Vzduchový filtr

david540 - (4) - 147.170 (?)
26.7.2012 21:44

přikládám detail filtrační vložky

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
david540 - (4) - 147.170 (?), 24.7.2012 22:05, zobrazeno: 9122x

Dobrý den,

řeším na fréze čištění a údržbu vzduchového olejového filtru.

Za odpovědi děkuju

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 24.7.2012 22:20

Princip vzduchového filtru s usazováním prachu v oleji je jednoduchý, ale účinný. Všechen vzduch, který prochází vzduchovým filtrem prochází také přes olejovou náplň. Z toho plyne, že hladina oleje musí být tak vysoká, aby se ani při náklonu nedostal vzduch mimo olej. Není nutné ani potřebné, aby hladina oleje byla vysoká - hodně oleje, ale je třeba dodržet takovou výšku hladiny oleje, aby olej zachytil prach z nasávaného vzduchu - veškerý vzduch projde přes olej. Olej by neměl být příliš hustý (zejména ne při nízkých teplotách, pokud je stroj provozován v zimě). Nutnost výměny oleje lze poznat dle stavu oleje a odvodit dle intenzity provozu. Více by pomohl obrázek, který ukazuje, jak hluboko zasahuje vedení vzduchu do misky. Z toho se dá odvodit, jak vysoko má být hladina oleje - kolik oleje doplnit.

host - 180.163 (?), 25.7.2012 19:22

Zdravím, jste si jistý, že Vámi popsaný princip čištění vzduchu odloučením pevných částic do oleje je funkční. Princip předčištění vzduchu pracuje na principu odstředivých sil pevných částic, vzduch je nasáván proti hladině oleje a těsně nad hladinou je donucen prudce změnit směr proudění skoro o 360st. Pevné částice ale pokračují vlivem setrvačnosti ve svém původním směru a narazí na olejovou hladinu, kam se "přilepí". Olej se takto postupně zahušťuje a je nutno ho měnit, jinak vznikne v nádobě hmota podobná vazelíně. Standa.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 191.186 (?), 25.7.2012 19:55

Díky za upozornění, už jsem to sobě nečetl a stejně je toho nějak málo, napsal jsem víc. M.j. jsem psal o rysce, které jsou u těchto filtrů, hladina by měla být po tuto rysku.

david540 - (4) - 146.201 (?), 26.7.2012 9:11

Díky za reakce,

nevím jestli to z původních fotek je vidět, ale fitr vzduchu netvoří pouze kapalina oleje, ale i výplň "hříbku" jakousi hmotou (vypadá to jak výplň staré matrace - taková hrubá vlákna). Pokud jsem správně pochopil princip tohoto typu filtru - vzduch je nasáván kulatými otvory hříbku přes onu hmotu, která je vhčená olejem (který vzlíná po kuželu?).

Můj původní dotaz tedy zněl, jak čistit filtr - měl jsem tedy namysli ten vrchní hříbek s hmotou - má se celý hříbek prát v benzínu nebo jen profouknout? nevím.

K hladině oleje - je na boku vyražený trojúhelník - a nejsu si jist jestli hladina má být mezi A a B nebo na nějaké konkrétní hladině.

A do třetice - jaký olej do tohoto typu filtru se používá - jsou nějaké speciální oleje do vzduchových filtrů, nebo jakýkoli motorový?

Přikládám fota kde je snad více patrné jak filtr vypadá (je nyní řádně zas.aný..)

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 217.34 (?), 26.7.2012 10:32
Do filtru se dává stejný olej, jako do motoru, nebo např 15W40. Filtrační vložka se vypere v např benzínu, aby se zbavila prachu a mastnot. Vyzkoušejte opatrně dle materiálu, aby nedošlo k narušení materiálu filtrační vložky. Je vhodné např WD potom postříkat, tím se zvýší zachycování prachu. Dnes běžné u filtrací např motorů Honda a pod. Z obr nevidím detaily, snad přes PC.

david540 - (4) - 147.170 (?), 26.7.2012 21:44

přikládám detail filtrační vložky

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty