jardo - Bronzový Zahrádkář (91) - 132.84 (?), 6.9.2010 21:10
Mám kosačku YARD MAN s motorom BaS už 15 rokov. Kúpil som ku v Rakúsku ako jednu z najlacnejších. Za tých 15 rokov žiadna porucha motora, aj sviečku mám stále pôvodnú. Jediný zásah bol rovnanie tiahel ovládajúcich plyn. Pri kosení pod tujami sa mi zamotala nejaká vetvička do tiahel a keď som mojou chybou ťahal kosačku spod tuje rozšteloval som otáčky. Podarilo sa mi to vyrovnať. Každý rok mením pravidelne olej a čistím filter vzduchu.Myslím, že napríklad tie tu spomíňané ventily ani nejde nastavovať, ak tak len odbrúsením drieku. Motor ide stále krásne. Za tie roky mi zhrdzavel skelet a tráva už lieta cez dieru, zodral som koliečka, tie som dostal od kamaráta a odhrdzaveli mi konce noža, ktoré vyhadzujú trávu do koša. Poznám niektorých, čo to navarili, ja nemám odvahu. Obávam sa, že by to mohlo odletieť a niekoho zraniť. Nový nôž som nevidel v žiadnej predajni, je to dĺžka 48 cm. Budem teda musieť kúpiť novú kosačku. Ak nájdem predajcu YARD MAN s dobrou cenou, kľudne si kúpim zase túto značku. Ten motor asi ešte použijem na hydraulickú štiepačku.
|