Farclo
|
|
 |
 |
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?) 26.10.2023 21:13
Nevadí. Proč tady mít "džungli" převážně červencových meruněk, když jsou nyní již k dispozici odrůdy ze zráním koncem srpna, v září, v říjnu, až do listopadu. Počítám s tím, že "listopadová" meruňka nebude tak dobrá jako ta letní. Prozatím tady mám Congat, Farely, Farhial, Farclo, Kech Psar. Uvidíme, co tomu řeknou špačci. Ti nejdřív zlikvidují sousedovu vinnou révu a pak se dají do švestek. Je možné, že se začnou zajímat i o pozdní meruňky.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 234.46 (?), 15.10.2023 22:38
Máte ešte Farclo na strome?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 26.10.2023 21:13
Nevadí. Proč tady mít "džungli" převážně červencových meruněk, když jsou nyní již k dispozici odrůdy ze zráním koncem srpna, v září, v říjnu, až do listopadu. Počítám s tím, že "listopadová" meruňka nebude tak dobrá jako ta letní. Prozatím tady mám Congat, Farely, Farhial, Farclo, Kech Psar. Uvidíme, co tomu řeknou špačci. Ti nejdřív zlikvidují sousedovu vinnou révu a pak se dají do švestek. Je možné, že se začnou zajímat i o pozdní meruňky.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.137 (?), 26.10.2023 21:34
Jako rarita tyto pozní meruňky super, aspoň je v zahradě co pozorovat. Co mají říkat na jihu ve středomoří, tam žádné zářiovo/říjnové meruňky nemají, v řecku zraje Farclo koncem srpna, tím to končí, pozdnější odrůdy asi nejsou, kromě Kech Psaru ale ten je z asie, mám v koruně přiroubovaný. Farhial tu umí dozrát, Farclo nevím to odešlo. Velký strom Farcla asi nebude moc k užitku zvlášť když se šetří místem, ale nějaké to kilo když,,dozraje" na stromku nebo na haluzi to potěší. MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.137 (?), 31.10.2023 23:16
Monilie asi už dávno spí. U mě Farely ani Farhial taky nehnily, asi záleží na více faktorech.
Výdrž Farcla tedy dušičková a Kech psar bude až do listopadu?
Má pan Jiří (FM) nějaké plody Kech Psaru na porovnání letos? MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|