Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, je to asi dost předčasné téma, ale podle násady plodů (pokud nepřijde krupobití, nebo další pohromy jako minulý rok), vypadá budoucí úroda meruněk hodně slibně.) Na zahradě mám 9 stromků stáří 3-7 let podnože většinou st. julien nebo zelená renklóďa, 1 ks myrobalán. Odrůdy leskora, pincot, harcot, maďarská, hargrand, kompakta, bergeron, veecot a goldrich. SM - Hlučíbsko 210 m n.m JV-JZ. 

Přikládám nějaké fotky, ale neberte to prosím jako chlubení, v předešlých letech, kdy jsem chtěl pěstovat absolutně BIO bez jakéhokoliv postřiku se mi podařila pouze jedna úroda, pouze z jediného stromu. Tlak monilie a následné strupovitosti, byl u nás minulý rok enormní. Zachránil jsem asi 1/10 úrody. Vyhodil jsem cca 100 kg znehodniocených plodů.

Letos jsem poprvé provedl postřik před květem (talentem), následně po odkvětu (kumulus) a až pomine současné deštivé počasí, chystám se ještě na 3 postřik proti strupovitosti. Bydlíme kousek od Ostravy a meruňku má na zahradě hodně lidí, ale troufám si říct že 95% stromů je spálených monilí. Zahradu s domem máme přístupnou ze dvou cest, takže kolem nás projde dost lidí a častokrát se ptají co s těmi stroy obalenými plody dělám.

Bohužel musím konstatovat, že bez alespoň základní chemie to nejde. Na Jižní Moravě stromy stříkají mnohem častěji, je to jejich byznys. Takže to shrnu, pokud chcete mít ovoce a neshrabovat na podzim jen listí, základní postřiky musíte udělat.

Pokud se tady najde ěkdo z okolí Hlučínska rád vyměnéím nějaké rady.

Martin  

   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika