Yard-Man a motory Briggs&Stratton

host - 239.112 (?)
5.9.2010 8:45

Kdysi jsem si také ventily na autě seřizoval. Dnes to už nedělám, protože za ty peníze mi nestojí si ani špinit ruce. Raději to nechávám servisu. Taktéž je to u zahradní techniky. V návodu údržby k motoru BS stejně nic k tomu není. Mám dva BS - jeden Intek 825 a druhý V TWIN a nic kromě intervalu 100 hodin tam není.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 154.82 (?), 2.9.2010 13:15, zobrazeno: 8543x

Rád bych se informoval o obecných zkušenostech se sekačkami Yard-Man a na údržbu motorů BS - konkrétně series 750. Jsem technicky zdatný tak, že umím např. seřídit ventily na starších autech, dá se údržba motorů BS takto zvládnout svépomocí?

host - 239.112 (?), 5.9.2010 8:45

Kdysi jsem si také ventily na autě seřizoval. Dnes to už nedělám, protože za ty peníze mi nestojí si ani špinit ruce. Raději to nechávám servisu. Taktéž je to u zahradní techniky. V návodu údržby k motoru BS stejně nic k tomu není. Mám dva BS - jeden Intek 825 a druhý V TWIN a nic kromě intervalu 100 hodin tam není.

host - 154.82 (?), 6.9.2010 18:03

A zkušenost se sekačkami Yard-Man obecně? Mám tip na YM 7019. Jde mi hlavně o možnost bočního výhozu, protože tráva často přeroste a současná sekačka to nezvládá.

jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (91) - 132.84 (?), 6.9.2010 21:10
Mám kosačku YARD MAN s motorom BaS už 15 rokov. Kúpil som ku v Rakúsku ako jednu z najlacnejších. Za tých 15 rokov žiadna porucha motora, aj sviečku mám stále pôvodnú. Jediný zásah bol rovnanie tiahel ovládajúcich plyn. Pri kosení pod tujami sa mi zamotala nejaká vetvička do tiahel a keď som mojou chybou ťahal kosačku spod tuje rozšteloval som otáčky. Podarilo sa mi to vyrovnať. Každý rok mením pravidelne olej a čistím filter vzduchu.Myslím, že napríklad tie tu spomíňané ventily ani nejde nastavovať, ak tak len odbrúsením drieku. Motor ide stále krásne. Za tie roky mi zhrdzavel skelet a tráva už lieta cez dieru, zodral som koliečka, tie som dostal od kamaráta a odhrdzaveli mi konce noža, ktoré vyhadzujú trávu do koša. Poznám niektorých, čo to navarili, ja nemám odvahu. Obávam sa, že by to mohlo odletieť a niekoho zraniť. Nový nôž som nevidel v žiadnej predajni, je to dĺžka 48 cm. Budem teda musieť kúpiť novú kosačku. Ak nájdem predajcu YARD MAN s dobrou cenou, kľudne si kúpim zase túto značku. Ten motor asi ešte použijem na hydraulickú štiepačku.

host - 201.235 (?), 7.9.2010 21:10

Děkuji za zkušenost. Rezavění je jak rakovina, nesmí se to nechat být. Díky a šťastný výběr nové sekačky!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz