Zametací stroj na dvůr

host - 26.219 (?)
23.4.2010 13:22

Dříve se po statku pohybovaly slepice a jiná zvířátka, která trávu zlikvidovala. Když nemůžete používat chemii, tak zkuste oheň. Já mám nahřívák na ipu s plynovou bombou, stačí plamenem trávu líznout a za dva dny je po ní. Sice se to musí za čas opakovat, ale je to rychlé a ekologické. S mechem však s touto metodou zkušenosti nemám. P.G.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 99.169 (?), 23.4.2010 12:21, zobrazeno: 4893x

Přemýšlím nad řešením následujícího problému a možná, že nejsem první kdo toto řešil a bude mít ideu.V novém/starém/ domě je dlážděný dvůr cca 350 m2, dláždění kamenými kostkami cca 10 x 10 cm.Jakmile začne jaro tak mezi spárami začne prorůstat tráva a mech.Zkoušel jsem mechanicky vyškrabávat, tlakovou vodou odstranit - jde, ale je to strašně zdlouhavá práce. Chemicky je možné na čas zlikvidovat, ale tato varianta se mi nelíbí vzhledem k tomu, že v objektu je ve sklepě studně. Předpokládám, že dříve se každý den na takovémto statku, ev obden zametl dvůr a tím se mechanicky tráva zlikvidovala.A tak přemýšlím nad určitým zametadlem/ samozřejmě jsou i továrně vyráběné, ale ta cena je mimo moji představu/. Teď jsem zahlédl v akci Hornbachu kultivátorek na elektriku a místo drátků bych osadil kartáče s tvrdým delším chlupem. Zkoušel jsem drátěný kotouček do křoviňáku ale to bylo na týden práce, takže tudy cesta nevedla. Díky za jakékoliv tipy či nápady.

Ivan

host - 26.219 (?), 23.4.2010 13:22

Dříve se po statku pohybovaly slepice a jiná zvířátka, která trávu zlikvidovala. Když nemůžete používat chemii, tak zkuste oheň. Já mám nahřívák na ipu s plynovou bombou, stačí plamenem trávu líznout a za dva dny je po ní. Sice se to musí za čas opakovat, ale je to rychlé a ekologické. S mechem však s touto metodou zkušenosti nemám. P.G.

host - 94.115 (?), 23.4.2010 14:27

Stihl mm 55.    HH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty