak sa Vám odšúpne celá dokola. Pozrite sa, či na vnútornej strane kôry nie sú vlákna húb alebo chodbičky po hmyzu. Podľa toho by som volil následné ošetrenie. Všetky prípravky obsahujúce dvojmocnú meď sú dobré proti hubám aj riasám. Miešajte roztok minimálne 1%. Paľo
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|