Zkušenost s robotickou sekačkou



host - 94.162 (?)
11.8.2020 23:16
Dobry den, prosím nemáte zkušenosti jak si pořadí robot. sekačka s vykaly po psech? Mam dvě dogy a jejich darecky se asi vyrovnají tomu lidskému.😳 Dekuji
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
ori - (36) - 182.85 (?), 17.6.2016 10:21

Mám ROBOMOW RL850 asi 7 let. Je to model, který se nejezdí sám nabíjet, ale musíte ho „ručně“ (ovladačem) dovést na sekanou plochu a po posekání zase na nabíječku. Sekám s ní plochu ca 600 m2, to je méně, než pro kolik je určena. Mám ji naprogramovanou na dvě hodiny a po této době se prostě zastaví, tam kde je. Já ji pak ovladačem dovedu k nabíjecí stanici. Po dvou hodinách je trávník parádně posekaný, sekám obvykle třikrát týdně. Každý mi trávník chválí, že mám nejlepší v okolí. Umí sekat i okraj, ale když to dělá celou sezónu, tak jsou tam znát koleje od koleček. Takže ji většinou nechám sekat jen plochu bez objetí okrajů a ty projedu rychle motorovou sekačkou (s mulčováním).

Tuto sekačku bych hodnotil jako výbornou pro větší plochy, méně členité. V úzkých pruzích a mezi ostrůvky se jí moc nelíbí. Je relativně hlučná, asi jako normální menší elektrická sekačka. Tedy nevhodná pro noční provoz, nebo když zrovna chcete grilovat. Ale vzhledem ke krátkému času sekání to nevadí. Má tři vysokootáčkové břity, které dobře rozsekají i vzrostlejší trávník. Takže když se vrátím po dvou týdnech z dovolené, klidně ji pustím a nechám to na ní. Nemusím použít nejdřív normální sekačku. S mokřejší trávou také není problém a ani bouřka ji nezničila. Je sice hloupá a déšť nepozná, ale nijak jí to zatím neublížilo, zmokla již mnohokrát. Taky jsem ji již mnohokrát zapomněl přes noc na zahradě.

Prodejce mne při koupi informoval, že bude vhodné jednou za rok vyměnit nože a tak po třech letech baterie. Baterie jsem měnil za neoriginál po pěti letech (když už zvládali „jen“ hodinu a padesát minut, tedy méně než na kolik je nastavená) a nyní staré baterie dál slouží v dětském autíčku. Stály mne asi tři nebo čtyři tisíce, dvě dohromady. Nože jsem zatím neměnil, jen je vždy na začátku sezóny nabrousím. Je pravda, že jen výjimečně seknou do něčeho tvrdého.

Dva kamarádi mají Husqarnu Automower, ten nejlevnější model, který se musí donést na místo, a když mu dojdou baterie, tak se zase odnese nabít. Proti Robomow je to takový „chroustal“. Jede potichounku, klidně můžete být na terase kde jezdí kolem vás a vy si čtete knížku. Ale zase nemůžete čekat, že to za dvě hodiny poseče několik set metrů. Oba říkají, že prostě přijdou domů a dají ji sekat. A když si večer vzpomenou, tak ji dají nabíjet, no a další den znova. Oni také tolik nehnojí a nezalévají jako já, tak jim to stačí. Má to nožíky, které jsou nahradit odlamovacími noži ze železářství, jen je třeba je nabrousit i z druhé strany, protože se po každém startu změní směr točení. Také už oba měnili baterie, které byly o dost dražší než ty moje. Ale kupovali originál, nevím, zda jdou nahradit za neoriginální. Pokud byste HQ Automower poslali do vyšší trávy, tak za ní zůstane tahle tráva položená. Až po několikátém přejetí ji snad rozseká. A s hustou vyšší si asi moc neporadí, na to prostě není stavěná.

Rozdíl v síle Robomow RL850 a HQ Automower se dá popsat, když narazí na golfový míček. HQ Automower na něm udělá škrábanec. To Robomow RL850 z něj klidně kus usekne. Mám to odzkoušené, už ho nepoužijete – ten míček. Sekačka je v pohodě. Když najede na tenisák, tak ho prostě rozseká. To byl také jeden z důvodů, proč jsem koupil Robomow, i když jsem měl kamaráda spokojeného s Automower a za podobné peníze jsem mohl mít plně automatický model HQ. Říkal jsem si, že nejdřív sklidím hračky po dětech a pak ji na chvíli pustím. S plně automatickou bych musel hračky sklízet pořád.

Nyní bych ocenil zkušenosti někoho, kdo má WORX Landroid z Bauhausu za 17 tisíc. Mám za barákem asi 250 m2, moc členitých na velký Robomow a hlavně od jeho dobíjecí stanice daleko. Pěkně mě irituje sekání motorovou sekačkou a takhle levný stroj by se mi líbil. Konstrukcí mi připadá jak ten HQ, jen s Li-Ion baterií a plně automatický. Má ho někdo?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 167.78 (?), 18.4.2017 16:38

Dobrý den, Robomow nedoporučuji, AMA servisní středisko nechce uznávat reklamace, svádí to vždy na něco jiného než na sekačku, a vyjádření vždy stejné-opakovaná závada nebude uznána z duvodu..., a to se ani neobtěžují zkontrolavat zahradu. Sekačku máme tři kamarádi a každy má nějaký problém od pohonu a převodovek, až po elektronoku. Dokonce jsem z vyjádření AMA zjistil že mám na zahradě překážku v podobě lavičky, kterou samozřejmě nevlastním. Sekačky máme včetně odborné instalace na pozemek pověřenou firmou. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.154 (?), 7.5.2017 22:23
Dobry den, rad bych se zeptal, jestli sekacka ma nejaky problem se zvirecimi exkrementy?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 206.52 (?), 25.6.2017 10:05

Bohužel musím souhlasit. Jsme instalační firma robotických sekaček Robomow a partnerství s firmou AMA je noční můrou. Stroje jsou celkem kvalitní, ale přístup dovozce je v režimu - zákazník nikdy nemá pravdu. Nezvedají telefony, stroje vždy putují do servisu (který je v zapadlém koutě) svozem a následně se vracejí s tím, že chyba je ve špatném zabalení, instalaci apod. Největší hrůza je, že se sekačka vrátí poškrábaná a s tupým nožem - i přesto, že jsem jej poslali s novým nožem. Po poslední reklamaci se dokonce vrátila s ohnutou hřídelí motoru sečení!  Samozřejmě to neuznali.

Proto doporučuji Husquarnu, která má lépe zvládnutý marketing, zákazníckou podporu a hustou síť servisů, kterou jistě budete potřebovat u všech sekaček. 

AMA Czech nebrat!  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 94.162 (?), 11.8.2020 23:16
Dobry den, prosím nemáte zkušenosti jak si pořadí robot. sekačka s vykaly po psech? Mam dvě dogy a jejich darecky se asi vyrovnají tomu lidskému.😳 Dekuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika