|
Harogem a Bergeron
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10084) - 196.17 (?) 26.7.2019 12:33
Dobrý den. Samozřejmě, že vyfocené plody ve spodní části kmenu nejsou ještě zralé, ovšem první spadlé Harogemy z vyšších pater naznačují, že HAROGEM bude opět vynikající. Možná vůbec jedna z nejchutnějších meruněk. Na rozdíl třeba od HARCOTU zdaleka tolik nehnije. Protože neprší, netrpí už sazovitostí slupky. V minulém roce předčil Harogem Bergeron ve všech směrech. Hlavně z toho důvodu, že Bergeron je na St.Julien, což je podnož z nejvhodnějších do těžkých jílovitých půd, Bergeron na ní roste, dalo by se říci, optimálně, ale v nynějších suchých letech nemají plody potřebnou kvalitu - jsou vysušené. Naopak vedlejší Harogem na semenáči tímto problémem netrpí prozatím vůbec.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 10.8.2013 11:42
Pane Petře, jestli chcete udělat lepší fotky, nesmíte fotit proti obloze, ale snažit se stáhnout větev tak, abyste zabíral v pozadí nějaké okolí.Zkuste to, uvidíte,že budete mít fotky parádní.P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10084) - 196.17 (?), 26.7.2019 12:33
Dobrý den. Samozřejmě, že vyfocené plody ve spodní části kmenu nejsou ještě zralé, ovšem první spadlé Harogemy z vyšších pater naznačují, že HAROGEM bude opět vynikající. Možná vůbec jedna z nejchutnějších meruněk. Na rozdíl třeba od HARCOTU zdaleka tolik nehnije. Protože neprší, netrpí už sazovitostí slupky. V minulém roce předčil Harogem Bergeron ve všech směrech. Hlavně z toho důvodu, že Bergeron je na St.Julien, což je podnož z nejvhodnějších do těžkých jílovitých půd, Bergeron na ní roste, dalo by se říci, optimálně, ale v nynějších suchých letech nemají plody potřebnou kvalitu - jsou vysušené. Naopak vedlejší Harogem na semenáči tímto problémem netrpí prozatím vůbec.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|