Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stačí iba krátkodobé oteplenie v priebehu januára či februára a narašené vrúble, aj keby boli zapíchnuté v zemi, sú k ničomu

Rouby peckovin skladuji venku již přes 30 let a v prosinci nařezané rouby ještě nikdy v průběhu ledna a února nenarašily. Ani roku 2007, kdy bylo po oba měsíce teplo. Mimochodem, pokud by měly nějaké pupeny předčasně  vyrašit, byly by to ty na stromech a nikoli na odebraných roubech. Ostatně právě proto se rouby řežou dlouho před roubováním, aby byla jejich očka "pozadu" za těmi na podnožích.
     Na stejném místě (zapíchnuté v zemi)  nechávám rouby až do doby roubování za kůru koncem května  (mája). Je pravda, že v tuto dobu již nejsou použitelné úplně všechny rouby. Ty slabé usychají, sem tam některý vyraší, ale ty silné, vyzrálé a včas nařezané jsou použiítelné - nenarašené a svěží. Kdybych měl každoročně skladovat v chladničce celých 5 měsíců všechny rouby, co nařežu, musel bych si koupit další lednici nebo se nechat rozvést.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika