Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V součané době je stále ještě nejúčinnějším fungicidním ošetřením proti Monilii laxa TM kombinace úč. látek tebuconazole + prochloraz. Tedy Horizon (příp. další generika) + Sporgon. Jako vždy při použití triazolových přípravků je důležitá teplota. Pro jejich dobrou účinnost platí, aby teplota v době aplikace, či alespoň do 3 dnů po aplikaci, byla nad 12°C a nejlépe nad 15°.(
Co se týče strobirulinů jako Diskus apod. Ty účinkují na houby především při preventivním použítí. Mají také horší systemické vlastnosti (nešíří se mezibuněčnými prostory a nepronikají do rostlinných pletiv, ale jsou rozváděny po povrchu ošetřovaných částí rostlin). Čili pokud ta houba už do blizny pronikla, těžko ji, podle mě, už strobirulin úplně zastaví.

Já v době květu proti monili používám kombinovaný přípravek Zamir, který není registrován do ovocných stromů, je registrován pro polní plodiny a není v malospotřebitelském balení.
Sporgon pro malospotřebitele se prodává na Slovensku, např. internetový obchod Lacné postřiky.Sk.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika