Vyžínače a křovinořezy Stiga



host - 165.42 (?)
6.6.2014 11:00

Mám křovinořez Stiga SB435 a musím uznat, že je slabý. Kvalita podle mě taky nic moc. Špatně startoval - opraveno, teď zas posakuje vazelína z dolního kloubu. Mám i klasickou sekačku Stiga a jsou s tím také jen problémy. Příště zvolím jinou značku, křovinořez např. Still.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                  
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 173.45 (?), 5.6.2014 19:30

p.49.17

Stačí len taká úvaha.

Akcionári Stigy sú taký ľudomilovia že nechcú za stroj ktorý má hodnotu 400Euro len 300 alebo 200.

  Tým chcem povedať len to že keby Stiga mohla pýtať za ten stroj 400 euro tak by ho aj pýtala.Len súdruhovia zo Stigy veľmi dobre vedia prečo tie peniaze nepýtajú.

 V takej konzumnej dobe ako je teraz majú aj veľký psy v tomto segmente problém odolať ponukám lacných dielov z východu.A myslím si že už len uplne jednoduchý človek si myslí že Hg je zo Švédska, S a Dolmar je komplet z Nemecka.A v tomto zmysle taká "svetová"značka ako Stiga bude komplet z Talianska a kurát uhlový prevod jej dodajú Japonci.A ešte bude mať super cenu. Všetci čo tomu veríte - utekajte si ten stroj kúpiť.To sa musí oplatiť.Stiga investuje do stroja 400-500 euro a predá za 250.

  Viete ono takých "talianských" Stíg, Agbečiek,Ám, Varín som už na ponku zopár mal.A majú jedno spoločné - je to Čina.Smrdí to ako čína, správa sa to ako čína, je to nekomfortné ako čína -čiže je to čína, Neviem kde to je skladané, ale ak v európe tak potom z čínskych dielov.

   Pokiaľ chcete vidieť "taliana" pozrite si Oleomac.

A čo sa týka FS 87. To že nevypadá ako napomádovaný plážový inžinier neznamená že nevie makať.Pri troche starostlivosti je to jeden nezničiteľný stroj.

  A len tak z legrace skúste s tými strojmi po polhodine makať.Možno sa dozviete prečo je drahšia.

  A ešte jedna rada - pokiaľ sa Vám zdá FS 87 podozrivo ľahká vezmite vrece /pytel/ a nasypte do neho 4-5 kg piesku.Keď ho potom priviažete ku krovinorezu - možno budete mať z takto vylepšenej FS87 lepší pocit. crying

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 9.6 (?), 5.6.2014 19:40

Levné jsou opravdu vyráběné v Číně (modely SB 33 a 44), ale ty s běžnou cenou cca 8000 a víc mají tyč a řidítka ze Sandrigardenu, strunová hlava je pak dodávaná od značek jako TECOMEC. To znamená komplet původ v Evropě. Například jejich SB (C) 435 s Hondou je jeden z nejlepších křováků s 4takt motorem na trhu. Dobrá pořizovací cena se nedělá jen dodávkami z Číny, ale taky hromadnou výrobou, která šetří náklady.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 49.17 (?), 6.6.2014 16:37

Jani02: To sis to cele vylozil nejak po svem. Nikde jsem netvrdil, ze Stiga jsou lidumilove a davaji Ti za polovic neco, co stoji 400 EUR.

Rikam pouze to, ze napr. Stihl 87 (ale nejen ten) prodava za hodne penez neco, co ma tezi polovicni hodnotu - je to hodne predraznej lepsi prumer, nic vic.  Dle meho vyhozeny penize, navic nedostanes vubec nic, spis naopak. U FS 87 nejde o to, jak vypada, podle toho snad nikdo nekupuje. A stroje se porovnavaly v praxi, o to se neboj a ten Stihl z toho vysel dost zalostne. Nepohodnej, dusil se v hustsi trave, startovani rozhodne ne snazsi (spis naopak), atd.  Plus zpracovani misty opravdu jak od levneho cinana (riditka na plisku se 4 sroubkama, nepohodlny lacinny rukojeti, popruh pres rameno v kvalite zhruba tak Einhellu z Penny Marketu a treba - prenos nahonu bowdenem misto hridele - to uz je opravdu MOC pri te cene to osidit i na tomhle).

Svoje si jiste odmaka, ale rozhodne ne lip nez spousta stroju, co stoji o dost mene. V leccems i hur. Stiga neni zadny hvezda, ale dela se s ni rozhodne lip nez s tihmle Stihllem a kdyz ji vymejsleli, tak se snazili do toho v ty cene dat maximum, co si muzou dovolit, aby neco vydlelai. Stihl u FS 87 udelal presny opak - osiditl to komplet na vsem krome motoru a jeste si za to rekne takovouhle absurdni palbu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 165.42 (?), 6.6.2014 11:00

Mám křovinořez Stiga SB435 a musím uznat, že je slabý. Kvalita podle mě taky nic moc. Špatně startoval - opraveno, teď zas posakuje vazelína z dolního kloubu. Mám i klasickou sekačku Stiga a jsou s tím také jen problémy. Příště zvolím jinou značku, křovinořez např. Still.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.6 (?), 6.6.2014 11:30

jestli špatně startoval, pak je to tím, že používáte levný benzín a vazelína prosakuje proto, že přeplňujete úhlovou hlavu... asi tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 165.42 (?), 6.6.2014 12:27

Ne používám vždy čerstvý benzín! Důvodem byl ucpaný kaburátor.

Co se týká úhlové hlavy, nevím kolik je optimální. Když byl stroj nový byla hlava plná vazelíny, proto vždy doplňuji do plna.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 219.41 (?), 6.6.2014 20:38
Stiga je dobrá dokud se něco nerozsype. Potřeboval jsem klikovou hřídel protože se mi ji potvoru podařilo přidřít a když mi v servise řekli cenu tak mi spadla čelist až k pasu. A to v tom byl motor Alpina čili práce Italská materiál Čína a cena Švédsko. Vzhledem k tomu že jsem ten křoviňák měl skoro 10 let a točil ho skoro denně, jsem konstatoval že 2000 za kliku a několik set za pístni kroužky do něj zkrátka vrážet nebudu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 173.45 (?), 6.6.2014 21:45

 Pre 49.17

Stihl sa podľa mňa úmyselne vyhýba všeliakým módnym výstrelkom,ľúbivým tvarom a podkladaniu sa zákazníkovi.Naproti tomu ide tvrde po tom aby každý stroj bol spoľahlivý, ergonomicky čo najdokonaleší a jednoducho ovládateľný.Každý stroj by mal byť odskúšaný a pripravený na použitie.

A teraz trochu konkrétne:

1.Štartovanie FS 87 v pohode zvládne aj 7 ročné dievča./odskúšané/.V celku nechápem aký problém ste mali vy.

2.Popruh - sám ste povedal že FS 87 je citujem "podezrele lehoučký".Prepáčte ale ja napríklad nevidím dôvod prečo by ste na stroj takej váhy potrebovali dvojramenný ergo+++ popruh.  Skúste niekedy v lete keď je tak 27-28°C obliecť si dvojramenný popruh a niečo z krovákom robiť.Potom pochopíte prečo je jednoramenný popruh na ľahký stroj skôr výhoda ako nevýhoda.

3. Hovoríte že proti profi krovákom od Stihlu nič nemáte a FS 87 má citujem "nepohodlny lacinny rukojeti" a teraz prekvapeniééééé - rukoväte sú presne tie isté ako na dnes už legendárnej rade FS400/450/480.Verte mi že podľa mňa ste prvý čo tvrdí že v Stihloch sú nepohodlny lacinny rukojeti

4. A teraz večná téma  - bovden alebo tyčka.Servis týchto strojov robím +-15rokov.Nikdy sa nestalo že by bol z bovdenom väčší problém ako s tyčkou.Skôr by som povedal že tyčky riešim častejšie.Nejedná sa však o neaký bežný problém.Rieši sa to tak 1-2x ročne.Často však sa toto nerieši aj niekoľko rokov.

5.O uchytení rukoväte škoda diskutovať.Jednoduché a spoľahlivé uchytenie.Nečakajte emailované alebo metalízované diely.Obyč pochromovaný plech.Odolný a dostatočne pevný.

6.Viete pane neni to tak dávno  - mal som v dielni FS 500.Je to to najväčšie delo aké sa dalo u nás kúpiť.Bol som tak trochu zvedavý čo taká mašina dokáže.Viete čo - ten stroj išiel ako odtrhnutý z reťaze ale musím povedať aj tomu som vedel "ubrať kyslík"a dostať ho do stavu že nestíhal.Čiže skôr by bolo divné keby Fs 87 v hustej tráve bez problémov stíhala.

  Zhrnutie čo sa týka Vás.Vidím to asi tak  -  buď ste len bežný človek ktorý má utkvelú predstavu že je dar boží a zožral všetku múdrosť sveta a pritom ste len Dáreček pro pana primaře, alebo ste len ´další "tabuľkový inžinier" s prístupom na zdroj veľkej "múdrosti"ďalších podobných inžinierov.Alebo varianta 3 - ste len bežný predajca - taký kikimor z utkvelou potrebou pošpiniť všetko na čom nemôžete zarobiť.

 A len tak na okraj - máme demokraciu - nikto nemôže prísť a povedať  - Tu máš FS 87 a navaľ 400ečiek.Budem rád pokiaľ budete spokojný zo svojou Stigou.Viete prečo  - lebo Pokiaľ budú ľudia spokojný zo Stigou znamená to že niekto dýcha na chrbát veľkým psom ako Stihl alebo Husqvarna a tí musia makať a prinášať nové lepšie a inovatívnejšie riešenia aby si udržali svoju pozíciu.

Howg

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 72.218 (?), 6.6.2014 22:16

STIGA jako značka podle mě těží hlavně z velmi dobrých sekaček a zahradních traktorů. Křovinořezy jsou pro ně spíš okrajový segment, ale díky tomu, že patří do GGP, nechávají si přebrandovat Castory do svého designu.

Letos je tak silná sezona, že se uvidí, kdo si dokáže udržet pozici na trhu v ČR hlavně v sekačkách - vedle prodejních i uživatelských trháků, jako jsou čínské stroje VeGA, Weibang nebo Hecht, jedou i takoví, kteří už mají zavedené značky, i Stiga se podle toho co vím hodně dobře drží a letos asi urve svůj historický rekord právě v tomto segmentu. Nechci nikoho shazovat, ale taková Huska a Stihl si mohou nechat o tom jen zdát - viking je hanebně předražený a nabízí především zastaralé motory, huska má sekačky stále dost podprůměr, protože řada z nich je hrozně těžká, neobratná a lidi je nechtějí kvůli vyhazovacímu tunelu. Sekačky se kupují mnohem častěji kvůli morálnímu zastarávání než kvůli velké poruše, která znamená nákladnou opravu. Lidi chtějí novou po přibližně pěti letech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 49.17 (?), 7.6.2014 7:57

Jani02: Nejsem zadna "moudrost sveta" ani tabulkovy inzenyr. Jsem pouze clovek, ktery v poslednich trech tydnech - pri vyberu pro sebe - obesel vetsinu pouzitelnych krovinaku kolem 1kW, vcetne FS 87 a tvdrim, ze Stihl proste na tomhle stroji, ktery byl navic nejdrazsi, ukrutne setril a osidil, co se dalo. At uz vybavu, nebo zpracovani.

Stigu jsem puvodne ve vyberu nemel, dostal jsem se k ni vicemene nahodou a po vsech strankach (krome motoru - Stihl bude mit lepsi dily) je to kvalitneji udelany stroj, ktery naopak prijemne prekvapil zpracovanim i praxi a nakonec i cenou.

O popruhach nema smysl diskutovat, on tak lehoucky ten stroj zase neni, i s naplnema a naradim skoro sest a pul kila a neznam nikoho, kdo by tohle byl ochotny vlacet na jendom rameni. Tvrdit, ze je to vyhoda pro takovy stoj, to je opravdu zaslepenost. V lete delam bezne X hodin denne a pri dobrem postroji ani po trech hodinach nevim, ze jsem neco nosil. A to, co k tomu za ty smesny porizovaci enize dava Stiga, je jeden z nejlepisch postroju, co jsem kdy videl - objektivne.

Rukojeti - loni jsem pul sezony delal s 360tkou a "ty iste" rukojeti rozhodne nemela. Obe byly masivnejsi, ze silne kvalitni pryze, leva mela navic takove to prijemne rozsireni dola pod malickem. To co je na 87 je oproti tomu sunt.

Startovani - nemeli jsme zadne problemy, je lehke. Nicmene startovani neni o nic lehci nez treba u te Stigy, ktera subjektivne klade jeste mensi odpor. Tu nastratuje i pritelkyne, ktera nenastartovala Stihla.

Trvam na tom, ze FS 87 jsou ve tride krovinaku kolem 1 kW vykonu oknem vyhozene penize a duvody, proc si to myslim, vychazi z praxe, ne z nejakych tabulek, modnich vystrelku, apod. Stiga je jen jedna z moznosti, ale kazdej, kdo v teto slabsi tride vybira, by si mel, nez se necha natlacit do Stihla, vzit do ruky aspon jedno Hitachi, MTD, Stigu nebo dalsi a sam se presvecit, co kde za svoje penize dostane a jak mu to bude vyhovovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika