výběr sekačky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 107.159 (?), 5.8.2008 9:51, zobrazeno: 7036x
Dobrý den, prosím o radu, hledám travní sekačku v ceně asi do 8000,- benzínovou s pojezdem, můžete mi nějakou doporučit?
Dívala jsem se na Alko classic 46 br a Stiga cmi 46 ba
Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 107.159 (?), 5.8.2008 13:50
a dalo by se třeba říct, která z těchto značek je kvalitnější : stiga, al-ko nebo partner?
|
|
 |
|
 |
 |
|
andy.wise - Zlatý Zahrádkář (585) - 220.253 (?), 5.8.2008 14:11
Pokud je to ve stejné cenové relaci, tak bude kvalita podobná. Jinak je obrovský rozdíl mezi kluznými pouzdry z kovu, z plastu, kuličkovými ložisky a dvojitými kuličkovými ložisky. Z těchto možností jsou jednoduchá kuličková ložiska nejhorší. To je jedna z věcí, která by mne zajímala. Za další by mne zajímala rychlost pojezdu, min. a max. výška střihu vs. ta, kterou požaduji, velikost otvoru do koše a také celkové dílenské zpracování konkrétního výrobku, tj., jak je obroben, svařen, odjehlen, nabarven, zkompetován, jak do sebe zapadají jednotlivé díly, jak je pevné uchycení držadla, pevnost a velikost koleček, robustnost případného centrálního nastavení výšky střihu. Někteří prodejci vám zapůjčí sekačku k vyzkoušení (před obchodem) - toto rozhodlo, že jsem nakonec koupil sekačku, kterou jsem na počátku vlastně vůbec nechtěl :-). To jsou věci, na které se při koupi ptám, a ne každý prodejce na ně dokáže (chce) odpovědět.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |