Zahradní sekačka



host - 115.65 (?)
5.8.2020 22:11

Preferoval bych Stigu, už kvůli dostupnosti servisu a nd.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
host - 12.88 (?), 4.8.2020 19:53

To jsou nesmysly.

Honda spolu s Kawasaki jsou v současnosti nejspolehlivější motory.Což ovšem neplatí pro sekačku jako celek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 115.65 (?), 5.8.2020 22:11

Preferoval bych Stigu, už kvůli dostupnosti servisu a nd.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 25.102 (?), 5.8.2020 23:29
Levná kvalitní sekačka neexistuje, většinou prdne startovací šňůra, to je pakatel, pokud mají vůbec ložiska v kolech, tak se vymačkají v plastu-jde zpevnit epoxidem, ložiska vyměnit taky pakatel, plastový pojezd je už dražší, vibrace jdou ztumit rukavicemi, motory kupodivu fungují, šasi rezne hned co opadá barva po několika sečeních-toť typická čína, ale komu ji mají ukradnout z chaty, tomu to stačí.Japonský motory jsou bez debat, Honda je dost uznávaná, proto ji chce mít každá značka v nabídce motoricky, jako celek je pro fajnšmejkry a komunál.Stiga má širokou nabídku, cenově na polovině oproti Hondě, kvalita je špičková od střední třídy, max. model běžně v komunálu-antivibrační deska, Al-kola, skutečný variátor pojezdu, ne jenom napinání klíňáčku, Honda motor.Od stigy mám tři aby jsem je nemusel převážet, cenově 10,20 a 26tis.,rozhodla dlouhodobá zkušenost,5let skutečná záruka, což má snad jen Honda.Tetka měla hecht a po dvou letech to vyhodila pro množství malých závad a nakonec pojezdu.Předtím měla mountfield a ten vyhodila po 8letech kvůli shnilému šasi, ale byla to dražší verze z tehdejší nabídky kdy to kupovali od GGP, což byla starší verze stigy.S novým majitelem to bude asi jinak.Vega je čistá Čína, jen do vyšších modelů dávali tuším Kawasaki aby se navoněli prémiovkou, ale motor není všechno.Už je tolik hobby značek, že dnes lidi nevědí jak má vypadat kvalita za rozumný peníze.Pokud chcete sekačku za 6tis.,tak jsem tu ztrácel čas a kupte si ji poslepu, tam je pravidlo že jedna z deseti může fungovat, pokud chcete nad 10,tak stigu, nad 20 premiovku stigu nebo střed Hondy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 120.42 (?), 6.8.2020 10:59
Super recenze, díky za ní. Co ale značky Husqvarna a Mcculloch? Ty jsou přece stejně dobré jak Stiga, nebo Honda.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 12.88 (?), 6.8.2020 22:43

Nesmíte hltat vše co si přečtete.

Ona ta Stiga taky není žádná nadznačka a 5 let záruky u ní a u Hondy není až takový zázrak.Záruka je tak jako u ostatních značek v ČR dle zákona 2roky pro soukromou osobu a co Vám pak nad rámec těch 2 let uzná dovozce té které značky co ČR je výhradně jeho libovůle a Vy nemáte vůbec žádnou možnost se jakéhokoliv nadstandardu domoci.Navíc je ta záruka vykoupena alespoň u Hondy nutností každoročního servisu u značkových prodejců a ti si tu šanci na pro Vás poměrně drahý špás nenechají ujít.

Nevím, co je na Hondě pro fajnšmekry, ale smysl u ní dávají koupit základní levné modely sekaček s plechovým šasi nebo potom až velmi drahý "komunál",kde počátejte s cenovkou cca 50.000,-Kč za kus.

Střední třída je u ní tak akorát pro zbohatlíky, kteří potřebují aby soused viděl přes plot firemní nápis na "kapotě". Jinak je to pro člověka poctivě se živícího a požadujícího dlouhou životnost při častém sekání spousta vyhozených peněz.

Ona totiž až na pár laciných čínských značek naprostá většina běžných sekaček bez problémů přežije 5 let bez závad a nezřídka se i "Béďovy" kousky dožívají ve slušné kondici 20 let. A to znám majitele, kteří v nich klidně 5 let nemění olej... oni jsou totiž ty jednoduché a bytelné čínské motory stavěny po vzoru ještě velmi starých a spolehlivých motorů věhlasného původu.

Myslím, že i na tomto foru se můžete v desítkách příspěvků dočíst o fakt problematických zážitcích se sekačkami Husqvarna, Mc Culloch není nic jiného než její starší podoba. 

Takže: bez jasně daného rozměru pozemku, výšky sekané trávy, častosti sečení, členitosti pozemku a nerovností na něm, ceny stroje a výšky financí potřebných každoročně na servis není možno poradit co nejlépe.

Ono se to radí pánové za cizí peníze, že? 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 8.138 (?), 7.8.2020 11:42

Berte motory, které mají nejrozšířenější sevis - B&S nebo Honda. Značku sekačky, která není noname a není dohledatelný výrobce nebo sídlo. A rozumné je poohlédnout se, kde je blízký servis. I dobrý kup vás může pořádně neštvat, když se něco pokazí a nejbližší servis je 40 km.

Osobně mám dobré zkušenosti s motory B&S, protože jsem je měl a mám na bubnových sekačkách a prozatím jsem velice spokojený s relativně novým modelem z řady Exi, konkrétně model 625 Exi na rotační sekačce. Pro větší sekačku bude třeba vyšší výkon a to 675 Exi. Tichý, ihned naskočí bez vyvíjení síly, podle výrobce se nemění olej, já ho ale měním. Osobně se mi líbí STIGA Combi 55 SQ B. 

Nepíšete ale, jak velký je pozemek a co máte v plánu sekat. Pokud to bude něco většího, tak bude třeba objemnější motor. Za rozumné peníze bych volil:

AL-KO 51.9 SP-H Highline (motor Honda GCVx 170)

Snapper NX-90V (motor 875 E-Series), tam si ověřte dostupnost servisu v okolí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika