Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ono to je tak u všech stromků, nejdříve musí trochu povyrůst, pak až plodit, jinak by stromek přestal růst ("zababčil" by)

Toto se skutečně traduje a koneckonců i všude píše. Jen by mě zajímalo, jestli to někdo vědecky prokázal nebo je to jen tzv. vypozorované. Je jasné, že odrůdy, které rodily hned po vysazení - James Grieve, Oldenburg, Bernské růžové, aj.  mají sklon zababčit. Ale to je odrůdová vlastnost, ne následek brzkého kvetení. Strýmka či Kardinál určitě nezababčí, plodí pozdě, těm určitě nikdo první květy neodstraňoval.
   Záleží na tom, jak se zasazenému stromku daří. Pokud živoří a za rok výhony přirostly o 10 cm, pak bez milosti všechny poupata patří pryč. Jestliže stromku narostly třičtvrtěmetrové letorosty - a že to meruňka umí - osázené květními pupeny, pak nevidím důvod je trhat.
    V minulém režimu nebyly stromky k dostání, tak jsem si udělal malou domácí školku. O stromky byl zájem, nebyl problém je udat. Dnes je ovocné sadby přebytek, moje neduživé stromnečky se těm komerčním rovnat nemohou, odbyt vázne.. Některé odrůdy tak dva roky po naštěpování (dokonce i na semenáči) ve školce vykvetou a zaplodí. Neřekl bych, že se růstem od těch ostatních nějak liší.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika