Zkusenosti s BDR-620 Lucina MaX + VM-580 pro mulcovani neudrzovaneho pozemku s vyssi travou



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
                     
host - 9.6 (?) 
4.2.2018 18:55

Kvalita holt něco stojí. To, že se to dělá dlouho neznamená, že tam věci zůstaly tak jak to přišlo před lety do prodeje. Např. zrovna převodovka 316 je proti tý původní úplně odlišná hned v několika věcech. Ať už to je provedení soukolí nebo vypínání náhonu, je i varianta se zpátečkou. Osobně bych zrovna u V systému volil raději motor XP.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 72.199 (?), 4.2.2018 19:57

Tak si to k sakru kupte s loncinem a až to budete mít, tak vás ty pitomosti co tu neustále opakujete, přejdou, a se zametácím kartáčem. Jediná plouživá pojezdová rychost vpřed. K přeřazení musíte počkat až se to zastaví, u sekačky je to pěkná sranda, zařaďte zpátečku a nedej bože aby se za vámi prohnalo stádo krav. Že se všechno točí naopak se nikde nedočtete. Když budete chtít jakž takž strniště, tak budete travnatou plochu pracně zbavovat krtinců, které jsou příčinou ztráty tlaku v bedušové pneumatice a nemožnosti si to dofouknout (pouze pneuservis, i ten s tím má problémy, když tam příjdete podruhé a narazíte na stejného pracovníka, tak vás i s tou gumičkou vyrazí) a samozrějmě válet těžkým válcem, aby to jakž takž bylo rovné, ono louka neni betonová plocha. Změnu směru provádíte smykem, ve svahu si prosíte převrhnutí soupravy při otáčení, atd.Tož tak vy opěvateli. Všechno se dá marketingově okecat, ono se to nesmí papat vše jak to napsali.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 132.199 (?), 5.2.2018 19:06

Pan 72.199, není rádoby odborník, není ani pán, je jen nespokojený spotřebitel a neplká, pouze došlo k překlepu o původu motoru. A proto se za ten motorový překlep omlouvám.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.34 (?), 1.2.2018 20:37
Potřeboval jsem s tím posekat plochu 12000m2 2-3/rok, potřeboval jsem záběr max.60cm, jinak by jsem to sekal riderem park, a tento model měl splnit očekávání-šířka O.K.,bez sběru, doporučená plocha O.K.,ale nefungovalo to, na první trávu jsem to musel přizvedávat, tzn.přitlačit řidítka k zemi a jít ohnutej jak skoba(až pak jsem hledal videa a sama Vari to takto prezentuje na vysoké trávě-úlet),na druhé trávě to jakžtakž šlo, na třetí nepoužitelný-mohlo by to jet tak 3xrychleji.To že občas něco upadne, neřeším,samosvorný matice nebo kontramatice nejsou na zemědělské technice všemocné, to spíše korunkové, ale jinak motor i nůž perfektní, ostatní nicmoc.Ano, vyšší model je správná strojárna, na sekání je lepší hydro, na životnost a tahání čehokoliv už moc ne.Proto jednoznačně na větší plochu určitě vícerychlostní, jinak je to opruz.Po sezóně jsem to prodal za 15tis.,a koupil stigu Twinclip, dvojitá kudla mě travinu naseká najemno a bez potíží vyhází zadem, ani není třeba mulčovat, navíc je vícefunkční, za stejný peníze,,má variátor, hliníková kola a dvě sezóny s pochvalou za sebou-časové posekání stejné plochy je neporovnatelné, a obsluhou taktéž(stiga má antivibrační desku a nemusely se mačkat žádný přiblblý páky).Ale vyšší model od Vari je znatelně využitělnější, protože bytelná převodovka tomu dává šmrnc, ale nebyl to model pro mě, vyšší kvalitu u záběr mám, jen mě chybělo něco šumnýho a obratnýho.Na malotraktory Vari nedám dopustit, a snad si u tento osekaný model mukčovače najde své příznivce, ale po zkušenostech které jsem získal, vím,že marketingová prezentace je u tohoto modelu mulčovače dál, než výrobek samotný a to jako strojní mechanik dokážu leccos odpustit a vylepšení pokud je reálné dodělat sám.Pozor! Nikomu to nerozmlouvám, je to jen sezónní zkušenost (a cca3,5ha),v záruce se to snadno prodává s přiměřenou slevou 🤑😋.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.34 (?), 1.2.2018 20:41
Koukám, že mě to hodilo jiný č.,a jinam, původní. 32.158,
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika