Závidím úrodu .
Tady na severu moravy Leskora stále tvrdá, nebo spíše to co zbylo na stromě po jarních mrazech.
Měl jsem před dvěmi týdny meruňky z řecka, podle vašich fotek by to mohl být tyrinthos, tužší, bez červeného líčka, chuťově málo sladké, i když měli dost šťávy (nebo spíš vody) chyběly kyseliny, tedy mdlé, navíc zapáchali zatuchlinou po skladování.
V tu dobu ještě z maďarska mnohem červenější než ty řecké, asi Tsunami. Silně podtržené, křupavé až tvrdé , žádný cukr, neušlechtile kyselé, nepoživatelné, ty jsem vyhodil taky.
Loni jsem zkusil meruňky od Drago. Jedna část marmeládové konzistence, sladkokyselá (asi goldrich), výborná. Druhá část opět nezralé, tuhé, kyselé.
Letos ještě nevím kde nakoupím. Asi si udělám vyjížďku do Pardubic když tam je meruňkový ráj. MH