Hargrand
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.196 (?) 25.6.2017 19:08
Hargrand sa tento rok prekvapujúco začal vyfarbovať pomerne skoro (foto). Dokonca v tomto predbehol aj vedľa stojacu Veľkopavlovickú. Tá ho ale ešte dobehne a predbehne, predpokladám že ju budem tak ako každoročne oberať o niečo skôr. Hargrand má väčšie plody, ale kvalitatívne predstavuje VP iný marhuľový level. IH
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.95 (?), 25.6.2017 21:04
Pán Hlavatý máte krásne plody na Hargrande. Ako je na tom Hargrand v porovnaní s Velkopavlovickou s odolnosťou na jarné mrazy, moníliový úžeh a moníliu plodov? Čítal som o nej že vraj menej plodí, ale je údajne odolná na hubové choroby. Ako je to s jej plodnosťou? Velkopavlovickú mám, je to naozaj chuťovo vynikajúca odroda.Ďakujem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.19 (?), 3.7.2017 21:21
Hargrand pestujem viac rokov, môj pohľad naň (môj strom, v mojej záhrade, moje subjektívne pocity - nezovšeobecňovať): Prednosťou je spoľahlivá rodivosť, veľké plody a priaznivý pomer veľkosti dužina/kôstka. Chuťovo podľa mňa lepší priemer (v našej teplej oblasti ale Maďarská či Veľkopavlovická dosahujú výnimočnú kvalitu, vo vyšších polohách môže byť zaostávanie Hargrandu menej vypuklé). Ako mínus vnímam slabšiu šťavnatosť dužiny. Tá je pomerne tuhá, čo je ale pri zaváraní zasa výhodou. U mňa moniliózou netrpí, ale robím chem.ochranu (t.r. Kuprikol » Prolectus). Odolnosť na mráz je podľa mňa priemerná, určite nie výnimočná (v tejto sezóne ho jasne prekonala Veľkopavlovická). Rast na podpníku Rubira je dosť slabý. Celkove - Hargrand nie je žiadny zázrak, ale nie je to ani marhuľový lúzer. Školské hodnotenie: 2-. IH (Aktuálne foto Hargrandu - viď).
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|